Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Jediný Bašta jako prezident nás ihned zbaví nejhorší vlády od roku 1989 Doporučený

  • pondělí, pro 26 2022
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ a JIŘÍ PANCÍŘ
Jediný hrdina, který nás chce, a to již dlouhodobě,  zbavit  nejhorší vlády od roku 1989. Pak není o čem rozhodovat při volbě prezidenta. Jediný hrdina, který nás chce, a to již dlouhodobě, zbavit nejhorší vlády od roku 1989. Pak není o čem rozhodovat při volbě prezidenta. autorství koláže Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Přestože většina z nás se Nového roku pod knutou Fialovy vlády děsila a viděla se již jako bezdomovci pod mostem, svitla najednou možnost zbavit se Fialovy neschopné smečky a nastolit si opět normální život. Toto řešení přinese prezidentská volba, pokud jí dobře využijeme. Mezi prezidentskými kandidáty se vyskytl odvážný člověk, který se nebojí říci naplno, že jeho prvořadým činem po zvolení prezidentem bude odvolání Fialovy vlády. Přeloženo do češtiny: že do života nás všech vrátí opět normální život se schopnými ministry, kteří rozjedou průmysl a zemědělství, protože nic jiného nám peníze do rozpočtu nepřinese. Chceme-li si tedy zachránit život s alespoň snesitelnou životní úrovní v bytech, v nichž půjde svítit, topit, koupat se a prostě žít naplno, budeme-li vůbec mít peníze na jejich nájem, pak není o čem uvažovat a zvolíme prezidentem Jaroslava Baštu. Opět budeme chodit vesele do práce, možná s nějakou tou přechozenou chřipkou, ale s nadějí na zlepšení života nás i našich dětí. Života bez strašení válkami, života na jaký jsme  byli zvyklí  i přes chyby a výstřelky některých předchozích premiérů. 

Je potřeba zdůraznit, že o odstranění novodobé Národní frontě Fialovy pětikoalice se snaží pan poslanec Bašta spolu se svými kolegy dlouhodobě. Že to není jen líbivý slib v kampani a počítá, že na něj lidi po zvolení zapomenou. Naopak, jeho podpis stojí již dávno na žádosti o odvolání vlády. Ale protože k němu je zapotřebí 49 dalších podpisů, nenalezlo se zatím toto číslo poslanců, aby mohli žádost předložit prezidentovi. A ten stávající to sám od sebe neučiní. 

A pokud neznáte ještě názory pana poslance Bašty, tak našemu listu sdělil, že je odpůrcem prodeje naší elektřiny přes burzu v Lipsku, za níž nám ji Němci prodávají zpět za 64x dražší cenu. Že odmítá, a to již léta, diktát Evropské unie  ohledně přijímání nejrůznějších neoliberálních -izmů a odstřihování nás od zdrojů levného plynu a ropy. Rovněž neschvaluje nepřiměřenou podporu cizinců na úkor našich občanů  stejně jako neschvaloval covidové praktiky ničící naše hospodářství i zdravotnictví. Posílání zbraní Zelenskému považuje za nebezpečné protahování bojů na Ukrajině. Státy by se měly spíše snažit o ukončení bojů a návratu Ukrajiny k normálnímu životu. A pan poslanec ví, co mluví. Žil na Ukrajině 8 let jako velvyslanec a 2 roky v Rusku. Takže zná asijskou mentalitu obou protivníků i tamní situaci, snad nejlépe z našich občanů. 

A při zkušenostech v parlamentu ví pan poslane Bašta velmi dobře, že s Fialovou vládou žádný prezident vše výše popsané nemůže dokázat. Proto je rozhodnut nejdříve ze všeho tvrdě dohlédnout na výběr nového premiéra a schopných ministrů a pustit se pak s nimi do obnovy normálního života v naší zemi. Podle paragrafu 62 ústavy bude mít na odvolání premiéra jako prezident právo.

Takže pokud si zvolíme zase jen nějakého bojácného nebo dokonce válkychtivého prezidenta, či dokonce v napjaté zahraniční politice se neorientující paní učitelku, pak již si můžeme dávat vinu jenom sami sobě. Máme nyní možná poslední šanci, jak zabránit národní tragédii zavlečením naší země do války. O tom rozhoduje dle ústavy právě prezident. Takže má pravomoce velmi důležité. Proto 13. leden 2023 bude rozhodovat opravdu o osudu naší země a vstoupí do její historie na mnoho let. 

****************************

Kulturní komise České republiky z.s., vydavatel kulturně-hospodářské revue Fragmenty se staví za výše uvedený počin výboru iniciativy Zachraňme náš stát  sjednotit všechny národní opozice pro podporu Jaroslava Bašty a bude jí ctí pomoci mu, jak jen bude moci. V nebezpečné situaci, v jaké se ocitl náš stát díky nezodpovědně se chovajícímu premiérovi a jeho vládě, jsme již nevěřili, že se najdou hrdinní a stateční lidé, kteří se tomuto nebezpečí postaví. Zakladatelé iniciativa Zachraňte náš stát mají náš velký obdiv a úctu. a samozřejměi jimi podporovaný kandidát na prezidenta poslanec Parlamentu Jaroslav Bašta.

Doc. Ing. Jiří Pancíř, CSc., signatář Memoranda Akce D.O.S.T., prezident Kulturní komise ČR

Kulturně hospodářská revue Fragmenty se rovněž staví za vše, co stojí ve sdělení výboru Zachraňme náš stát a nabízí mediální záštitu nad jeho kroky, které nebudou vládou určitě vítány. V tom strašlivém politickém marasmu, v němž jsme se díky novodobé Národní frontě Fialovy pětikoalice ocitli,byla zpráva o založení iniciativy Zachraňme náš stát doslova nebeskou manou. A podporujeme její současné  kroky za sjednocení všech národně smýšlejících občanů pro podporu Jaroslava Bašty prezidentem. Člověk má po té beznaději zase pro co žít a věřit, že současná ostudná epizoda našich národních dějin bude zapomenuta a ještě se dožijeme podobně nezapomenutelného období, jaké bylo v devadesátých letech minulého století, kdy v čele státu stáli opravdové politické osobnosti s jasným cílem do budoucna. 

RNDr. Ivana Haslingerová, CSc., signatářka Memoranda Akce D.O.S.T., jednatelka Kulturní komise ČR, z.s., šéfredaktorka její revue Fragmenty

 © Kulturní komise ČR, z.s.

Číst 362 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %