Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Kaclířov bude od 2.9.2023 novým Fátimským centrem střední a východní Evropy Doporučený

  • neděle, srp 13 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ , šéfredaktorka revue Fragmenty
Stane se vesnička  Kaclířov českými Lurdami? Stane se vesnička Kaclířov českými Lurdami?

V záplavě vážných zpráv o neutuchajících bojích, o smrtící inflaci, s níž si současná vláda neumí  poradit, o vývozu levné české elektřiny do Lipska a draze překupované zpět pro naše občany a dalších a dalších a dalších šílenostech, které vymýšlejí nekompetentní záškolačky v Zeleném údělu, přišla následující zpráva, že se naše zem stane oficiálním Fátimským centrem pro střední a východní Evropu, jako pohlazení. Pohlazení proto, že ještě stále v ní žijí lidé nemyslící jen na vraždy, na boje a na smrt, ale i na duši a na spasení člověka. Na záchranu naší země před válkou, o níž tolik svými vůdci zfanatizované lidstvo stojí. Ale pojďme k věci a vysvětleme o co jde, aby čtenáři hned neodložili článek s konstatováním "Co to zase drahého budují, když nemám co ani v neděli do úst, dokonce ani ty houby jako po válce? Kde to bude stát? A proč ten divný název?..." 

Jedná se v porovnání s budováním sportovních hal, cyklostezek, chodníků větších než silnice a podobných megadrahých věcí o naprostou drobnost, která ale proslaví naší vlast v celém světě. V malém městečku Koclířove  si postavili kapličku, která je přesnou kopií kaple stojící v místě zjevení Panny Marie Fátimské ve slavné portugalské vesničce Fatimě. A tím, že jí 2. září 2023 požehná sám Otec kardinál Dominik, uvede tuto kapli,  zvanou Capeliňha, v oficiální život. A nejen to. Tato kaple se stane oficiální Fátimským centrem střední a východní Evropy. Myslím, že nyní i komunismem poničení bezvěrci si uvědomí jak tento projekt proslaví naši malou zem a což teprve Kaclířov. Kolik turistů jezdí do Lurd či do Fátimy ročně. Ale co je nejdůležitější, že je naděje, že si i tito bezvěrci časem uvědomí, že každý z nás přichází na svět jako osobnost mající nejen tělo, ale i duši a v důsledku toho i jisté poslání. A je jen na něm jak s ní během života naloží. Že si přestanou hrát na chytřejšího než ten, který stvořil nejen nás lidi a nádhernou planetu Zem. A že si začnou vážit života na ní takový jaký je. A pokud jde o to, co se stalo ve Fatimě před 106 lety, a o Fátimských proroctvích Panny Marie Fatimské, která se splnila,  pojednává o tom např. náš článek  psaný v roce 2017 u příležitosti sta let od zjevení Panny Marie Fatimské: "Modlitba k Panně Marii Fátimské v Arcibiskupské kapli každého 13. dne v měsíci"

Seastra Dominika, která modlitbu k Panně Marii Fátimské vede

 

Sestra Dominika, která modlitby k Panně Marii Fátimské vedla po celý rok 2017

 

 
 
Modlitba se konala ve starobylé kapli Arcibiskupského paláce před sochou Panny Marie Fátimské, kterou na přímluvu kardinála  Berana dostalo Arcibiskupství pražské při 50. výročí jejího zjevení ve Fátimě. Pan arcibiskup Beran navštívil Fátimu v roce 1967. 
 
snímky Ivana Haslingerová, Fragmenty
 
© Kulturní komise ČR, 13.8.2023
Číst 696 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 146 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %