Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Rudý mor vystřídal Duhový, ideologie LGBT se opírá o satanistickou agendu Doporučený

Nejen u nás, ale i v Polsku proběhl karnevalový pochod hrdosti LGBT (zkratka zahrnuje lesby, gaye, bisexuály a transgenderové osoby) za práva sexuálních menšin. Krakovský metropolita, arcibiskup Marek Jendraszewský tento pochod ostře kritizoval. Ve svém kázání prohlásil, že rudý mor nahradil mor duhový: „po polské zemi už nekráčí rudý mor, ale objevil se nový, neomarxistický, který si přeje ovládnout naše duše, srdce a mysl. Ne rudý , ale duhový.“ (přesné znění v originálu:„czerwona zaraza już nie chodzi po naszej ziemi, ale pojawiła się nowa, neomarksistowska, chcąca opanować nasze dusze, serca i umysły. Nie czerwona, ale tęczowa” - zdroj https://www.radiomaryja.pl/informacje/prymas-czech-wyrazil-poparcie-dla-ks-abp-m-jedraszewskiego/). Polští levicoví liberálové ho za jeho slova ostře kritizují a polští homosexuálové demonstrovali s transparenty typu „Nejsem mor“ a „Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému“ před jeho arcibiskupovým sídlem v Krakově. Nicméně polští občané na jejich průvod házeli kamení, láhve a dělobuchy.

Arcibiskup Jendraszewski před třemi lety vystřídal v Krakově kardinála Stanislawa Dziwisze, který proslul jako nejbližší spolupracovník papeže Jana Pavla II. Stejně jako jeho předchůdce je představitel konzervativního křídla katolické církve a výrazným stoupencem současné vlády jejíž vládnoucí konzervativní strana Právo a spravedlnost (PiS)  učinila z LGBT ústřední bod své kampaně před říjnovými parlamentními volbami. V kampani gaye a lesby zobrazuje jako hrozbu pro společnost a rodinu. Pan arcibiskup Jendraszewski vyzval věřící, aby se za úspěch PiS modlili.

Hlava naší katolické církve, J. Em. Dominik kardinál  Duka, arcibiskup pražský a primas český odjel do Polska podpořit svého kolegu a vybídl ke stejnému kroku i slovenskou a maďarskou církev.

Stejně jako arcibiskup Marek Jendraszewský i on  projevuje odpor k nechutnému karnevalovému průvodu hrdosti LGBT v Praze od počátku vzniku. Podle něho se témata ideologie LGBT  opírají dokonce přímo o satanistickou agendu: "Jako primas český, předseda České biskupské konference, arcibiskup pražský a kardinál římskokatolické církve se k prohlášení  předsedy polského episkopátu připojuji a k podobnému kroku vyzývám i zástupce slovenské a maďarské biskupské konference. Zároveň vnímám jako varovné, že témata LGBT ideologie se podle posledních zpráv rozšiřují i o ateistickou a satanistickou agendu, tedy o jevy, o jejichž odmítnutí nemůže být celospolečenských pochyb", jsou slova pod jeho podpisem, jímž se připojil 9. srpna  k prohlášení předsedy polských biskupů, poznaňskému arcibiskupovi Gądeckému, který v něm podpořil krakovského arcibiskupa Jędraszewského, který je v současnosti  napadán za své kázání: 

Co stojí v prohlášené arcibiskupa Gadeckého:

Ačkoli jsou prázdniny, které mají být časem odpočinku a reflexe nad krásou přírody stvořené Bohem rozhořely se v zemi polemiky o „ideologii LGBT“.  Souvisí to jistě s útoky vedenými z prostředí LGBT a s vyšším počtem tzv. pochodů rovnosti, organizovaných v naší zemi, jakož i s plány některých místních samospráv zavést po prázdninách do školních osnov podle předpokladů zmíněné ideologie nový přístup k sexuální výchově.," píše arcibiskup Gadecký

Vlna kritiky, která zasáhla krakovského metropolitního arcibiskupa a profesora, jakož i reakce zaměstnavatelů vůči osobám, jež neschvalují ideologii LGBT, svědčí o určitém světonázorovém totalitarismu, který zakořenil v určitých kruzích a odsouvá mimo sféru svobody lidi, kteří smýšlejí jinak. Vyzývám proto všechny lidi dobré vůle, aby uplatňovali zásadu nediskriminovat z veřejné diskuse nikoho, a to nejen z řad stoupenců zmíněné ideologie, ale přiznávali rovná práva k diskusi také jejím odpůrcům“ – píše předseda Polské biskupské konference, poznaňský metropolitní arcibiskup Stanislav Gądecki.

Lidé z tzv. sexuálních menšin jsou naši bratři a sestry, za něž dal Kristus svůj život a které chce přivést ke spáse. Úcta ke konkrétním lidem však nemůže vést k přijetí ideologie, která si klade za cíl provést revoluci v oblasti společenských mravů a vztahů: „Tato revoluce zvyků a mravů – řekl papež František 17. listopadu 2014 - často mávala vlajkou svobody – svobody v uvozovkách – ale ve skutečnosti vedla k duchovnímu a materiálnímu zpustošení bezpočtu lidských bytostí, zejména těch nejzranitelnějších.“ V dokumentu Amoris laetitia pak papež odmítá genderovou teorii, kterou se často stoupenci teorie LGBT zaštiťují, když píše že "je odpovědí na určité, někdy pochopitelné aspirace, a snaží se prosadit jako absolutní a nezpochybnitelná,  ba dokonce diktuje, jak mají být vychovávány děti" (č. 56), což v konečném důsledku znemožňuje dialog. Při jiné příležitosti zase přirovnal genderovou teorii k ničivosti jaderné zbraně.

Proto vyzývám vlády místních samospráv, aby nepřijímaly rozhodnutí, která by pod zdáním prevence proti diskriminaci skrývala ideologii, popírající přirozený rozdíl a komplementaritu obou pohlaví. Vyzývám také poslance, aby se postavili na odpor plánům z prostředí LGBT, jež chce změnit polské právo a zavést takzvaná. „homosexuální manželství“ a jejich možnost adoptovat děti.

 
Číst 7154 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v CÍRKEV

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 190 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %