hhh

TOP HOTEL Praha ukončil sezónu 2011 slavnostním večerem

Ivana Haslingerová

TOP HOTEL Praha, největší hotel nejen v ČR, ale v celé EU, ukončil ve svém Kongresovém sále sezónu roku 2011 společenským večerem.

Pan hoteliér architekt Vladimír Dohnal uvítal spolu se svým synem ing. Radkem Dohnalem, generálním ředitelem (vpravo), a ředitelkou TOP HOTELU Albion Ing. Danou Ficlovou účastníky večera.

Člověku se nechce věřit, že se nacházel v místech bývalé vietnamské ubytovny Košík, kam se bál mnohý Pražan vkročit i za dne natož večer. Nechce se mu uvěřit, že majitel TOP HOTELu Praha, arch. Vladimír Dohnal, dokázal navrhnout a vybudovat v těchto místech největší kongresový hotel nejen v ČR, ale v celé EU, čímž prokázal, že musí být nejen výborný architekt, ale i člověk manažersky velice zdatný. Málokdo navíc tuší, jak obtížné to v počátcích měl. Bývalí vedoucí pracovníci Fondu národního majetku (FNM) a později České konsolidační agentury (ČKA), kteří u původních majitelů jen přihlíželi, jak se areál ubytovny devastuje a rozprodává, chtěli o něj v okamžiku, když jej přebudoval na čtyřhvězdičkový hotel s velmi slušnými hospodářskými výsledky, pana architekta Dohnala připravit. Ten ale nakonec ustál nechutné soudní spory a přitom dokázal vše zrealizovat sám, bez státních pobídek a dotací, které jsou obvyklé u zahraničních investicí. Naopak, stát mu nemovitosti trojnásobně podražil. Podrobně jsme o tom psali v článku Vladimír Dohnal: „Jsem hrdý, že státu nic nedlužím, naopak stát dluží mně." Ale vraťme se do slavnostního sálu.

Po slavnostním uvítání pozval pan generální ředitel Radek Dohnal hosty k slavnostnímu rautu uspořádaného TOP HOTELEM Praha k ukončení sezóny. A nešlo o raut ledajaký. Vynikající kuchyně TOP HOTELu sklízí mezinárodní úspěchy na výstavách v Norimberku a Lucemburku. Na ambasádě v Berlíně pořádal TOP HOTEL Praha slavnostní oběd pro 600 diplomatů. Hosté si pochutnávali např. na srnčím guláši, pečeném prasátku a zejména na množství nejrůznějších studených delikates a cukroví. Hotel je proslavený zejména specialitami z ovoce. Vrchní cukrář získal letos za banánové speciality v Bruselu 1. cenu a hotel se stal v této oblasti nejlepším v EU.

Hotel se právem řadí pravidelně mezi 100 nejúspěšnějších firem roku. Jeho komplex kromě skvělé kuchyně a kongresového centra tvořeného systémem salonků a konferenčních prostor s nejmodernějším technickým vybavením nabízí i krytý bazén, whirlpool, fitness a wellness centrum se saunou, párou a soláriem, služby kosmetického salónu a masáže, a to nepíši o překrásné japonské zahradě. V hotelu jsou k dispozici dva tenisové kurty, bowlingové dráhy a kasino, čistírna, směnárna, parkování, obchody s upomínkovými předměty. Pan architekt Dohnal odvedl skutečně výtečnou práci!

 

TOP hotel odměnil dárkovými koši a thajskými masážemi sedm nejlepších cestovních kanceláří, s nimiž letos spolupracoval. Předala jim je ředitelkahotelu TOP HOTELU ALBION Ing. Dana Ficlová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocenění hosté byli s dárky spokojeni a na specialitách, které pro ně hotel přichystal rovněž.