Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Václav Klaus ml. chce vrátit bývalý glanc a sílu autentické pravici v ČR Doporučený

Václav Klaus ml. říká "Tak už dost nářkům, bojujme za lepší život nás všech pod vedením skutečné pravice" Václav Klaus ml. říká "Tak už dost nářkům, bojujme za lepší život nás všech pod vedením skutečné pravice" snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

Pravicovým voličům nezbývá než doufat, že se mu to podaří, protože skutečná autentická pravice jakou zavedl po roce 1989 jeho otec, z naší země po Sarajevském atentátu levicových Havlistů postupně vymizela. Od té doby jsme nezažili samostatnou pravicovou vládu, pouze politicky korektní a tedy nefunkční koalice zastávající jakousi utopickounepolitickou politiku, za níž se tak vehementně zasazoval Václav Havel. Pánové Kalousek a Fiala sice tvrdí, že vedou pravicové strany, pan Kalousek prý dokonce tu jedině pravou, ale ve skutečnosti od nich kromě občasných drobných připomínek k celkem nepodstatným detailům k politické práci nepolitické vlády za celé volební období nepřišla žádná ucelená ideová vize pro změnu této nepolitické politiky vládní koalice. Pokud vůbec někdy slabě zakritizují subalterní chování vlády k diktátorské socialistické EU, vždy to končí dovětkem, že ale nic lepšího než život v protektorátu šílené německé kancléřky Merkelové nevidí. 

Je smutné, že pravicoví voliči nemají díky tomu koho volit. Jediné co se změnilo v ODS po odchodu furiantského nepolitika Mirka Topolánka a paranoického Petra Nečase je to, že profesor Fiala má proti Topolánkovi slušné  noblesní vystupování a nevidí za každým rohem fašistu, extrémistu, kmotra či korupčníka jako savonarolský Nečas. Ale to je málo. Lidé chtějí politika osobně vidět, jen televizní rozhovory v naší europeistické televizi nestačí. Občané totiž poznali již dávno, že otázky, které redaktoři pokládají nikoho nezajímají a že nepřipustí politiky hovořit politicky nekorektně, neboli upřímně a pravdivě, o vážných politických problémech,  které je naopak zajímají. Takže i ti, kteří mají o politiku zájem se na politické monology multikulturních a proevropských levicových redaktorů přestali koukat, případně je poslouchat ve stejně zbabělém rozhlase.

Profesor Klaus byl také slušný a noblesní, ale dokázal jasně formulovat, co v které oblasti politiky mohou občané od jeho ODS očekávat, dělal mnoho ideových konferencí pro vzdělání svých straníků i veřejnosti, chodil mezi lidi na náměstí a svými projevy otevíral národu zdevastovanému padesátiletým komunistickým marazmem oči a vysvětloval mu, co pro něj může ODS udělat lepšího. A také po získání nadpoloviční většiny dokázel ze země ekonomicky zdevastované komunistickým plánováným hospodářstvím po zavedení své ekonomické reformy  získal za vlády ODS nikdy předtím ani potom nevídaný 6,4% růst HDP a nebýt podpásového sarajevského atentátu řízeného tehdejším prezidentem Václavem Havlem, byli jsme nyní ekonomicky mnohem výš. A toto chování a práci očekávali voliči od ODS po jeho odchodu na Hrad. To se ale nestalo a ani neděje. Slušnost a skromnost je sice lvoliči kvitována jako správná vlastnost, ale nesmí přejít v neambicióznost a neprůbojnost. 

Po obrovském zklamání pravicových voličů Mirkem Topolánkem dostal sice Petr Nečas šanci pokusit se vrátit ODS tvář. Lidé čekali, že se za předchůdcovo zpupné chování omluví a začne konečně prosazovat Topolánkem slibovanou rovnou daň díky níž měla ve vlbách ODS takový úspěch a které se pan Topolánek nakonec vysmál. Voliči Nečase čekali, že udělá rovněž pořádek s paušálně rozhazovanými enormními sociálními dávkami povalečům, že bude jako věřící katolík mít ohled na důchodce a předloží konečně rozumnou důchodovou reformu pro ty budoucí a těm stávajícím vyrovná penze na důstojnou míru. Čekali, že nebude servilní a na kolenou vůči EU, ale bude tam slyšet jeho hlas... Zkrátka čekali, že se Petr Nečas bude chovat jako někdejší korunní princ Václava Klause. Nestalo se nic z toho, naopak Nečas provedl něco co by nikdy nemohl provést žádný pravicový politik - zvýšil daně. A vůči nejchudší části obyvatel se choval dokonce protizákonně tím, že jim ani neposkytl ze zákona nařízenou valorizaci jejich žebráckých penzí. zatímco svým movitým oblíbencům rozdával statisíce. Namísto aby se staral o ekonomiku a politiku jemu svěřené zeměhonil na ministerstvech neexistující fašisty, vzpomeňme jen na kautzu doktora Bátory. A největší jeho chybou bylo, že stejně jako Topolánek nevyužil toho, že měl na Hradě svého prezidenta ochotného mu pomoci. Naopak neměl ani elementární slušnost, aby jako premiér přijal mnohá jeho pozvání na Hrad. Dokonce se s ním nepřišel ani rozloučit na poslední jeho Jazz na Hradě. Byla jsem tehdy opravdu nešťastná, když v kuloárech Španělského sálu znělo z úst hostů, že je to Buran, protože i já, stejně jako jeho někdejší voliči, jsem od něj čekala úctu a slušné chování k člověku, bez něhož by v politice nebyl ničím a který mu nikdy neublížil, naopak mu nabízel pomocnou ruku.

K mému překvapení ale pravičáci dali ODS ještě třetí šanci okouzleni příjemným a skromným vystupováním politologa Petra Fialy. Ale ani profesor Fiala se za chování svých předchůdců neomluvil a co je ještě horší, ukázalo se, že se v reálné politice nevyzná. Jedná jako by  netušil co je opravdová pravicová politika a neměl žádné ambice postavit se vládnoucím socialistům. 

Není proto divu, že profesor Klaus je z chování Fialovy ODS smutný a kroutí v údivu hlavou, stejně jako mnozí z nás, na jejími billboardy a nic neříkajícími volebními hesly. Kdyby jen trochu  sledoval profesor Fiala jako politoilog dění v sousedním Německu, Maďarsku, Polsku, Holandsku..., pochopil by, co občané od pravice požadují a proč skutečným pravicovým stranám, jakou kdysi byla  ODS, rostou tak preference. V ODS to zřejmě nepochopili ani její místopředsedové, kteří se chovají jako nemyslící lidé bez vlastních názorů. Pravicoví voliči chtějí především svobodu a možnost rozhodovat si o svém životě sami za sebe ne pod diktátem zvenčí a navíc se bojí o své životy a o životy svých dětí díky vítání muslimských vrahů do zemí EU. 

Chování prvicového politika skvěle vystihla Jeho Jasnost Hans Adam II z Lichnenštejna, který mi na dotaz čemu přičítá tak velký ekonomický rozvoj jeho země s úsměvem odpověděl, že je to jednoduché, že stačí nechat lidi svobodně žít. On že pokládá za svou povinost jediné, zajistit jim dobré podmínky pro jejich rozvoj. Tj. zajistit bezpečí, nedotknutelnost soukromého majetku a vymahatelnost práva,  jinak že se jim do životů neplete. Ponechává jen na jejich svobodném rozhodnutí jak budou podnikat a či žít. Dokonce argumentoval, že svobodu staví tak vysoko, že když se rozhodlo jedno město vládnout si samostatně, poskytl mu autonomii se vším všudy. Samozřejmě, že se samo velmi rychle zase vrátilo zpět, protože nemocnice byla ve vedlejším okrese atd. Ale ten pocit samostatně si vyzkoušet klady a zápory vlastních rozhodnutí, ten je prostě k nezaplacení. A to by si naši politici měli uvědomit než začnou podobné vladaře krititzovat z populismu, extrémismu a nevím z čeho ještě a nám občanům nařizovat v zájmu veřejnoho blaha čím máme svítit, jaké okurky jíst, jakými vysavači vysávat a nekonečně dalších nesmaslů. A především zajistit naši bezpečnost i proti vůli nezodpovědných bruselských byrokratů.

V současné ODS je podobně uvažující pouze Václav Klaus mladší, který se nebojí ostře a srozumitelně hlásat v médiích tolik nepopulární jasně pravicové politické postoje a vysvětlovat je občanům, když na ně jeho kolegové ve straně zřejmě neslyší. Podobně jako jeho otec vyjíždí takřka denně mezi občany celé země, vede s nimi besedy a rozhovory, protože je to bohužel 25 let od  pádu komunistické diktatury opět jediná cesta jak se dostat k lidem. V současných médiích totiž opět jako za komunismu vypínají redaktoři z obavy že příjdou o svá přeplacená místa  lidem s pravicovými postoji mikrofony. Zrovna včera se to stalo na radiu Plus.

Václav Klaus mladší je zkrátka stejný homo politikus jako jeho otec a troufám si říci, že je ještě důraznější než on. Jen se obávám, že v současné době je to donkychotský boj s větrnými mlýny,  protože nedůvěra bývalých voličů ODS je k ní již obrovská, nehledě k tomu, že její dlouholetí aparátčíci takovou osobnost do vedení nepustí z obavy, že je zastíní a také proto, že by se pod jejím vedením  museli zvednout ze židlí a museli začít něco dělat. Kdyby se ale postavil takový lídr do čela nové pravicové strany jako se tomu stalo v Německu s AfD, pak by měla pravice zase koho volit a možná by se po letech vlády levice zase vše vrátilo do let před tragické Sarajevo. Ano tragické, protože do naší země navrátilo levicovou politiku a touhu budovat v ní hrůzostrašný sen prezidenta Havla - komunismus s lidskou tváří. Pokud se nestane něco zásadního, povede tato třetí cesta ke komunismu naši zem místo ke svobodě do otroctví, před čímž správně varoval již v roce 1947 nobelovský rakouský ekonom Friedrich August von Hayek ve své knize Cesta do otroctví.

Nezbývá než doufat, že se  Václavu Klausovi ml.  jeho sen vrátit do naší vlasti autentickou pravici povede. Kéž mu v tom pomůže Bůh.

Číst 11685 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %