Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Třetí Den za mír: Ne slovu válka, ano slovům mír, stát, národ, víra a rodina. Doporučený

  • neděle, čen 02 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Pořadatel 3. Dne za mír, Ladislav Vrábel vítá 1.6.2024 účastníky této protiválečné manifestace na Václavském náměstí v Praze Pořadatel 3. Dne za mír, Ladislav Vrábel vítá 1.6.2024 účastníky této protiválečné manifestace na Václavském náměstí v Praze snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Naše země si hraje s ohněm byl nadpis článku, v němž jsem psala o 1. Dni míru pořádaném na Hradčanském náměstí v Praze před Pražským hradem předsedou strany Česká republika na 1. místě Ladislavem Vrábelem. V sídle našich králů vedle historické kaple sv. Václava nad hrobem patrona naší země, v níž probíhají na  žádost J. Em. Dominika kardinála Duky, emeritního primase českého, již 13 let každý měsíc modlitby za národ, probíhalo ve dnech 30. - 31. května 2024 za účasti armádního generála v.v. prezidenta Petra Pavla zasedání ministrů zahraničí všech 32 zemí sdružených v obranném paktu NATO. Rozhodovali o tom jak dál postupovat v konfliktu na Ukrajině. Panelisté 1. Dne míru se obávali, že ministři budou chtít eskalovat dodávkami zbraní ničivý konflikt, ale přesto probleskovala ještě jiskřička naděje, že snad po dvou letech beznadějného boje budou tlačit konečně na OSN, aby zahájila jednání mezi Ruskem a Ukrajinou a ukončila vše diplomatickou cestou místo vražděním tisíců mladých chlapců mezi sebou. 

Za Kulturní komisi České republiky z.s. jsem upozornila v příspěvku na to, že si naši politici hrají s ohněm, neboť v červenci 2023 na příkaz premiéra Fialy v utajení náš Parlament odsouhlasil Smlouvu o obraně ČR a USA díky níž předal náš stát do užívání americkým vojskům 3 letiště a dalších 8 objektů naší armády za podmínek, že v nich budou platit pouze zákony USA a nikdo z našich tam nebude mít přístup. Byla jsem ten den na demonstraci na Malostranském náměstí v Praze, kde proti tomu protestovali zástupci SPD a Trikolory. Člen Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny poslanec za SPD Jiří Kobza varoval, že tím vytvoří premiér z naší země živý štít  prvního úderu (viz článek v naší revui Fragmenty BOŽE OCHRAŇUJ NAŠI ZEM - KARDINÁL DUKA VYHLÁSIL MODLITBY ZA NÁROD). 

Upozornila jsem i na to, že od 2. května  2024  každých 10 minut od 8 ráno do 10 večer letělo s ohlušujíccím rachotem obří letadlo z letiště u Olomouce směrem na východ a lidé byli informováni, že jde pouze o manévry v nichž si USA  chtějí  vyzkoušet za jak dlouho dokáží přemístit nutné zbraně a vojsko z Virginie k nám. Dokázalo to za tři dny.  Leč od té doby nikoho zpět nepřemisťovali. Takže tím živým štítem prvního úderu již od té doby jsme. (viz článek ve Fragmentech Na Libavé probíhá pouhý nácvik rychlého nasazení amerických vojsk). Upozornila jsem přítomné, že pokud se rozhoří na Ukrajině další boje dodáním lepších raket, jsme pro Rusko díky tomuto kroku vlády, frontovou linií na cestě  Ruska na Západ. Kam se hrabe probíhající, byť hrozná, bitva  u Charkova.  

A to jsem ještě v té době netušila, že se ministří zahraničí domluví nejen na pokračování bojů na Ukrajině, ale dokonce dovolí nerozvážnému a všemu věřícímu Zeliskému vtrhnout na území Ruska a bojovat tam proti němu zbraněmi dodanými většinou zemí NATO. Neboli rozpoutat skutečnou válku mezi Ukrajinou a Ruskem. 

Výroky našich představitelů na probíhajícím zasedání NATO tento jeho postoj potvrdily. Náš ministr zahraničí Pirát Jan Lipavský konstatoval, že nemá problémy s tím, aby se Ukrajina bránila i na území Ruska, pokud jsou napadány její legitimní cíle, ale co jimi míní neupřesnil. Nehledě  k tomu, že z logiky jako absolvent Matematicko fyzikální fakulty vím, že vpádem na území jakéhokoliv státu je přinucen se  bránit napadený útočníkovi, nikoliv útočník napadenému. Co chce pan Lipavský rozpoutat, je tudíž jasné. Postoje premiéra Fialy netřeba uvádět, ten ihned po první zprávě o tom, že Rusko poslalo na pomoc Rusům v Luhanské a Doněcké republice vojsko, již  před dvěma lety prohlásil: "Jsme ve válce." A o nic jiného se po celou dobu nestará než jak tam boje stupňovat sháněním zbraní a byl za to na sněmu NATO pochválen. 

Není divu, že "mlčící většina", po jejímž probuzení neustále volá někdejší prezident Václava Klaus,  už konečně po dvou letech ožebračovaní vládou nestarající se o nic jiného než o boje na Ukrajině, začíná zvedat hlavu a  pořádat v Praze Mírové dny proti válkám. Po vzoru prezidenta Trumpa "USA na 1. místě" vznikla strana "Česká republika na 1. místě", jejíž předseda Ladislav Vrábel  za pomoci občanské iniciativy Národní proud  Václava Hrabáka začal organizovat Mírové dny.

Smutné zatím je, že ze zástupců parlamentních stran se zůčastnili  Dnů míru  pouze zástupci jediné opoziční strany, strany neohroženého Tomia Okamury. Hned na 1. Dni míru vystoupil šéf pražské a středočeské organizace SPD Josef Nerušil a na třetím Dnu míru na Václavském náměstí v Praze 1.6. 2024 promluvil jeho stranický kolega, autor knihy S kůží na trh a  Memorandum konzervativce,  poslanec Jiří Kobza, který rovněž vystoupil na Mezinárodní mírové konferenci, kterou pořádal Ladislav Vrábel od 13. hodin v přednáškovém sále Českého svazu Vědeckotechnických společností na Novotného lávce 200/5 v Praze den před tím.

Zástupci největší opoziční strany ANO vše ignorovali hlubokým mlčením. 

Dny míru probíhají i v sousedním Polsku, pořadatelé byli s nimi ve spojení a posílali si zdravice. Rovněž ze Slovenska, Srbska a dalších zemí se osobně účastnili jejich zástupci na dnech míru v PrazePříspěvků bylo mnoho a jako červená nit se jimi nesla slova: stát, národ, víra a rodina. Dá se ze všeho uzavřít, že situace na Ukrajině slouží neoliberálním levicovým politikům v USA před volbami k tomu, aby vyvolali konflikt mezi slovanskými zeměmi, který povede k oslabení Ruska, které se stalo jejich významným  konkurentem. Podobně jako to provedli v  roce 1999 při tzv. "humanitárním bombardování Bělehradu"  při umocnění konfliktu mezi Srby a Kosovskými Albánci, který dodnes trvá a kdykoliv se ho někdo pokouší odsranit, tak chytrými provokacemi opět vzplane. To oslabuje Balkán jako celek. A stejně tak bude konflikt Ukrajiny s Ruskem oslabovat i celou Evropu.

Nejpoutavěji a nejjasněji, alespoň z mého subjektivního pohledu, pohovořil o důvodech proč touží NATO po intenzivnějším rozpoutání konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem zástupce Srbska. Obrázek ho zachycuje v obětí s Ladislavem Vrábelem.  Je to zřejmě tím, že prožil 78 denní bombardování Bělehradu v roce 1999 a ví co takový konflikt přinese tragédií a bolesti a jak zasáhne nevratně obě země.

Neomarxističtí neoliberálové po celém globálním světě pracují ale bezcitně podle hesla "Když se dva hádají třetí se směje".  Jediné co by mohlo pomoci ukončení bojů na Ukrajině je, aby v USA zvítězil konzervetivní a rozhodný americký prezident, který si sice přeje jako neomarxisté vybudovat z USA opět nejsilnější velmoc světa, ale chce toho docílit nikoliv ničením konkurenta  válkami, ale rychlejším ekonomickým a morálním rozvojem Ameriky. Vybudovat z USA zase obdivovaný kontinent jakým byla za Reagana, největšího politika USA minulého století, který bez jediného výstřelu zničil Říši zla. 

Text k obrázku: Spolupořadatelé Dnů za mír  Václav Hrabák a Pavel Krejčí mohli být s průběhem akce právem spokojeni. V dešti vydržet několik hodin stát a opravdu se zájmem poslouchat informace od panelistů, to potvrzuje opravdový zájem mlčící většimy o věc.

A jaká je reakce Kremlu na nebezpečné usnesení zemí NATO?

Mluvčí Kremlu ve čtvrtek 30.5.2024 obvinil západní země ze zvyšování napětí, které velmi poškodí  země jdoucí cestou eskalace bojů: "Pokud povolíte Ukrajincům používat  zbraně proti nám, bude to mít následky." Rusko vyslalo zatím výstražnou salvu raket a přerušilo výměny zajatců. A nezbývá než doufat, že se nepodaří vyprovokovat zneužitím naivity Zelinského útok na Rusko, v němž bude naše zem srovnána se zemí jako frontová linie. V každém případě je ale jasné, že zatažení ČR do tak riskantních bojů bude znamenat velké ožebračení nás všech. A pokud se v průběhu let stane, že se v Rusku chopí moci nerozvážný a bojechtivý nástupce prezidenta Putina,  pamatujte si všichni, kteří 3. světovou válku přežijete, kdo a  proč jí právě 31.5.2024 rozpoutal! 

Bůh ochraňuj naší zem, protože tento fanatismus po válce již není v moci nás občanů zastavit. Nehledě k tomu, že naše média o všem mlčí a obávám se, že  mlčící většina opět usne  a nevyslyší ani voláním profesora Klause na Blaníku ani nás, kteří protestujeme proti zatažení naší země do hrůzostrašné třetí a možná již konečné světové války. Malá jiskřička naděje je, že snad  při blížících se eurovolbách posílí zástupci jediné neohrožené parlamentní strany SPD a dostanou se do Evropského parlamentu spolu se zástupci dosud neparlamentních stran. Hlas předsedy Svobodných právníka a mezinárodní právo Libora Vondráčka, který se i přes mlčení našich médií vyprofiloval ve skvělého rétora se 4% hlasů, by byl velice potřebný slyšet v EP a jsou i další neohrožení politici. Volte proto ty, kteří nechtějí válku.

Pokud opět zvítězí lidé z pětky  či ze zbabělého ANO, pak opravdu Bůh s námi. V zájmu zachování míru se alespoň týden před volbami  informujte co se kolem vás děje jaké postoje zastává ta která strana. Nyní již nejde jen o to, bude li dražší pivo, ale opravdu o životy nás všech a našich dětí! 

snímky Ivana haslingerová, Fragmenty

©Kulturní komise ČR, z.s. 2.6..2024

 PS

Kulturní komise České republiky, z.s.  se plně staví za vyhlášení Mírových dní panem Ladislavem Vrábelem a za obnovení diplomatických jednání mezi Ukrajinou a Ruskem o ukončení sporu o Doněckou a Luhanskou republiku. Jak moudře říkal největší americký prezident dvacátého století Ronald Reagan: Jsem pragmatik, raději dostanu 80 procent toho co chci, než abych skočil z útesu a mával přitom vlajkou. A vzpomeňte co dokázal, dokonce uzbrojil Říši zla a to bez jediného výstřelu.  Na každé mírové jednání jedou vždy obě strany s přehnanými požadavky. Ale nakonec každá v něčem ustoupií. To je diplomacie a proto se jednání po každé válce konají. 

Kulturně-hospodářská revue Fragmenty nabízí panu Várbelovi v tomto mírovém počínání boje za mír mediální podporu. 

V Praze 30.5.2024

RNDr. Ivana Haslingerová, CSc., jednatelka Kulturní komise České republiky z.s. a šéfredaktorka kulturně-hospodářské revue Fragmenty

Číst 172 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 122 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %