Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Ornitologický pokus a ptačí úlet Doporučený

Historické vyobrazení štítu sv. Václava s plamennou přemyslovskou orlicí Historické vyobrazení štítu sv. Václava s plamennou přemyslovskou orlicí

Jak nás postupně zbavují státní svrchovanosti, stejnou měrou se nás snaží také připravit o tradiční a zavedené státní symboly. Prý jako jediní v Evropě nemáme státní symbol ptáka (no Bože a co?). Rozvířenou diskusi obohatili mnozí myslitelé o takové bizarní návrhy jako je husa, skřivan, straka, volavka, ledňáček říční, kavka obecná, fénix, kos, sokol, čížek, čáp, dudek… Chybí už jen pták Čau ze Studia kamarád. Rosomák z populární písničky od skupiny Olympic ptákem ve skutečnosti není, ale v zemi, kde největším Čechem byl Jára Cimrman, jeden nikdy neví…Škoda, že duchovní původci podobných aktivit občas neotevřou učebnice dějepisu a nepřečtou si pojednání třeba o Přemyslovcích, kteří měli ve znaku plamennou svatováclavskou orlici. Někdy prostě nazývanou přemyslovskou. Český stát byl v této době na výši a určoval dění v Evropě, což se pak na mnoho staletí stalo zbožným přáním. Proč se tedy nevrátit k této legendární orlici, když musí mít za každou cenu ptáka.

 Osobně jsem jako každý český vlastenec hrdý na zavedeného českého lva a nevidím žádný důvod, proč se ho zbavovat. I kdyby nám to v Bruseli dali za domácí úkol, tak říkám třikrát NE!

Tento nejapný pokus připomíná fiasko s návrhem nových hokejových dresů národního týmu, na kterých lev vypadal jako zmoklá slepice. To by se ale možná těmto ornitologickým neumětelům a amatérům líbilo. (Oni by ale určitě i toho orla neuměli namalovat - pozn. redakce)

Číst 6502 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %