Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Z Europolu se stane nebezpečný Velký bratr - na boj se zločinem máme Interpol Doporučený

  • čtvrtek, kvě 12 2016
  • Napsal(a) 
Europoslanec Petr Mach, předseda Svobodných Europoslanec Petr Mach, předseda Svobodných

Evropský parlament dnes  11. května 2016 projednával návrh, kterým se ruší původní mezivládní servisní organizace národních policejních sborů a vzniká pod stejným názvem Europol jako policejní agentura podřízená Evropské unii. EUROPOL bude sbírat obrovské množství údajů, čísla kont, adresy, jména a další údaje, nejen od národních policií, ale i data klientů přímo od soukromých subjektů, např. leteckých společností. Na základě rozhodnutí Komise je bude Europol moci předávat třetím státům a mezinárodním organizacím. Data bude moci dokonce předávat soukromým firmám. Z Europolu se stane nebezpečný Velký bratr, který na nás bude vědět vše. Chabou zástěrkou je dohled tzv. Evropského inspektora ochrany údajů. Co to je za instituci? Kdo o ní kdy slyšel?

Správní rada, kde budou zástupci členských států, má jen omezené kontrolní pravomoci a jediné, co je podle navrhovatelů důležité, že tam má být vyrovnaný počet mužů a žen.  Nejde o boj s terorismem, kterým se teď všichni zaštiťují. Koneckonců, dvě země, Dánsko a Británie stojí mimo tento Europol. Na boj se zločinem máme policie a Interpol. Jde o zřízení nebezpečného Velkého bratra a bojím se zneužití i úniků tak obřího množství dat.

Jako poslanci jsme neměli možnost podávat pozměňovací návrhy a kdybych návrh na zamítnutí nepodal, stalo by se nařízení platným bez hlasování. Tak zvláštní máme pravidla „schvalování“ návrhů komise. Z původního návrhu komise, v němž mělo jít o sloučení Europolu s policejní akademií CEPOL, se stalo něco zcela jiného. Ruší se původní mezivládní servisní organizace národních policejních sborů a vzniká pod stejným názvem Europol jako policejní agentura podřízená Evropské unii. Ta bude sbírat obrovské množství údajů, čísla kont, adresy, jména a další údaje, nejen od národních policií, ale i data klientů přímo od soukromých subjektů, např. leteckých společností. Na základě rozhodnutí Komise je bude Europol moci předávat třetím státům a mezinárodním organizacím.

Hlasoval jsem pro vlastní návrh na zamítnutí nařízení o vzniku nového Europolu.

 

 

 

Číst 11392 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 217 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %