Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Fragmenty - EU JE NEOPRAVITELNÁ

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
24. 1. 2021 8:08

Dnes se ve Sněmovně projednává žádost vlády hnutí ANO, ČSSD a KSČM o prodloužení nouzového stavu. Jak jsme už vícekrát deklarovali, hnutí SPD nepodpoří opakované prodlužování nouzového stavu, omezování svobod, likvidaci ekonomiky a hlavně poškozování zdraví občanů a zdravotnictví. Opakovaně už od loňského jara vládě konstruktivně navrhujeme, aby provedla novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, aby bylo možné zajistit ochranu rizikových skupin a systému zdravotnictví bez vyhlašování nouzového stavu. Vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM ale neslyší. A jediný plán, který vidíme, je nekonečný nouzový stav. Výsledkem nouzového stavu je bohužel nepřetržitý chaos, lidé přichází o práci, upadají do dluhů a stoupají zdravotní problémy lidí z jinými diagnózami než covid. Navíc je čím dál jasnější, že se nový vir stává i nebezpečnou záminkou pro neprůhlednou likvidaci svobod a velké části ekonomiky. Budu konkrétní. Stoupá nezaměstnanost. Například svoji živnost přerušilo více než sto tisíc lidí v České republice, což je o osm a půl tisíce více než v roce 2019. V roce 2020 začalo v České republice podnikat o 3 343 lidí méně než v předchozím roce, což je zároveň nejméně za poslední čtyři roky. Šílená vládní opatření stojí veřejnou kasu šílené peníze a zvětšil se už tak obří dluh České republiky. A promiňte, poukazy na to, že jiné země v Evropě mají dluhů nad hlavu zatímco my jsme v bažině jen po krk, a proto se můžeme ještě více zadlužovat, jsou opravdu na hranici idiocie. 

24. 1. 2021 8:06

Norský zdravotní institut to uvedl poté, co v zemi krátce po podání první dávky vakcíny zemřelo 23 lidí. Pro vážně nemocné může být očkování proti covidu fatální, tvrdí institut. Očkování proti covidu může být podle norské studie rizikové pro seniory starší 80 let, kteří trpí nějakým závažným onemocněním. Tímto zde prosím nechci vést nějakou kampaň proti očkování. Jen tím nabádám k opatrnosti a k tomu, aby si každý zvážil důkladně rizika.

24. 1. 2021 7:04

Ruský disident Vladimir Bukovsky, který kvůli svému odporu ke komunismu strávil 12 let v sovětských věznicích, pracovních táborech a psychiatrických léčebnách, správně říkal, že Evropská unie je nový Sovětský svaz. EU chce zničit národy, vytvořit novou entitu a "nového člověka", zavádí novou totalitu a vládnou ji nevolení aparátčíci jako v Sovětském svazu.  „V Sovětském svazu se říkávalo, že jeho úkolem je vytvořit novou historickou entitu, sovětský lid. Očekávalo se od nás, že zapomeneme na svou národnost, na své etnické tradice a zvyky. Kdo vyrůstal v Rusku, nedokázal rozeznat Rusa od Ukrajince. Nepředpokládalo se, že se o tom bude vůbec někdo zmiňovat, protože se od nás očekávalo, že budeme jedna entita. Zdá se, že totéž platí o Evropské unii. V Bruselu nikdo nechce, abyste byli Britové nebo Francouzi. Chtějí, abyste všichni byli nová historická entita - Evropané. Jedním z hlavních cílů socialismu vždy bylo zničit národní stát. Podle letitého přesvědčení mají státy zmizet - s jistou pomocí ze strany socialistů. A přesně to dnes pozorujeme v Evropě. Cílem tohoto shlukování, které Brusel provádí, je pohltit národní státy, které by tak měly přestaly existovat,“ říká naprosto přesně Vladimir Bukovsky.

17. 10. 2020 10:43

V pátek 16. října  jsem před Sněmovnou převzal spolu s poslankyní SPD Monikou Jarošovou petici občanů na podporu křesťanské Arménie ve válce s Tureckem podporovaným islámským Ázerbajdžánem. Naše srdce jsou na straně arménského lidu. A toto jsem k tomu řekl, souhlasíte se mnou?

2. 5. 2020 9:54

Rád bych vyzval ostatní vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly, a podpořily největší vlasteneckou stranu, kterou je SPD. Tak máme jedinou šanci zvítězit nad probruselskými stranami. Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. V příštích volbách půjde totiž doslova o zachování svobody a existence naší republiky. Správnou cestu všem vlastencům ukázal Jaroslav Foldyna, který se stal členem poslaneckého klubu SPD a posílil naše řady na 20 poslanců. Vlastenci táhnou za jeden provaz! Pojďte i vy s námi!

17. 9. 2019 7:36
Už i Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) otevřeně kritizuje státní rozpočet sestavený Babišovou vládou ANO, ČSSD a KSČM. Podle NKÚ je na ekonomickou recesi připraven ještě hůře, než tomu bylo před deseti lety. „Je zřejmé, že mandatorní a kvazimandatorní výdaje při zpomalení ekonomiky vytvářejí silný tlak na státní rozpočet, jelikož nižší příjmy musejí pokrývat vysoké ‚povinné‘ výdaje,“ varuje NKÚ a uvádí, že vláda by měla v době ekonomického růstu usilovat o konsolidaci mandatorních a kvazimandatorních výdajů. Pak měla v době ekonomické recese větší možnost fiskálně reagovat. Nejvyšší kontrolní úřad jako příklad připomíná situaci v roce 2009, kdy kvůli propadu příjmů skončil rozpočet ve schodku 192,4 miliardy korun proti plánovanému deficitu 52,2 miliardy. „Pokud by se obdobná situace opakovala letos, schodek rozpočtu by se z plánovaných 40 miliard podle NKÚ propadl až na 220 miliard korun,“ uvádí odborníci.

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 261 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %