Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Trestní oznámení na Petra Fialu za šíření poplašné zprávy, že jsme ve válce Doporučený

Petr Fiala při projevu Petr Fiala při projevu snímek Ivana Haslingerová revue Fragmenty

Strana DOMOV podala trestní oznámení na předsedu vlády ČR prof. PhDr. Petra Fialu, za šíření poplašné zprávy v médiích a na veřejných shromážděních, když prohlásil že "Česká republika je ve válce". Zákony v České republice platí pro každého bez výjimky a podle nich čl. 43 Ústavy ČR, zákon č. 1/1993 Sb. platí, že  vyhlášení války je  válečný stav, který vyhlašuje  parlament České republiky přičemž k přijetí usnesení o vyhlášení válečného stavu je nutná nadpoloviční většina obou komor parlamentu. Citace: „Parlament rozhoduje o vyhlášení válečného stavu, je-li Česká republika napadena, nebo je-li třeba plnit mezinárodní závazky o společné obraně proti napadení“. 

Pokud by k výše uvedenému podle Parlamentu došlo, pak teprve vyhlášení války jako nejdůležitější formální akt  pro národ učiní písemně nebo formou projevu prezident republiky, která je podle článku 63 ústavy vrchním velitelem ozbrojených sil. Vyhlášení války je vážný formální akt a nelze ho oznamovat na mítincích podle názoru toho či onoho politika. Jedině pak by tedy měl  pan Fiala právo tak vážnou věc prohlásit v projevu národu.

Tento stav však v ČR nenastal. Nejsme ve válce. Což premiér Petr Fiala, měl a musel vědět, vzhledem k své funkci ústavního činitele a navíc vysokoškolského pedagoga v oboru politologie.

Proto na něj podal advokát Mgr. Luděk Růžička trestní oznámení za šíření poplašné zprávy za  skutkové okolnosti, že dne 27.2:2022 ve vysílacím čase v debatě na TV Prima, kde podezřelý prohlásil: „Jsme ve válce, je to útok proti svobodnému světu“, přičemž tyto výroky měl prohlašovat i na veřejných shromážděních, kterých se účastnil z titulu své funkce předsedy vlády ČR.  Tyto výroky přejaly sdělovací prostředky jako např. IDNES.CZ, www.blesk.cz, Echo24, www.seznamzprávy.cz a další. 

Co k tomu dodat: I když celý svět sleduje chování Ruska na Ukrajině a snaží se pomáhat vyděšeným uprchlíkům, zatím žádný stát a ani naše republika válku Rusku oficiálně nevyhlásila. A žádný politik zatím nemá proto právo takovou hrůzou strašit své občany a to i kdyby si sám válku přál. Toto právo má dle ústavy pouze prezident republiky jako vrchní velitel ozbrojených sil. Nemůže si ho přihlašovat bez jeho pověření ani premiér. A argumentace, že byl pandemickou novelou vyhlášen výjimečný, protože ten vzniká pouze vyhlášením války a tedy ve válce jsme naprosto neobstojí.  

A co je velmi důležité před budoucími prezidentskými volbami: Občané by si měli uvědomit jak obrovskou pravomoc dávají prezidentskému kandidátovi. Že není pravda, co šíří tzv. nepolitičtí politici, že funkce prezidenta je pouze k tomu, aby visel jeho obraz ve školách a nemá stejně žádnou pravomoc. Má pravomoc. A to tu největší. Z ústavy má podle čl. 63 funkci velitele ozbrojených sil a tudíž právo schválit či neschválit vyhlášení války. Že by to proto měl být člověk s velkým politickým rozhledem a to zejména v zahraniční politice a především velice rozvážný politik, který je schopen řešit i velmi vážné problémy diplomatickou cestou.

© Kulturní komise ČR, z.s.

 

Číst 1251 krát
Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %