Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

EU používá čachrů s vakcínami k odměňování a trestání podřízených zemí Doporučený

  • středa, dub 07 2021
  • Napsal(a)  Ivan David, lékař a europoslanec SPD
Rakouský kancléř Sebastian Kurz je odvážný a čestný politik, který se nebojí postavit ani bruselským elitám Rakouský kancléř Sebastian Kurz je odvážný a čestný politik, který se nebojí postavit ani bruselským elitám

Orwell by se určitě nezaradoval, že jeho klasické dílo Farma zvířat a zejména citát ‚Všechna zvířata jsou si rovna, jen prasata jsou si rovnější‘, bude aktuální i téměř za sto let. V EU si nejsou rovněž všichni rovni. Staré země EU, tedy ty, které přistoupily před rokem 2000 si jsou vždy rovnější.  Nově příchozí státy jsou jimi využívány jako zdroj levné pracovní síly, levných surovin, nezdaněných dividend a jako odbytiště přebytků jakkoli kvalitních či nekvalitních. To vidíme nejen nyní při rozdělování vakcín do různých zemí EU. Zejména to bylo vidět na  rozdělování  zemědělských dotací. Ale jen někteří o tom mluvili nahlas. Dokud o tom mluvili jen ‚newcomers‘, bylo to vždy bráno na Západě s velkou rezervou. Když ale na to, že jsou vakcíny distribuovány nespravedlivě, apelovalo Rakousko ústy svého kancléře Sebastiana Kurze z vládní Rakouské lidové strany (ÖVP), bylo to bráno EU jako neslýchané porušení diplomacie. Podle Kurze některé členské země zřejmě uzavřely separátní dohody s výrobci vakcín a proto Kurz vyzval EU k větší transparentnosti a k nápravě současného stavu.

Kurz hodil vidle do tradičních čachrů EU s přerozdělováním vakcín

Takzvaný řídící výbor EU (Steering board) působil podle něj jako „bazar", v němž se uzavíraly dodatečné dohody mezi členskými státy a farmaceutickými firmami. To, že Kurz narušil ‚staré dobré mravy‘ prozrazením handlu ve Steering board Evropské komise, je pro západní státy něco nehorázného. 

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová sice slíbila nápravu distribuce prostřednictvím 10 milionů dávek vakcíny Pfizeru navíc, ale  Rakousko je z toho z toho vyčleněno. Z oslavovaných 10 milionů dávek od Pfizeru ‚navíc‘ nedostane Rakousko nic ‚navíc‘, jen dávky podle počtu obyvatel.  A protože se Česká republika se postavila na jeho stranu a spolu s Rakouskem odmítla plán EU na pomoc zemím s nedostatkem očkovacích látek, nedostala rovněž žádné vakcíny navíc, přestože  Rakousko  a Slovinsko oznámily, že ČR pošlou desítky tisíc dávek samy.

Všichni víme, že v EU je vakcíny proti koronaviru jako šafránu. Odpůrci očkování se radují, všem ostatním to značně komplikuje život.

Výsledky handlu Evropské rady

Pomineme-li, že Pfizer celkově nedodal to, k čemu se zavázal, protože byznys jinde než v EU je lukrativnější je zarážející, že EU na to ani okem nemrkne. Výsledky handlu Evropské rady ve stylu: ‚Komu dáme, komu víc, komu málo, komu nic‘, oznámilo nakonec portugalské předsednictví:

Německo, Francie a další státy dramaticky oznámily, kolika set dávek se ‚vzdaly‘ ve prospěch východních proletářů a uvádí konkrétní počty. U Německa se jedná o 558.000 dávek, u Francie 450.000 a Itálie 404.000. Bulharsko nyní dostane o 1,15 milionu dávek více než podle obvyklého vzorce distribuce. V Chorvatsku je to 683.514 dávek, na Slovensku 602.255, v Lotyšsku 376.456 a v Estonsku 41.390. Česká republika nic a to i přesto, že je těžce postiženou zemí. Na protest proti tomuto nesolidárnímu rozhodnutí nepodpořily přerozdělení vakcín ani Slovinsko a Rakousko.

Dá se uzavřít, že to kolik vakcín EU dostane, určují výrobci vakcín. A EU si pak ten ‚drobet‘ využívá k odměňování a k trestání. Politici v západní Evropě se prostě domnívali, že vše bude jako vždycky, tj. „West First“ – ale Kurz jim do toho ‚hodil vidle‘. Neslýchané!

Co je na tom všem nejsmutnější, že  opozice, jak v ČR, tak v Rakousku je z toho nadšená, protože může veřejně proklamovat rozhořčení nad neschopností svých vlád. Co na tom, že občané a to i ti, kteří ji volili mohou zbytečně umírat, jen když přebere hlasy vládnoucím stranám.

10 milionů vakcín, které Pfizer nedodal,  je směšný počet, ale my jsme si je zaplatili tím, že výzkum a vývoj platil rozpočet EU, tedy všechny členské státy. Potížisté, kteří vyhrožují a někteří již dokonce zakoupili Sputnik, dostanou více; premiér země, která si na něco takového netroufne, nedostane nic. Kurz si už dodávky Sputniku v podstatě zajistil, jak potvrdila i agentura TASS, jednání jsou v závěrečné fázi.

Prezident Miloš Zeman sice v Kremlu vyjednal dodávku 200 tisíc dávek vakcíny Sputnik a prodej licence k jeho výrobě, ale ministr zdravotnictví Jan Blatný její aplikaci blokoval nesmyslným čekáním na souhlas EMA. Zatvrzele odmítal využít zákonem o léčivech mu svěřenou pravomoc udělit Sputniku výjimku – stejnou jako má Pfizer od EMA – a nařídit očkování. Blatný navíc zastavil financování vývoje české vakcíny, která je v závěrečných stadiích zkoušení. 

Pozn. redakce Fragmenty: Nejsmutnější ze všeho je, že za žabomyší politické války mezi stranami o hlasy voličů, platí občané naprosto zbytečně několika lety zkaženého života v nesvobodě a mnozí dokonce doslova životy vlastními. Chybná rozhodování vlády a ministrů zdravotnictví se rovnají mnohonásobným rozsudkům smrti nad nevinnými občany, kteří si je navíc volili v naivní víře, že jim zlepší život. MEMENTO MORI páni politici!

Číst 2630 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v ZDRAVÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %