Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Volby jasně ukázaly návrat KSČM. To volá po mobilizaci pravice!!! Doporučený

  • středa, čen 12 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Nechtějte zopakovat minulost. Stačila! Nechtějte zopakovat minulost. Stačila!
Současné volby do Evropského parlamentu ukázaly dvě věci. Jasnou nespokojenst se současnou vládou a díky tomu hrozící návrat komunismu u nás. A nebezpečí návratu komunismu díky chování  současné nejhorší vlády od roku 1989  tvořené nekompetentními vládními představiteli s katastrofickými hospodářskými výsledky. Vlády vnucujícími nám progresivistické nesmysly paní eurokomisařek se servilitou k nim větší než kdysi měli komunisté k Sovětům. Na štěstí ve volbách vládní kadidáti prohráli. A to ještě měli štěstí, že neprobíhaly volby sněmovní, v nichž by jim zbylo ze 108 mandátů poze komických 84 a bylo by po jejich bezbřehé diktatuře. Pro naše občany je to skvělá zpráva, větší facku fialové vládě dát nemohli.
Ale pro pamětníky znající hodnoty, s nimiž Klausova ODS chodila, a to vždy samostatně, k volbám. Hodnoty, které jí zajistily místo v české  historii jako straně, s jejíž pomocí nastartoval profesor ekonomie Václav Klaus skvělou ekonomickou reformu, se 6,4 procentním růstem HDP,  bylo velkým a smutným zklamáním  co z ní profesor politologie Petr Fiala udělal. Ze svobodomyslné a myšlenkami nabité strany ODS s jasným programemem, a to nejen ekonomickým, se stala rozbředlá fialová ODS bez myšlenek a programových vizí, která je parodií té původní Klausovy ODS. Z ekonomiky postavené na myšlenkách amerického profesora Miltona Friedmana, který za ně  získal Nobelovu cenu neboť dokázal jejich platnost v praxi tím, že za vlády svého žáka prezidenta Ronalda Reagana zvojnásobil jako ministr financí rozpočet státu Kalifornie, udělal pan Fiala ekonomiku nuzoty a žebráků kromě pár vyvolených poslušných ekologistů a progresvistů. Voliči jí zato spravedlivě a neoddiskutovatelně potrestali. 
 
Jasným vítězem voleb se pro vše popsané výše stalo opoziční ANO, posílilo o 1 mandát, zvítězilo v celé republice s výjimkou Prahy, Brna s lídryní Klárou Dostálovou, která získala nejvyšší počet preferenčních hlasů.
 
Pro pravicově cítící občany byl jistě nejhezčí třešničkou na dortu obrovský propadák pyšné a extrémně progresivistické levice - Pirátů  s 1 poslaneckým mandátema. Dedry již holt vyšly z módy i s pirátským zeleným pomateným  gendrismem a chválou nekontrolovaného stěhování lidí s naprosto jinou kulturou, navíc promíchanými  vražednými muslimskými fundamentalisty, do zemí s noblesní tisíciletou křesťanskou kulturou již občané dlouho nesouhlasí. Rovněž neuspěl naprosto myšlenkově prázdný, nekompetentní a nadutý STAN v čele s komickou figurkou Danuší Nerudovou. 
 
Roztomilým fenoménem a oživením voleb byla koalice  Přísaha s Motoristy sobě s lídrem Filipem Turkem. Byť politický nováček přivedl svou stranu Motoristé sobě na třetí místo v zisku volebních hlasů. A sám se stal co do počtu preferenčních hlasů druhým nejúspěšnějším kandidátem celého volebního pelotonu.  A nešlo jen o jeho fešný vzhled a znalost z automobilových závodů. Prokázal velmi  jasné politické postoje a zřetelné ideové zakotvení. Nyní ho bude čekat určitě obrovská práce s koordinací strany, ale má v ní k ruce schopné pomocníky. Zejména Petr Macinka má v této organizační a mediální praci zkušenost z práce v Institutu Václava Klause pod velením superverkoholika prezidenta Klause přímo neuvěřitelnou. Jeden ze známých  to vyjádřil jasně slovy, kdo přežil trénink u Klause, ten přežije všechno.  
 

SPD má šanci zavést svobodný Klausismus 90 let, nepropásněte to pánové!

Zajímavá situace se stala s koalicí SPD a Trikolóry, kteréžto spojení se voličům vždy jasně protiunijně vyhraněné a samostatné SPD zřejmě nelíbilo. Nevěděli si asi rady s tím, že již nehlásaly bilboardy s jejich idolem Okamurou CZEXIT a dokonce se  jeho protievropská strana SPD spojila s proevropskou Trikolorou. Pamatovali si určitě, že právě kvůli proevropskému setrvávání v EU z Trikolory vystoupil její zakladatel a přímo fanatik pro CZEXIT Václav Klaus mladší. Na skalní protievrposké voliče, pro něž byl po leta Tomio Okamura jediným odvážným bojovníkem za CZEXIT to zřejmě působilo jako zrada. Ještě ke všemu kampaň Trikolory nebylo nikde vidět, takže to SPD v ničem nepomohlo. 

A co bylo snad ještě horší, že velkou část vlastní strany popudil pan Okamura tím, že za lídra voleb vybral nováčka a pro mnohé neznámého, doktora Petra Macha a nikoliv někoho ze zasloužilých dlouholetých spolupracovníků. Tito zklamaní členové v kampani nepomáhali, ale naopak naváděli občany, aby kroužkovali doktora Davida. Ani sebelepší lídr nemůže v takové atmosféře vyhrát. Natož doktor Mach, který není táborovým řečníkem, ale univerzitním profesorem. Nic ale není zatím ztraceno, je vše při starém, doktor David bude zastupovat SPD v EP jako dosud. A snad tam už bude konečně i víc slyšet a nejen hlasovat. 

Pan Okamura získal do svých řad obrovkou ekonomickou posilu, makroekonoma doktora Petra Macha, o němž jeho profesor na VŠE Václav Klaus  říkával, že byl nejlepším jeho žákem a vedl  mu díky tomu 12 let ekonomické přednášky jeho Centra po ekonomiku a politiku (CEP). A takový makroekonom bude po té hospodářské fialové spoušti velice, ale opravdu velice, potřebný a milovaný. Doktor Mach ví jak v  devadesátých letech vyvedl během roku Václav Klaus spolu s ním a dalšími ekonomy v ODS naší zem ze 160 miliardového dluhu v nedobytných pohledávkách od Ukrajiny a dalších zemí z rozpadlého SSSR k takovému ekonomickému růstu, který naše zem od té toby nezažila. A nebýt v roce 1997 podpásového Sarajevského atentátu zakomplexovaných prohavlovských politiků toužících po třetí cestě k socialismu a hněvajících se, že jim "Vašek ukradl revoluci",  byli jsme již daleko jinde.

Petr Mach Klausovu Friedmanovskou ekonomiku skvěle zná, nezapomenu na jeho přednášky o rovné dani, o výhodách atomových elektráren pro nízkou cenu za elektřinu a navíc ekologicky čistou, a především o tom, že při každém ekonomickém průšvihu státu je nutné rychle zavést co nejnižší daně. Petr Mach to vše umí jasně a exaktně vysvětlit. Po jeho přednášce pochopí i fyzik jako já, proč vyvedla Klausova ekonomická Friedmanovská reforma naší zemi během jednoho roku  z komunistického státem řízeného hospodářství do moderního tržního hospodářství na Západě a to s 6,4% růstu HDP. Ale doktor Mach není táborový řečník. Potřeboval a bude vždy potřebovat vedle sebe pana Okamuru.

Ve dvojici se skvělým řečníkem Okamurou přezdívaným chodící billboard by toto vše určitě dokázali společně voličům vysvětlit. Téměř si říkám, že se hledali. Je teď na nich, aby nedumali o jednom malém zaškobrtnutí, ale vyrazili do boje společně, aby mohli u nás, podobně jako kdysi Ivan Mikloš na Slovensku, zavést nízkou rovnou daň, což způsobilo slovenský skokový ekonomický růst. Mimichodem i Rusko po jejím zavedením Putinem  se dostalo z veliké chudoby hrozící hladomorem za Jelcina a dodnes jsou mu Rusové za to vděčni.

Pusťte se do toho pánové, máte k tomu nyní otevřený prostor. Nepřenechejte ho komunistům!

Kdo by nechtěl opět žít v bohatém a prosperujícím státě. Jen to musíte všem polopatisticky vysvětlit. Pamatuji si první pocity na přednáškách CEPu. Ty zhratky HDP, DPH a podobná ošklivá nesrozumitelná slova lajky matou. Ty nepoužívejte. Ale jinak to člověka strhne a kolem stého semináře si troufám říci, že jsem vše pochopila i já fyzik lépe než mnozí politilogové a ministři financí. Věřme, že to pochopí i ožebračení občané. Všude kde Klausismus zavedli vedlo to k obrovskému růstu ekonomiky po chvilkovém utažení opasků. Ale to je na jiný článek. Jste jedinou odborně vzdělanou spásou země, abychom nakonec nežili v jeskyních o loučích, které nám navíc určitě nějaká pomatená eurokomisařka zakáže užívat  pro spalování dřeva. nebo dokonce v komunismu. 

Nejvarovnější výsledek voleb je 10% návrat  komunistické strany

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná  její jméno chytře  ukryla za heslo STAČILO! Měla, bohužel, po tom debaklu, který předvedla vláda, pravdu v její kritice. Heslo to bylo chytré, protože stačilo jen kritizovata říci že to stačilo a již nemusela nic nabízet. Lidé to v zápalu kritiky vlastně ani nepostřehli. Jen si pamatovali bojovnou kritičku. Je zřejmé, že je to dáma, pardon soudužka, velmi schopná, zkušená a pracovitá a hovořící se zápalem, který jsme byli zvyklí slýchat před rokem 1989. Při jejích vystoupeních mi šel z její dikce a plamenných řečí mráz po zádech. Promítaly se mi scény z podobně plameného projevu soudce Urválka odsuzujícího Miladu Horákovou a další ideové odpůrce. Její strana má ale bohužel díky tomu velmi dobře nakročeno do dalších voleb. Sice nic konkrétního nenabídla, ale díky neschopnosti fialové vlády se stala její kritikou symbolem levicově cítících ožebračovaných občanů. Mělo by to proto být pro pravicově cítící voliče velkým varováním, aby neusnuly v dalších volbách na vavřínech a šli k volbám, abychom se díky tomu, že nepůjdou k volbám, nevrátili před rok 1989. Její soudruzi jistě budou volit všichni, sevřeně a v zástupu. 
Vzpomeňme na rok 1946 a co se do dvou let po vítězství komunistů stalo.

Toto stojí za mobilizaci pravice!!!!

Zde nejde již o nějaké boje několika politků o to, který je větší bídák a víc lže jaké předvádějí pan Fiala s panem Babíšem. To není politika, pouze nechutné šarvátky k ničemu pro národ nepřispívající. Pouze tím lidi nabydou dojmu, že všichni politici jen kradou, stavějí kampeličky a berou úplatky... 
 
V následujícíh volbách půjde s velkou pravděpodobností o směřování naší země na mnoho let dopředu, nebo spíš dozadu.  Nepůjde jen o tahanice nepolitiků v čele současného státu, ale začal opravdový boj o budoucnost naší země, doslova o životy nás všech a zejména budoucích generací. 
 
Volby sice jak u levicové, tak u pravicové části mlčící většiny ukázaly, že jsou obě s politiky bez idejí a bez programového zakotvení nespokojeni. Ale nenechme se ukolébat, že převládne na věky svoboda a demoracie v naší zemi pokud pravice bude jen jásat, že svrhne Fialu a levice vyhraje potom skutečné volby. 
 
Vytanula mi v paměti slova nejmladšího poválečného  poslance České strany národně socialistické v Ústavodárném Národním shromáždění Josefa Lesáka,  že si naivně mysleli s kolegy poslanci jak jsou lidé po válce šťastní protože celá Praha tančila v čeveno bílých krojích a nevšiml si, že komunisté chodili v tichosti dům od domu a nabízeli netančícím a válkou zbídačeným občanům ekonomický  ráj na zemi. Dokonce Klemnt Gottwald sliboval i katolické církvi, že jí ponechá místo na slunci.  A po volbách v roce 1946 komunističtí vítězové voleb pana poslance Lesáka v parlamentu zatkli i s jeho kamarády a nastolili cestu pro vítězný únor 1948 a pro 43 let diktatury KSČ. Nerada bych se dožila podobných stesků u současných politiků někde ve Valdicích a zejména všech těch dam a pánů, kteří vesele sekají trávu na zahradách a říkají, že je politika nebaví a nestarají se o ní a pak dají hlasy jen podle kravaty či účesu aniž vědí co se pod ním skrývá. 

A totéž platí i o volbách ve Francii a určitě i v Německu a dalších zemích EU

Sice se do EP dostalo více konzervativních vzdělaných politiků, ale po tomto počátečním politickém zemětřesení musí být všechny strany stojící vpravo velmi opatrné, aby vše nakonec nesmetlo v následných  parlamentních volbách rudé tsunami. Nespokojenci sice posílili, neblahé směřování EU to ale zatím zásadně nezmění. Éra pokračujícího úpadku bude i po těchto volbách v Evropské unii nepochybně pokračovat. A jak správně říká Ladislav Jakl z IVK: "Čeká nás  boj o život, o přežití, o samo lidství, o základy naší kultury, o nejzásadnější občanské svobody, o ctnosti, o tradice, o rodinu, o národy, o mezilidské vztahy, o soukromí. Boj mezi pokrokovými neomarxistickými politiky na straně jedné a ochránci normálního světa a osvědčených hodnot z posledních sil na straně druhé. Nedělejme si plané naděje, bezohlednost pokrokových úderek o konečné zúčtování s reakcionáři bude nyní určitě ještě narůstat."

Nenechme zatáhnout naší zem po letech svobody opět do totálě řízené levicové společnosti.

Několik posledních vlád za pomoci jimi ovládaných médií se nám postupně snažílo vtlouci do hlav, že levice a pravice je jakýsi dávno pominuvší nesmysl, který nikoho nezajímá. Mnozí mladší kolegové novináři tak dlouho tuto lež propagují, až jí sami věří. Stává se mi, že mi pokládají otázku jak bych definovala levici a pravici. Podle nich jde v politice jen o rozdělení na slušné politiky a na ty co kradou a chtějí moc. Tato atmosféra ve společnosti je přímo oblačným polštářem pro návrat Komunismu. A zavinili to současní tzv. pravicoví, ale ve skutečnosti totalitně cítící ultralevicoví neomarxisté ukrytí za pravicovou značkou bývalé ODS. Pro skalní voliče ODS jako vzor pravice je prostě nesmysl, že by v ní byli levičáci. A z toho vyvozují nespokojení občané, že pravice ukázala že je ještě totalitnější než komunisti. A nejde jim vysvětlit, že právě toto chování, tento diktát co předvádí nejen naše vláda, ale diktát který zavedla v celé EU Merkelová se svými pokračovatelkami, způsobil, že celá EU je levicová. Lidi mají bohužel pravdu v tom, že ani diktátor Stalin nechpožadoval, aby okurky rostly jen rovně a aby se změnila celá planeta včetně její teploty podel představ nevzdělaných záškolaček. 
 
Nepamatují, že ta původní ODS  nám vybudovala proti minulosti ráj na zemi zatímco ta současná ODS nám způsobila tuto ekonomickou katastrofu a zavlečení země téměř do války.  Abych byla spravedlivá, Klausovu ODS znemožnili již Topolánek s Nečasem a předali ji na podnosu se 40 miliony dluhu panu Fialovi. Ten sliboval na jejím kongresu v Olomouci, že ji oddluží a nedopustí její zánik. A skutečně jí oddlužil, přivedl do ní nové lidi a začal pracovat. Jenže bohužel přesně jinak než demokrat Klaus. Je to možná tím, že nikdy před tím v ODS nebyl a možná si proto ani neuvědomuje, že diktát EU ještě umocnil na druhou, přestože má jeho ODS přímo ve znaku slovo demokratická.
 
Neštěstí je, že současná generace kolem čtyřicítky nepamatuje z 90 let nic - nebyla na světě a mládí prožívala díky Klauseově úspěšné ekonomické reformě v pohodě. Neví proto nic a touze po životě ve svobodě. Při mé odpovědi na jejich dotaz jaký je rozdíl žít pod pravicovou či levicovou aby si porovnali pravicový Thatcherismus a Klausismus s levicovým komunismem třeba severní Koreji nevědí co to bylo. A to je velké nebezpečí do budoucna. Vyrostla celá generace bez znalosti historie a ta je snadno ovlivnitelná kýmkoli kdo lépe slibuje a přesvědčuje.
 

Proto je třeba, aby se autentická pravice opět probudila dokud je (snad) ještě čas.

A aby nabídla lidem zdravý ekonomický model pro život ve šťastné svobodné společnosti.

©Kulturní komise České republiky, z.s., 15.6.2024
 
Číst 68 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 171 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %