Tomáš Matonoha alias Tomi Paci to rozbalil v TOP HOTELU Praha
Ivana Haslingerová
TOP HOTEL Praha ukončil poslední sezónu v opravdu velkém stylu. Herec brněnského HaDivadla Tomáš Matonoha známý např. ze seriálů Rodinná pouta, Strážce duší, Comeback, jakož i z televizních i filmových her, prozářil slavnostní večer opravdu ve stylu jemu vlastním. V televizi jsme ho již viděli v roli moderátora např. při předávání výročních cen za televizní tvorbu Elsa nebo Miss ČR či při moderování vlastního pořadu Udělám cokoli.
Člověk si ale říká, že televize může zkreslit a že má zřejmě vše dopředu naučené, byť to vypadá jako jeho vtipná a momentální reakce. Byli jsme tudíž právem zvědavi, zda je tak pohotovým moderátorem se smyslem pro humor i přímo na jevišti. A nezklamal. Je. Člověk by ani nevěřil, že spolu s manželkou herečkou Lucií Benešovou vychovává tento švihák tři děti. Nejstaršího Luciána, adoptovanou holčičku Sáru a předškoláka Štěpána.
Ale vraťme se ke společenskému večeru pořádanému spolu s TOP HOTELEM Praha i společnostmi "Chairman Style" doktora Dvořáka a "DD" Dany Dobřichovské. Večer probíhal v TOP HOTEL Prague Congress Centre, hale, která je ideálním místem pro kongresy, konference, meetingy, semináře, symposia, koncerty, výstavy a další akce jako work-shopy, team-buildingy a podobné (snímek vlevo zachycuje halu před příchodem hostů).
Člověku se nechce věřit, že se nachází v místech bývalé vietnamské ubytovny Košík, kam se bál mnohý Pražan vkročit i za dne natož večer. Nechce se mu uvěřit, že majitel TOP HOTELu Praha, arch. Vladimír Dohnal, dokázal navrhnout a vybudovat v těchto místech největší hotel nejen v ČR, ale v celé EU, čímž prokázal, že musí být nejen výborný architekt, ale i člověk manažersky velice zdatný. Málokdo navíc tuší, jak obtížné to v počátcích měl. Bývalí vedoucí pracovníci Fondu národního majetku (FNM) a později České konsolidační agentury (ČKA), kteří u původních majitelů jen přihlíželi, jak se areál ubytovny devastuje a rozprodává, chtěli o něj v okamžiku, když jej přebudoval na čtyřhvězdičkový hotel s velmi slušnými hospodářskými výsledky pana architekta Dohnala připravit. Ten ale nakonec ustál nechutné soudní spory a
přitom dokázal vše zrealizovat sám, bez státních pobídek a dotací, jak je tomu zvykem u zahraničních investicí. Naopak, stát mu nemovitosti trojnásobně podražil. Podrobně jsme o tom psali v článku Vladimír Dohnal: „Jsem hrdý, že státu nic nedlužím, naopak stát dluží mně."
Ale vraťme se do slavnostního sálu. Pan architekt Vladimír Dohnal právě vítá spolu se svým synem ing. Radkem Dohnalem, generálním ředitelem hotelu, účastníky a zve je na slavnostní raut a na módní přehlídku Chairman Style Rostislava Dvořáka a DD Dany Dobřichovské. Rostislav Dvořák, předseda představenstva oděvního podniku Vývoj Třešť, který obléká pana prezidenta, pana majitele Dohnala a další VIP osobnosti, otevřel v prostorách hotelu Módní salon TOP Czech s pánskou módou v Charmain stylu.
"Návštěvníci hotelu si tak mohou koupit přímo v hale hotelu společnské obleky, smokingy, fraky, žakety, pláště, košile na míru i doplňky podtrhávající každý detail módní linie oděvů," říká Rostislav Dvořák, který v průběhu večera pokřtil kalendář "Malá mořská víla", který jeho podnik sponzoroval.
"Ať si pan Dobřihovský obléká třeba i pana prezidenta, mně stejně sluší obleky od něj nejvíc," chlubí se vesele Tomáš Matonoha a prchá na molo se slovy, že tam někde bude předvádět modely i jeho choť.
Přítomné dámy tím poněkud zklamal neb to vypadalo, že se chystá provést nejméně striptýz či nějaký kousek hodný Tomi Paciho z Comebacku.
V hotelu proběhla i vernisáž fotografií organizace SIMP "Blízké vzdálenosti" lidí s mentálním handikepem a další doprovodné akce.
A pak již definitivně pozval pan generální ředitel Radek Dohnal přítomné k slavnostnímu rautu uspořádaného TOP HOTELEM Praha k ukončení sezóny. A že nešlo o raut ledajaký. Vynikající kuchyně TOP HOTELu sklízí mezinárodní úspěchy na výstavách v Norimberku a Lucembursku. Na ambasádě v Berlíně pořádal TOP HOTEL Praha slavnostní oběd pro 600 diplomatů.
A tak si hosté pochutnávali např na srnčí kýtě s omáčkou demi glass, panence plněné gorgonzolou a šunkou, kalifornských křepelkách s omáčkou z lesního medu, medailonkách z krůtích prsou v domácím bramboráku, jarní nové rýži, bažantích prsou s omáčkou z lesních plodů, lososu, závitcích ze pstruha po mlynářsku, pečené jehněčí kýtě na medvědím česneku a rozmarýnu s výběrem omáček, kančí roládě plněné houbami a na množství nejrůznějších studených delikates a cukroví.
Není divu, že generální ředitel Svazu průmyslu Zdeněk Liška (druhý zprava) a předseda Svazu českých a moravských výrovních družtev Jan Wiesner se svými protějšky vypadali velmi spokojeně.
Hotel se právem řadí pravidelně mezi 100 nejúspěšnějších firem roku. Jeho komplex kromě skvělé kuchyně a kongresového centra tvořeného systémem salonků a konferenčních prostor s nejmodernějším technickým vybavením nabízí i krytý bazén, whirlpool, fitness a wellness centrum se saunou, párou a soláriem, služby kosmetického salónu a masáže a to nepíši o překrásné japonské zahradě. V hotelu jsou k dispozici dva tenisové kurty, bowlingové dráhy a kasino, čistírna, směnárna, parkování, obchody s upomínkovými předměty. Pan architekt Dohnal se na výstavbě hotelu opravdu vyřádil!