Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Pravda vítězí Doporučený

  • sobota, pro 21 2019
  • Napsal(a)  JIŘÍ WEIGL, výkonný ředitel Institutu Václava Klause
Jiří Weigl uvádí seminář Institutu Václava Klause "Německo mýtus a realita" Jiří Weigl uvádí seminář Institutu Václava Klause "Německo mýtus a realita" snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty
Tři roky od brexitového referenda v Británii u nás šířila mainstreamová média konspirační teorie, že rozhodnutí většiny Britů odejít z EU je výsledkem ruské hybridní války proti Západu, která má podobu šíření různých lží a polopravd (fake news) a rozeštváváním britské veřejnosti. Britové prý byli zmanipulováni, obelháni a oklamáni, jednali bez dostatečného rozmyslu v jakémsi pomatení smyslů, a proto si dnes jejich většina chce toto rozhodnutí zopakovat. Televiznímu zpravodajství z Británie dominovaly reportáže o masových demonstracích odpůrců brexitu a jejich vyjádření plnila stránky našich novin. Jak smýšlí britská politická elita ukazovala tragická představení v britském parlamentu neschopném se shodnout na ničem. Pro bývalou premiérku Mayovou byl protivníkem nikoliv Brusel, ale vlastní poslanci. Svou počáteční nečinností a pozdějšími podivnými manévry přivedla svou zemi do bezprecedentní krize. Zkrátka s takovými argumenty nám naše oficiální propaganda tvrdila, že se britští voliči tehdy v referendu spletli, ale dnes si svůj omyl uvědomují a chtějí své rozhodnutí nějak měnit.

Volby, které byly faktickým novým referendem o brexitu, jasně ukázaly, že problém s fake news, lžemi a manipulací máme my, a to ze strany našich médií. Drtivá volební podpora pro premiéra Johnsona, jedné z hlavních tváří brexitu, a jeho plánu na rychlý a rozhodný rozchod s EU, jasně ukázaly, že Britové si nic rozmýšlet nechtěli a že své původní rozhodnutí potvrdili nebývalou většinou. Žádný Putin a žádné Rusko v hlasování miliónů obyvatel Spojeného království roli nehráli. Lidé v Británii mají zkrátka dostatek rozumu, s vývojem EU byli většinově nespokojeni a nechtějí přihlížet tomu, jak jejich zemi vládnou cizinci - proti vůli Angličanů a v rozporu s jejich zájmy.

Odchod Velké Británie, po volbách nevyvolalo. Vše se odbylo slovy o fake news, populismu a Rusku a jede se postaru dál. Tentokrát za zničující chimérou uhlíkové neutrality.

Velká Británie vždy v dějinách hrála klíčovou úlohu v boji evropských národů proti ambicím samozvaných hegemonů a světovládců. Jejím odchodem se ze stavby novodobé babylonské věže vyvalil jeden z klíčových kamenů. Náš kontinent získává podobu, kterou již v historii měl po dvakrát – centrum ovládá německo-francouzská hegemonie, na periférii zůstávají nezávislé mocnosti – Rusko a Velká Británie. Pokaždé se toto uspořádání ukázalo jako velmi nestabilní.

EU neschopnou reflexe a zásadní systémové reformy a nás v ní nečeká v budoucnu nic dobrého. Brzy to všichni poznáme na vlastní kůži – uhlíková neutralita nás přijde všechny hodně draho. A propaganda to nevyřeší, jak ukázal případ britských voleb. Pravda vždy nakonec vyjde na povrch.

Jiří Weigl, 13. prosince 2019,  Stanovisko Institutu Václava Klause

Číst 8520 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %