Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Zbloudění mysli mladého člověka inspirujícího se zlověstnými vzory v zahraničí Doporučený

  • pátek, pro 22 2023
  • Napsal(a)  VÁCLAV KLAUS, prezident ČR v letech 2003-2013
Prezident Klaus varuje před  ztrátou úcty k životu u  mladých lidí nerozumějících dnešnímu zmatenému světu Prezident Klaus varuje před ztrátou úcty k životu u mladých lidí nerozumějících dnešnímu zmatenému světu snímek Ivana Haslingerová, revue Fragmenty
Včera odpoledne jsem dopsal své vánoční zamyšlení s úmyslem jej zveřejnit až dnes. Hrůzný zločin, který se udál několik minut poté na pražské Filosofické fakultě, však změnil naši zemi a naplnil nás děsem a bolestí nad nečekanou, v naší zemi nikdy nevídanou tragédií. Nevídanou, ale mysleli jsme si, že k nám nepatřící. Dnes proto není chvíle vánočního rozjímání. Dnes je čas smutku. Dnes je čas lítosti nad nevinnými obětmi. Dnes je čas soustrasti s nešťastnými pozůstalými, kteří přišli o své milované. I já se chci k těmto kondolencím připojit.

Zločin šíleného střelce, zločin bez motivu vybírající si náhodné oběti, podle mého názoru neodpovídá českému způsobu uvažování a našemu stylu chování. Vnímám jej jako tragické zbloudění patologické mysli mladého člověka neschopného porozumět dnešnímu zmatenému světu a sobě samému v něm a inspirujícího se zlověstnými vzory obdobných zločinů v zahraničí. Podobnou tragédii není možné předvídat a není možné jí účinně předcházet, pokud si chceme zachovat občanské svobody a alespoň trochu snesitelný způsob života. A vůbec není lehké se s takovouto situací vyrovnat, když nečekaně nastane.

Proto je třeba ocenit zásah policie, který vůbec nebyl snadný, jakož i poděkovat všem dalším složkám záchranného systému. I naše politická scéna dokázala v těžké chvíli přiměřeně zareagovat.

Nad letošními Vánocemi bude ležet smutný stín. Překonat jej a dnešní neradostnou atmosféru v naší zemi změnit bude pro všechny z nás velkým úkolem do nového roku.

Václav Klaus, 22. 12. 2023

Číst 752 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %