Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Milan Knížák: Svět se připravuje na válku Doporučený

  • úterý, srp 01 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ , šéfredaktorka revue Fragmenty
profesor Milan Knížák před svým obrazem v galerii Milan Knížák profesor Milan Knížák před svým obrazem v galerii Milan Knížák snímek Jiří Pancíř, prezident Kulturní komise ČRtech 1995-2023

Jestli jsem někdy po některých akcích NATO pochybovala o členství ČR v něm, pak při současné nebezpečné snaze premiéra Fialy a ministryně zahraničí Černochové zatáhnout naší zem do války, děkuji Bohu, že o tom rozhoduje NATO. A to i přes jeho některé diplomaticky řečeno neuvážené kroky. Tuším proč chce premiér zastrašovat svými výroky občany, ale to je na jiný článek. Zde se pouze chci podělit se čtenáři o báseň k současné situaci, kterou poslal do naší revue Fragmenty profesor Milan Knížák "Svět se připravuje na válku". Vyjádřil v ní několika slovy, tak jak to umí jen on, současnou situaci naší země.  

 

Svět se připravuje na válku

Milan Knížák

Haraší huby i zbraně

Hr na ně

Ale na koho

Dát Bohu co je Bohovo

A lidské lidem

Kdo zná ty hranice

 

Po přečtení básně jsem si uvědomila jak málo by stačilo k vyvolání opravdové celosvětové katastrofy, kdyby v čele tak jaderně vyzbrojené země jako je Rusko či USA stál tak nerozvážný člověk jako náš premiér.  

Nikdy nezapomenu na úlek když se z rádia ozvala slova premiéra Fialy:"Jsme ve válce!".

Sice se nakonec ukázalo, že naše zem ve válce nebyla, že se pouze řešil dlouhodobý konflikt mezi Rusy a Ukrajinci v Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny do něhož se toho dne 22.2.2022 zapojilo Rusko.

Pro porovnání uvádím bezprostřední slova skutečného státníka Václava Klause na tutéž událost: DNEŠNÍ ÚTOK RUSKA ZMĚNIL SVĚT "Radikální zvrat, který nastal dnes ráno, nás nejen překvapil, ale i šokoval. Očekával jsem rozumné chování Ruska, bohužel k němu nedošlo. Cítím lítost nad tím, že nebyly využity všechny možnosti mírového řešení sporu, jehož je Ukrajina do značné míry jen tragickou obětí..."

Ano svět se změnil v USA pádem dvojčat a v Evropě a Asii situací na Ukrajině. Dokonce již i naše katolická církev hrozí pádem 2000 let staré moci Vastikánu.

Zbývá již jen víra, že Bůh nedopustí celosvětovou katastrofu vší té krásy, kterou stvořil vybudováním života na planetě Zemi. Že nenechá válkychtivým politikům zničit dílo jím stvořené.

©Kulturní komise ČR, z.s. 1.8.2023

Číst 340 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %