Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Na Libavé probíhá pouhý nácvik rychlého nasazení amerických vojsk Doporučený

  • sobota, kvě 04 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Stačí co zbylo z našich lesů po řádění ekoteroristů, nedopusťme, aby to zbylo z celé země Stačí co zbylo z našich lesů po řádění ekoteroristů, nedopusťme, aby to zbylo z celé země snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

"Po 3 dny, do 2. května  2024, každých 10 minut od 8 ráno do 10 večer letělo s ohlušujíccím rachotem obří letadlo z letiště u Olomouce směrem na východ. Lidé jsou k tomu apatičtí a nějak  mi připadá, že rezignovali a tak vítám každého, kdo se s tím stavem nechce smířit. Článek nešel poslat přes mobil - pravdomluvný přístroj vždy sdělil, že to zlikvidoval a nešlo to poslat dál. Na centru také ne, tam to hlídají Bakalovci a tady to snad projde. Máme tu základny NATO a ty napěchovali americkou přepravní vojenskou technikou a teď prý za týden přepraví žoldáky, asi také letecky.

Už jsme viděli po okupaci Sověty co se do takového velkého letadla vejde a jsou známa již  3 místa, kde mám potvrzeno, že je tam rušno  až k nedýchání a my tady máme  od sídliště kilometr letiště, takže tu hrůzu jsme sledovali.  Včera jako když utne a jen dvě letadla  s turisty, co takto létají na různé směry z letiště na Ruzyni. A je to vše od  amerických válečných Bidenovských šílenců, co jim zůstal v mozku jen dolar. Pan profesor Klaus to jasně vždy definuje, ale i on je bezmocný. A teď k tomu  přibyly ty odporné šachy  Fialovy ODS s trapným útočením na ANO, že jsou ruští švábi, když chtějí mír.

Vláda by měla vyhlásit referendum kdo chce válku a pošle své syny bojovat na Ukrajinu do první linie, protože tam už mladí kluci došli jako munice. Je to tak, ale tihle naši mocnáři sami své kluky mají už určitě někde v zahraničí a sami přece nepůjdou, budou to řídit z hradu, odkud na vše dobře uvidí. Když si nedávno pan prezident puškou zranil  nadočnice, protože s ní neumí zacházet a před tím  při slavnostní přehlídce srazil praporem velícímu vojákovi čepici, tak co víc dodávat. Předvolební setkání před dvěma dny pana premiéra s voliči mělo na každé štaci  tak 10 lidí. Odpůrci  se báli zřejmě v masách přijít.  To snad stačí, hlavně že nás  hrdě  vede do války. Je z toho člověku špatně. Něco lepšího mne nenapadá  a jen se večer modlím, aby se  nestalo to, že manévry byly jen přípravou na 3. světovou válku."

Tolik dopis, který nám přišel do redakce od zděšeného obyvatele  žijícího na sídlišti v Olomouci nedaleko Libavé. Při jeho čtení se mi okamžitě vybavila demonstrace pořádaná SPD a Trikolórou 19. 7. 2023  na Malostranském náměstí v Praze proti smlouvy o pobytu Amerických vojsk na našem území, popsaná v článku "Vláda pohrdá nejen občany, ale dokonce Parlamentem" a v duchu jsem si řekla, tak už to začíná doopravdy. Stále jsem ale ve skrytu duše doufala, že se mé obavy z rozpoutání války nenaplní pro jistotu jsem si otevřela portál informačního centra NATO, zda se pisatel zprávy nespletl nebo se mi nesnaží podstrčit podvod, ale bohužel tam stálo vysvětlení tohoto děje. V Libavé na Olomoucku jde opravdu o uskutočnění rychlého nasazení amerických vojsk přes oceán. Zatím na štěstí jen o jeho nácvik. I ten však stačil vyděsit místní obyvatele. 

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku. Z předsunutých skladů v Německu je tam v uplynulých týdnech přepravili najatí komerční přepravci. Jde o součást rozsáhlého spojeneckého cvičení DEFENDER 24, které má prověřit rychlé nasazení amerických sil přes oceán v případě ohrožení některého ze spojenců.  

Na blíže neupřesněném místě vojenského prostoru Libavá vzniklo během pár dní unikátní „parkoviště“ pro stovky amerických armádních obrněnců a podpůrných vozidel připravených kdykoliv vyrazit do akce. Jde o bojovou techniku pro 800 vojáků ze 150. jízdního pluku Národní gardy ze Západní Virginie.

Stačí jen nasednout a vyrazit do boje.

„Ano, jde o součást dílčího mezinárodního cvičení, které má prověřit rychlé rozmístění spojenců v případě ohrožení a ověřit naši schopnost zajistit jim potřebnou podporu,“ potvrdila mluvčí Generálního štábu Magdalena Dvořáková. Techniku sem velení amerických pozemních v Evropě a Africe nechalo v uplynulých dnech vcelku nepozorovaně dopravit prostřednictvím komerčních přepravců ze speciálních předsunutých skladů výzbroje a vybavení v německém Mannheimu.

Pentagon zřídil takové předsunuté sklady u evropských spojenců v reakci na ruskou anexi ukrajinského Krymu v roce 2014. Aby v případě ohrožení některé členské země Aliance mohli američtí vojáci bleskově „nalehko“ přicestovat přes oceán a bojovou techniku už měli na místě připravenou.

A právě prověření tohoto mechanismu je hlavním cílem cvičení, jehož součástí je i rozmístění předpřipravené 

techniky na Libavé. V polovině května  do ČR letecky přicestuje na 800 amerických gardistů přímo ze Západní Virginie. Na Libavé nasednou do připravené bojové techniky.

Na místě se nachází přibližně 400 vozidel, mezi něž patří bojová vozidla M2 Bradley, obrněné transportéry M113, lehká a střední taktická vozidla a různé typy podpůrných vozidel, k nimž patří tankovací vozy, vyprošťovací vozy a další,“ uvedl šéf zásobování a logistiky amerických sil v Evropě a v Africe Thomas Kilian, který na zřízení stanoviště na Libavé přímo dohlíží.

Američané takové polní středisko, jaké nyní vzniklo v ČR, označují jako „ECHA“ (Equipment Configuration and Hand-off Area), tedy místo pro technickou kontrolu a předání vybavení. V následujících dnech shromážděnou techniku zkontrolují a převezmou kus po kuse přímo vojáci ze 150. jízdního pluku, aby se ujistili, že nasazené jednotky budou mít připravené vše, co potřebují.

„Jakmile přijímající taktická jednotka ověří, že všechna sériová čísla na dokladech jsou správná a veškeré vybavení je stoprocentně funkční, pak jim vybavení předáme,“ dodal Kilian. A jde o opravdu zkušené vojáky:

Jednotka amerických gardistů má za sebou bojová nasazení v Iráků, Afghánistánu, ale také například v Sýrii nebo Jordánsku. Gardisty na Libavé čeká společně s českými vojáky cvičení „Immediate Response“ (Okamžitá reakce).

To je součástí největších manévrů americké armády v Evropě za poslední dekády pod názvem DEFENDER 24, kterých se účastní přes 17 000 amerických a 23 000 spojeneckých z 20 aliančních a partnerských zemí.

Jak je ale vidět, tak i přes naší vládou utajené cvičení odhalili obyvatelé Libavé i bez vojenského výcviku takže ve válce by zřejmě došlo k něčemu jako při tragickém vylodění v Normandii za druhé světové války, ne-li horšímu. Proto bychom se všichni měli dívat kolem sebe a nedopustit, aby podobné taškařice nevylekaly zatím spícího tygra za hranicemi tak jako obyvatele Libavé.

Modleme se k Bohu, aby tomu zabránil. Zatím se již několik let na pokyn J. Em. Dominika kardinála Duky konají pravidelné Modlitby za národ ve Svatováclavská kapli v katedrále s. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze na Hradčanech (vždy 28. dne v měsící od 16:15 hodin). Nám nezbývá než se modlit s ním a prosit Boha aby ochránil naší zem před unáhlenými nebezpečnými kroky naší vlády.

© Kulturní komise České republiky, z.s. 5.5.2024

Číst 129 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 137 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %