Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Mírové dny v Praze: naše země si hraje s ohněm Doporučený

  • pátek, kvě 31 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Předseda strany Česká republika na 1 místě Ladislav Vrábel pořadatel Mírových dnů v naší republice uvádí první z nich na Hardčanském náměstí v Praze Předseda strany Česká republika na 1 místě Ladislav Vrábel pořadatel Mírových dnů v naší republice uvádí první z nich na Hardčanském náměstí v Praze snímek Ivana Haslingerová revue Fragmenty

Naše země si hraje s ohněm. Ve dnech 30.5. - 31.5.2024  probíhá na Pražském hradě za účasti prezidenta Petra Pavla zasedání ministrů zahraničí  všech 32 zemí sdružených v obranném paktu NATO. Radí se na sněmu o tom, která země je pro eskalaci bojů na Ukrajině a nejen to. Dokonce pro její rozšíření přímo dovnitř Ruska. Tedy nejen o dodávání zbraní na Ukrajinu aby mohla vytlačit ruské vojáky ze svého území, ale aby mohla dodávanými zbraněmi  začít útočit proti Rusku na jeho území. Což je vyvolání opravdové války Ukrajiny s Ruskem a se zeměmi pomáhajícími Ukrajině. Jde o to přeměnit vnitřní spor o Doněckou a Luhanskou oblast uvnitř Ukrajiny v otevřenou válku Ukrajiny s Ruskem. Velkou důležitost tomu  zřejmě přikládá USA, protože na zasedání přiletěl osobně  ministr zahraničí USA Antony Blinker, který je znám svým postojem pro pokračování eskalace bojů na Ukrajině na rozdíl od ameriského prezidenta  Bidena, který již poslední dobou  mírnil svoje původní nadšení pro tuto tragickou věc.

 To, že prezident Petr Pavel vyznamenal generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga  Masarykovým křížem za pomoc Ukrajině hovoří jasně o jeho postoji k této otázce. Náš ministr zahraničí Pirát Jan Lipavský konstatoval, že nemá problémy s tím, aby se Ukrajina bránila i na území Ruska, pokud jsou napadány její legitimní cíle, ale co jimi míní neupřesnil. Navíc na území Ruska může být z logiky věci napadeno jen Rusko. Postoje premiéra Fialy netřeba uvádět, ten hned po první zprávě o tom, že Rusko na Ukrajinu poslalo na pomoc Rusům v Luhanské a Doněcké republice vojsko, před dvěma lety, prohlásil, že jsme ve válce. A o nic jiného se po celou dobu nestará než jak tam boje stupňovat sháněním zbraní.

V červenci 2023 na jeho příkaz zasedl v utajení Parlament a odsouhlasil Smlouvu o obraně ČR  a USA díky níž předal náš stát do užívání americkým vojskům 3 letiště a dalších 8 objektů naší armády za podmínek, že v nich budou platit pouze zákony USA a nikdo z našich tam nebude mít přístup. Tehdy proti tomu protestovali zástupci SPD a Trikolory na Malostranském náměstí v Praze. Člen Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Jiří Kobza varoval, že tím vytvoří premiér z naší země živý štít  prvího úderu (viz článek v naší revui Fragmenty BOŽE OCHRAŇUJ NAŠI ZEM - KARDINÁL DUKA VYHLÁSIL MODLITBY ZA NÁROD)

Po té co po 3 dny, od 2. května  2024, každých 10 minut od 8 ráno do 10 večer letělo s ohlušujíccím rachotem obří letadlo z letiště u Olomouce směrem na východ a lidé byli informováni, že jde pouze o manévry aby si vyzkoušelo USA za jak dlouho dokáže přemístit nutné zbraně a vojsko z Virginie k nám. Dokázalo to za tři dny. , Leč od té doby nikoho zpět nepřemisťovali. Takže tím živým štíátem prvního úderu již jsme. (viz článek ve Fragmentech:  Na Libavé probíhá pouhý nácvik rychlého nasazení amerických vojsk). Výroky našich představitelů na právě probíhajícím  zasedání NATO to potvrzují. 

Není divu, že "mlčící většina" už konečně po dvou letech ožebračovaná vládou nestarající se o nic jiného než o boje na Ukrajině, začíná zvedat hlavu a  pořádat v Praze Mírové dny proti válkám. Po vzoru prezidenta Trumpa "USA na 1. místě" vznikla strana "Česká republika na 1. místě" , jejíž předseda Ladislav Vrábel  za pomoci občanské iniciativy Národní proud Václava Hrabáka Mírové dny organizuje. 

Text k fotu: Ladislav Vrábel (vpravo) spolu s Václavem Hrabákem sledují průběh manifestace Pražanů na 1. Dni za mír před budovou Pražského hradu na Hradčanském náměstí v Praze,  v níž naši představitelé v čele s prezidentem, premiérem a ministrem zahraničí vítají nejvyšší představitele NATO.

 

Ze zástupců parlamentních stran se zůčastnil 1. Dne míru pouze šéf pražské a středočeské organizace SPD Josef Nerušil a dnes 31.5.2024 má promluvit spolu se svým stranickým kolegou poslancem Jiřím Kobzou na Mezinárodní mírové konferenci, kterou pořádá Ladislav Vrábel od 13. hodin v přednáškovém sále Českého svazu Vědeckotechnických společností na Novotného lávce 200/5 v Praze. Projev přineseme v plném znění. 

Text k fotu: Ladislav Vrábel vítá 30.5.2024 přítomnou mlčící většinu na prvním Májovém dni na Hradčanském náměstí v Praze. Přestože pršelo přišli nepřátelé válek vyslechnout projevy hostů a nechtěla bych být panem premiérem a jeho přáteli, ani tajemníkem NATO, abych slyšela co o mně říkají. 

Za Kulturní komisi České republiky z.s. jsem upozornila v příspěvku na to, že si naši politici hrají s ohněm, neboť v červenci 2023 na příkaz premiéra Fialy v utajení náš Parlament odsouhlasil Smlouvu o obraně ČR a USA díky níž předal náš stát do užívání americkým vojskům 3 letiště a dalších 8 objektů naší armády za podmínek, že v nich budou platit pouze zákony USA a nikdo z našich tam nebude mít přístup. Byla jsem ten den na demonstraci na Malostranském náměstí v Praze, kde proti tomu protestovali zástupci SPD a Trikolory. Člen Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny poslanec za SPD Jiří Kobza varoval, že tím vytvoří premiér z naší země živý štít  prvního úderu (viz článek v naší revui Fragmenty BOŽE OCHRAŇUJ NAŠI ZEM - KARDINÁL DUKA VYHLÁSIL MODLITBY ZA NÁROD).  Upozornila jsem i na to, že od 2. května  2024  každých 10 minut od 8 ráno do 10 večer letělo s ohlušujíccím rachotem obří letadlo z letiště u Olomouce směrem na východ a lidé byli informováni, že jde pouze o manévry v nichž si USA  chtějí  vyzkoušet za jak dlouho dokáží přemístit nutné zbraně a vojsko z Virginie k nám. Dokázalo to za tři dny.  Leč od té doby nikoho zpět nepřemisťovali. Takže tím živým štítem prvního úderu již od té doby jsme. (viz článek ve Fragmentech Na Libavé probíhá pouhý nácvik rychlého nasazení amerických vojsk). Upozornila jsem přítomné, že pokud se rozhoří na Ukrajině další boje dodáním lepších raket, jsme pro Rusko díky tomuto kroku vlády, frontovou linií na cestě na Západ. 

Samozřejmě mezitím jsme všichni sledovali zprávy proskakující ze zasedání našich mocných rozhodujících o tom, zda bude či nebude rozpoutána třetí světová válka. 

Zatím co dopisuji článek je známo, že Velká Británie jako první dovolila použití zbraní jí poskytnutých Zelinskému i na území Ruska. Belgie přislíbila poslat do konce roku 2028 30 stihaček F-16 s podmínkou, že zatím s nimi nesmí Ukrajina útočit v Rusku, jen bránit své území.  Francie a Dánsko jsou pro ostřelování Ruska uvnitř jeho země, Poláci jsou pro "pouhou" eskalaci bojů na Ukrajině,  Švédsko slibuje nespecifikovaný, ale prý největší balík pomoci, Maďarsko, Itálie a Německo jsou zatím proti dodávání zbraní a stupňování bojů.

Mluvčí Kremlu ve čtvrtek 30.5.2024 obvinil  západní země ze zvyšování napětí, které velmi poškodí  země jdoucí cestou eskalace bojů: "Pokud povolíte Ukrajincům používat  zbraně proti nám, bude to mít následky." Rusko vyslalo zatím výstražnou salvu raket a přerušilo výměny zajatců. 

Uvidíme jaké komuniké bude na závěr nebezpečného zasedání NATO u nás vydáno. Je ale již jasné, že rozhodně nezasedá NATO aby již konečně vyzvalo obě země k diplomatickému jednání jako civilizované státníky. USA i NATO povzbuzují naopak k dalšímu nesmyslnému vraždění a pokud je Bůh nezarazí, bude to v nejlepším případě pro naší zem obrovská finanční katastrofa v příštích letech. Pokud se v průběhu let v Rusku chopí moci nerozvážný a bojechtivý nový prezident pamatujte všichni, kteří 3. světovou válku přežijete, kdo a  proč ji opravdu rozpoutal! 

Bůh ochraňuj naší zem, protože tento fanatismus po válce již není v moci nás občanů zastavit. Snad jedině kdyby se konečně probudila mlčící většina voláním profesora Klause, na Blaníku,  šla k volbám a volila  strany, které s chováním současné válkychtivé vlády nesouhlasí. SPD je jasná volba, ale kdo ji nechce volit, má zde již i další strany s podobnými názory. A co je hlavní, netoužící po eskalaci konfliktu, ale po míru. Nemají ale miliony na kampaně a veřejnoprávní média je neberou do vysílání. Například Svobodní  v čele se skvělým právníkem Liborem Vondráčkem, Česká republika na 1. místě s Ladislaven Vrábelem a další. Tento článek není psán za účelen propagace kterékoliv z nich, pouze chce mlčící většinu probudit a přimět k tomu, aby se začala informovat o děníí ve státě než bude pozdě. Informace nalezne na interneru sama. Některé jsou již kolem 5 %. Vyberte si tu která Vám nejlépe sedne a hlavně sei zjistěte, že nechce zatáhnout naší zem do války.

Otevřete internet. Naše média nedávají prostor novým stranám. Neznamená to ale, že neexistují.  V zájmu zachování míru se alespoň týden před volbami  informujte co se kolem vás děje. Nyní již nejde jen o to, bude li dražší pivo, ale opravdu o životy nás všech a našich dětí! 

snímky Ivana haslingerová, Fragmenty

©Kulturní komise ČR, z.s. 31.5.2024

Kulturní komise České republiky, z.s.  se plně staví za vyhlášení Mírových dní panem Vrábelem a za obnovení diplomatických jednání mezi Ukrajinou a Ruskem o ukončení sporu o Doněckou a Luhanskou republiku. Jak moudře říkal největší americký prezident dvacátého století Ronald Reagan: Jsem pragmatik, raději dostanu 80 procent toho co chci, než abych skočil z útesu a mával přitom vlajkou. A vzpomeňte co dokázal, dokonce uzbrojil Říši zla a to bez jediného výstřelu.

Kulturně-hospodářská revue Fragmenty nabízí panu Várbelovi v tomto počínání boje za mír mediální podporu. 

RND. Ivana Haslingerová, CSc., jednatelka Kulturní komise České republiky z.s. a šéfredaktorka kulturně-hospodářské revue Fragmenty

Číst 142 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 91 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %