Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Fragmenty - KŘESŤANSTVÍ - náboženství lásky, ISLÁM ideologie smrti
JIŘÍ KOBZA, poslanec SPD, bývalý diplomat v Teheránu

JIŘÍ KOBZA, poslanec SPD, bývalý diplomat v Teheránu

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
6. 4. 2021 11:14

Poté, co jsem absolvoval v Helsinkách konferenci EU o klimatických změnách, moje důvěra v selský rozum, pragmatismus a kompetenci vedení EU se přiblížila k nule a stále se to nemění, naopak. Ambiciózní plán EU na „plnou“ elektrifikaci Evropy tam presentovaný je zcela pomatený a nemá jakoukoliv erudici a to zejména z pohledu technické a hlavně ekonomické nereálnosti takového přechodu. Politika „uhlíkově neutrální" či dokonce „uhlíkově negativní“ Evropy totálně přehlíží základní geologické jevy jakými jsou oscilace zemské osy, střídání dob ledových, oteplování a ochlazování klimatu i v historické minulosti, stejně jako biologické jevy jakými je např. fotosyntéza rostlin. Navíc úplně pomíjí fakt, že uhlík je základním prvkem molekul bílkovin a že bez uhlíku nebude život. Šílená myšlenka „geologického ukládání CO2, zachyceného z atmosféry“, kterou se EU zabývá již léta, mi jako geologovi vyrazila dech.

23. 10. 2020 9:45

Inu, máme my to v ČR divný politický obyčej. Pokrytectví jako program na jehž konci jsou mrtví Arméni a v jejich tělech zbytky našich bomb. To by si nepřál snad ani přítel humanitárního bombardování Václav Havel. Nebo se pletu? Posuďte sami: ČR zrušila 18.10.2020 embargo na vývoz zbraní do Turecka, které otevřeně podporuje Ázerbájdžán v Náhorním Karabachu. Totožný postoj zaujala EU. Zatímco Kanada v reakci na použití zakázaných kazetových bomb Ázerbájdžánem při ostřelování karabašských měst povolení na vývoz zbraní do Turecka zastavila. Úsměvné přitom je, že embargo na dovoz zbraní do Turecka bylo v ČR zavedeno na podzim v souvislosti se situací v Sýrii, kdy Evropská unie naopak schválila omezení dovozu zbraní do Turecka v reakci na tehdejší intervenci Turecka v severní Sýrii. Ministerstvo zahraničí to  tehdy ústy tiskové mluvčí zdůvodňovalo tím, že „Hlavním důvodem bylo, že jsme chtěli chránit kurdské obyvatelstvo v Sýrii.” Nyní opět poskytla mluvčí ministerstva zahraničí vysvětlení ve stylu chytré horákyně: „Poté, co se ukázalo, že ke střetům tureckých a kurdských sil nedochází, byly letos na jaře uvedené restrikce zrušeny.” Podle mluvčího ministerstva průmyslu a obchodu Marka Vošahlíka ČR v současnosti praktikuje tzv. cílené omezení vývozu vojenského materiálu, u něhož existuje riziko použití v Sýrii a každá žádost o vývoz do Turecka je posuzována mimo jiné i z tohoto hlediska. S prominutím, ale to si z nás pan mluvčí utahuje. Buďto dodáváme zbraně nějaké zemi, třeba Turecku, a ta si pak sama rozhoduje o jejich užití, nebo ne. 

30. 8. 2020 9:10

Český Smolíček by měl vzít polínko, nezvané jezinky pořádně praštit přes prsty a zabouchnout vrátka. Zlatoparohatý jelen je totiž bůhví kde a my jsme zase na všechno sami. V zádech máme navíc tlupu zákeřných krys, které vyhryzávají pro jezinky díru. Je velmi dobře, že se v poslední době stává nejdůležitější otázkou naší veřejné politické diskuse téma našeho členství v Evropské unii. Pomalu, ale jistě se zvažují pozitiva a negativa tohoto členství ve vztahu k českým národním zájmům, zejména z hlediska naší budoucnosti. Jinými slovy: Jde o to, co se s námi, jako se státem a národem, stane, jestliže ve federalizující se a stále těsnější Unii, neřkuli v jejím tzv. jádru, setrváme. EU si postupně uzurpuje (i v rozporu s vlastním primárním právem) stále více kompetencí členských států, Otázka tedy nezní, co nastane, pokud z EU vystoupíme, ale co nám hrozí, když v ní zůstaneme…

13. 7. 2020 11:07

Mnoho let se zabývám zahraniční politikou, zejména děním v oblasti Blízkého a Středního východu, případně severní Afriky, zkrátka v těch neuralgických oblastech, kolem nichž se už dlouho točí největší geopolitické tance. Naštěstí nejsem odkázán na česká média, zejména veřejnoprávní televizi, která by podle zákona měla být tím hlavním etalonem, přinášejícím podstatné informace o událostech, jež se dotýkají, ať už bezprostředně, či v některé souvislosti i osudu naší země. Kdybych totiž byl odkázán na česká média, a zejména na ČT, mnoho bych se toho nedověděl. Udělal jsem si statistiku témat hlavního zpravodajského pořadu ČT Události za uplynulých sedm dní. Posuďte sami, jak tzv. hedlajny zpravodajské relace vytyčují naši informační agendu:

13. 7. 2020 8:48
4. 7. 2020 8:45

Někdo to již musí konečně říct nahlas! Je jasné, že příští volby do Poslanecké sněmovny budou současně referendem o vystoupení ČR z EU. Je to jediná proveditelná možnost, jak občané mohou jasně říci, co si o EU myslí bez sběru statisíců podpisů, vyhodnocování (a také falšování) výsledků referenda. Volbou euroskeptického hnutí to dají jasně najevo. Podle mne to bude poslední šance vyjádřit vůli občanů k odchodu. Pak už totiž bude skoro nemožné odejít, protože EU chystá pečlivě utkanou síť opatření, jak to znemožnit. (Pomoci nejnovějších projektů „Fond obnovy“ a „EU nové generace“ se snaží EU nyní získat poslední atribut který jí chybí k vyhlášení společného státu - vznik společného Ministerstva financí. Jakmile je státy přijmou, zaniknou a rozpustí se v superstátu EU a bude již pozdě chtít návrat zpět - pozn. redakce Fragmenty) EU se podle všech předpokladů začne postupně sama zevnitř rozpadat, pod tlakem neschopného vedení, dekadentních hnutí, imigrace a dluhů. Jako když odpadá  tkáň plná metastáz, bude to velice bolestivé a riskantní. Poté, co se celá tato podivná stavebnice z papírových kostek nespravedlivých smluv a zvrácených předpisů  jménem EU  rozpadne, zbudou tu po ní národním státům nepředstavitelné dluhy a morální škody. Mimo jiné  v podobě značně otřesené důvěry v jakoukoli smysluplnou spolupráci na rovnocenné bázi mezi státy, které to ještě v době EHS či Evropských společenství (a obecně před přijetím vazalské a kolonizační Lisabonské smlouvy) docela dobře a pro všechny výhodně uměly.

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Odebírejte Fragmenty

 

NEJVÍCE ČTENÉ ČLÁNKY

Kliknutím na obrázek získáte článek


Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %