Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Velké firmy je potřeba hlídat, ale malým uvolnit ruce Doporučený

  • středa, lis 16 2016
  • Napsal(a)  Jana HAVELKOVÁ

Občanští demokraté požadují zjednodušení daňového systému, zároveň chtějí podpořit malé firmy a živnostníky. Zavádění sektorových daní a daňové progrese, jak navrhuje vládní analýza, však podle ODS znamená další komplikace.

 

 „Je dobré, že i vláda po třech letech sama přiznává, že hlavní problém není v malých firmách a živnostnících, na které se zaměřila, ale ve velkých mezinárodních firmách. Ty je třeba kontrolovat a hlídat. Naopak malým podnikatelům a živnostníkům bychom měli uvolnit ruce. Progresivní nebo sektorové daně komplikují daňový systém. My bychom se jej naopak měli snažit zjednodušit. O větší regulaci síťových-strategických odvětví se bavit můžeme,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

"Velké zahraniční firmy vyvádějí své miliardové výnosy, (tj. naše daně) z ČR a to poměrově více než z jiných zemí. Proto socialistická vláda drancuje už tři roky české malé a střední firmy a živnostníky, kteří zaměstnávají více než dvě třetiny pracovní síly ČR. Jak logické a přínosné pro náš stát. Jedině ODS je schopna tento zvrácený socialistický byrokratismus zastavit," dodává 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Číst 16938 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 195 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %