Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Blahopřání revue Fragmenty profesoru Knížákovi k 76. narozeninám Doporučený

Profesor Milan Knížák ve své nové galerii v Dlouhé ulici v Praze Profesor Milan Knížák ve své nové galerii v Dlouhé ulici v Praze snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

 Je to neuvěřitelné, že tak vitální a energický muž, který zaměstnává již desítky let naše média komentováním jeho nestandardních počinů, rektor Akademie výtvarných umění v letech 1990-1997 a generální ředitel Národní galerie v Praze  v letech 1999-2011, Prof. Milan Knížák, Dr. A., oslaví dnes 19. dubna 2016 již své sedmdesáté šesté narozeniny. Vážíme si ho nejen jako vynikajícího umělce známého svými uhrančivými a velice působivými výtvarnými díly a nekomformního hudebníka s jeho skupinou Aktual, ale i jako umělce zastávajícího po celý svůj život neoblomně vyhraněné pravicové postoje pod heslem "Cokoliv zavání levicí, z toho mne jímá děs a hrůza!"

 

   

O zásluhách profesora Knížáka pro naši Národní galerii a kulturu jsme psali v mnoha článcích. Snad nejvýstižněji to vystihuje článek vydaný k jeho desetiletému působení v čele Národní galerie "NG přestala být pod Knížákovým vedením spícím postkomunistickým ústavem". Dnes mu chceme jménem Kulturní komise ČR poděkovat za 21 let účasti na tvorbě její kulturně-hospodářské revue Fragmenty, zejména k jeho pravidelnému příspěvku"Knížákova smršť" , ve kterém řadu let moudře a s přehledem mapuje naši politickou i kulturní scénu.

Ale zejména přejeme panu profesorovi do dalších let mnoho zdraví a sil do boje s lidskou omezeností za kultivaci naší politické a kulturní scény. Snad nejvýstižněji to kdysi vyjádřil ve své zdravici k jeho sedmdesátinám jeho přítel prezident Václav Klaus:

"Kéž bychom měli více Milanů Knížáků (a méně Hřebejků, Černých a Holubových) a kéž by on nevzal svých sladkých 70 let jako důvod k jakémukoli zpomalení svých aktivit – stejně jako to nevezmu za rok ani já. Naopak, už se nemohu dočkat, jak ještě více dupnu na plyn."

Takže oběma pánům profesorům přejeme za redakci revue Fragmenty aby ještě více dupli na plyn a abychom se dožili oslav jejich stovky let v plné síle a zdraví!

šéfredaktorka revue RNDr. Ivana Haslingerová, CSc. a předseda redakční rady prezident Kulturní komise ČR doc. ing. Jiří Pancíř, CSc.

Číst 13145 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %