Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Tak toto je demokracie EU jako vytesaná do kamene Doporučený

  • čtvrtek, čen 06 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Viktor Orbán brání zatažení bojů z Ukrajiny do Evropy Viktor Orbán brání zatažení bojů z Ukrajiny do Evropy

Maďarsko převezme v červenci 2024 od Belgie předsednictví Rady EU. To budí děs u paní komisařek, kterým stačil již jen samotný pan Orbán bez pravomoci předsedy Rady EU. Představa že jim bude určovat jaké agendy by měly přijmout a jaké jsou priority jejich EU je zřejmě děsí tak, že vyzvaly  dosud vládnoucí Belgii, aby zbavila  Maďarsko hlasovacích práv. demokracie EU jako vyšitá. Komisařka Lahbibová uvedla, že "Je to také připomínka toho, že být členem Evropské unie znamená respektovat hodnoty, mít práva, mít přístup k fondům, být součástí jednotného trhu, respektovat hodnoty svobody, svobody projevu a nezávislosti soudnictví." Uvedla rovněž, že z toho důvodu je nyní Maďarsko v řízení podle článku 7 a stále více izolováno. "Toto je okamžik pravdy.  Buď se postavíme čelem ke své odpovědnosti, což vyžaduje politickou odvahu a vůli. Nebo zavedeme mechanismy, které nefungují. A tak si musíme vybrat. Pokud půjdeme s tímto mechanismem až do konce, musí fungovat. Pokud nefunguje, musíme ho reformovat. To je budoucnost Evropské unie," řekla Lahbibová. 

Mluvčí stálého zastoupení Maďarska při EU  na nápad komisařek uvedl: "Hlavním zájmem Maďarska je nyní udržet EU mimo válku v našem sousedství. Pokud se válka dostane do EU, pak bude článek 7 tím nejmenším problémem."

A na rozdíl do našeho premiéra Fialy, který za 4 miliardy, jež  nás předsednictvo stálo, pomohl paním eurokomisařkám uvést do života smrtonosný Green Deal  pro naši přírodu a lesy a Migrační pakt pro nastěhování do Evropy nebezpených přistěhovalců toužících dostávat 30 000 měsíčně, nic nedělat jen občas někoho zabít či znásilnit, bude Orbán jistě jednat jinak. A toho se dámy v EK bojí víc než čert kříže, byť jsou jen moderními pohankami. Vědí že jim bude bránit v prosazování jejich veledůležitých nesmyslných příkazů, které tak rády vymýšlejí. Zejména nyní, kdy by mohly ukázat jak by, podobně jako historická Vlasta,  vedly skvěle dívčí válku se Ctiradem, pardom Putinem. Určitě by podobně jako náš bojovník Fiala vymyslely spoustu sankcí proto Putinovi, které by ve svém důsledku dorazily náš průmysl a rozvoj a on by se opět jen smál.

A také by bojovaly za přijetí země, která za celých 30 let po rozpadu Říše zla jako jediná nedokázala nalézt skutečnou osobnost do svého čela. Do SSSR patřilo 15 svazových  socialistických  republik: Arménská, Ázerbájdžánská, Běloruská, Estonská, Gruzínská, Kazašská, Kirgizská, Litevská, Lotyšská, Moldavská, Ruská (RSFSR), Tádžická, Turkménská, Ukrajinská a Uzbecká. A všechny si po rozpadu Říše zla oddychly po svém osamostatnění a nikde nevypukl ani Majdan ani válka v rozsahu jako v Ukrajině. Žijí si po svém, občas se poškorpí o území, ale aby nenalezliy za 30 let nekonfliktní osobnost do vedení, to se jim nikdy nepovedlo.

A nyní komisařkami tak nenáviděný Maďarský premiér Viktor Orbán jim bude bránit ve vymýšlení tak důležitých věcí jako jsou sankce proti Rusku a dokonce i ve vojenské pomoci Ukrajině.  A dá e očekávat, že jim dokonce bude bránik v přijetí Ukrajiny do EU. Přitom ony vymyslely tolik dalších kreativní nápadů například zaměřit se na ruský export, aniž by se vyžadovala jednomyslnost či aby Maďarsko dostalo v nové Evropské komisi slabé portfolio, přestože si Budapešť přeje udržet prestižní post v oblasti rozšiřování.

A co na to Rusko, že ho odřezávají tak dlouho od západních trhů? 

Vladimir Putin© AP

Rusko na investičním fóru v Petrohradě, které založili ruští carové jako okno do Evropy, nabídlo svou ekonomiku ve výši dvou bilionů dolarů (asi 45 bilionů Kč) gigantům Číně a Saúdské Arábii a v dlouhodobější perspektivě Zimbabwe a Afghánistánu. Komu sankce paní komisařek a pana Fialy prospěly, to snechť si zváží každý čtenář sám.

Číst 81 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 35 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %