Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Planetární vibrace Jany Uriel Kratochvílové v Lucerně Doporučený

  • čtvrtek, úno 02 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Jana Uriel Kratochvílová slaví 70 let Jana Uriel Kratochvílová slaví 70 let archiv umělkyně

Jana Uriel Kratochvílová upoutává svou neutuchající excentričnost i po všech vizuálních a jiných proměnách stále. I přesto, že v lednu oslavila již  sedmdesáté narozeniny, zůstává stále respektovanou a osobitou zpěvačkou, skladatelkou a textařkou, s jasně rozpoznatelným vokálním projevem. A již předem je jasné, že oslava jejích sedmdesátých narozenin vyvrcholící  10. listopadu 2023 ve Velkém sále pražské Lucerny bude unikátním živelným a svěžím koncertem, stejně jako sama oslavenkyně.

“1 a 7 rovná se 8 a to značí, jak žijeme – do nekonečna! A na to jsou všechna lineární měřidla krátká,” vysvětluje zpěvačka základní číslovku, okolo které se vše točí a dodává přesvědčivě: “Lineární měření věku patří starému řádu věcí... měřiti by se v dnešní době měl spíše přínos, velikost energie, kterou každý z nás přináší na tuto planetu.” 

Všichni návštěvníci a gratulanti se mohou těšit na už příznačnou, vizuálně pozoruhodnou a futuristickou show, a na záplavu nových i legendárních hitů, což diváky – podobně jako současná hudba – přenese podle slov protagonistky až do čtvrté a páté dimenze. U listopadové oslavy ve Velkém sále Lucerny pochopitelně nemůže chybět zpěvaččina současná skupina Iliminati.ca a její umělecký i životní partner, skladatel, bubeník, a i jako člen Pražského výběru známý Jiří „George“ Hrubeš.

Skladby zazní nejen z nejnovějšího alba “Alpha Codes”, které Jana Uriel Kratochvílová s George Hrubešem a kapelou Iluminati.ca pokřtili v listopadu loňského roku v pražském sále Futurum (kde také jinde?), ale zpěvačka předvede svůj obvyklý široký a obdivuhodný hudební záběr, který sahá od popových hitů přes rock a reggae, nejrůznější odnože tvrdé rockové hudby až po experimentální styly. A přestože v posledních letech jsou společně nesmírně činorodí a skladatelsky plodní - jen za poslední desetiletí vydali ve stejném autorském týmu hned čtrnáct (!) dlouhohrajících alb - samozřejmě v koncertním programu nechybějí ani nesmrtelné a léty prověřené hity jako jsou Copánky či Publikum tvé jsem já autora a skladatele Pavla Trnavského nebo zřejmě nejslavnější V stínu kapradiny, jejíž melodii si mimochodem zpěvačka napsala sama, a kterou kdysi - poté, co cenzura neschválila zpěvaččin text, verši nakonec opatřil zkušený lyrický matador Pavel Vrba.

Skupina Iluminati.ca aktuálně působí a i na narozeninovém koncertě vystoupí v sestavě: Jana Uriel Kratochvílová - zpěv, Jiří „George“ Hrubeš - bicí, Jan „Poky“ Pokorný - baskytara, Vladimir Zotov - kytara, SPOQ – zvuková alchemie a performační duo MetaDance - tanec. “Kdykoliv slyším tuhle kapelu, tak mne to utvrzuje v tom, že je to naprosto fantastická kapela. To tady nemáme, to je výjimečnej jev! ", prohlásil před časem o současné podobě vystoupení Jany Uriel Kratochvílové Michael Kocáb.

Předprodej vstupenek na listopadový koncert startuje již dnes 1. února v síti GoOut.net a na janakratochvilova17.cz, každá vstupenka bude navíc doplněna exkluzivním dárkem v podobě vinylu z limitované edice. Postupně také budou zveřejněna konkrétní jména hvězdných hostů, kteří zpěvačce k jejím narozeninám přijdou poblahopřát.

Kontakt: Ostrovy s.r.o., Jolana Lalić Lišková, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Číst 321 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %