Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Střípky ze života Jindry Hojera z Rychlých šípů Doporučený

Jan Kopal se svým oblíbeným hrdinou z Rychlých šípů Jindrou Hojerem na křtu jeho knihy  Jan Kopal se svým oblíbeným hrdinou z Rychlých šípů Jindrou Hojerem na křtu jeho knihy

Když se vysloví jméno autora Ing. Jindřich Hojer, CSc., tak málokoho napadne, že by dotyčný kmet mohl být známou postavou z nejslavnějšího českého komiksu. V roce 1936, ještě jako malý kluk, byl Jindra Hojer členem Foglarova skautského oddílu Pražská dvojka a stal se předlohou známé postavičky z Rychlých šípů. Po úspěchu knihy Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky se Jindra Hojer rozhodl, že ke svým 95. narozeninám nadělí fanouškům nové dílo, tentokrát ryze o svém životě pod názvem Střípky ze života Jindry Hojera. O dobrodružství v životě reálného Jindry Hojera však rozhodně nebyla nouze a líčení je plné dramatických i komických momentů. Autenticitu knize dodává fakt, že byla napsaná na autorově oblíbeném psacím stroji. Psal ji sám osobně. 

Povídky a příběhy předává nezmar Jindra Hojer svým čtenářům s osobitou nadsázkou, lehkostí a vtipem, který provází všechny jeho příběhy, a to i ty smutné. Příběhy ze života i z cest po Řecku a Itálii z doby před sametovou revolucí i těsně po ní provázejí autorovy fotografie.

Stejně jako předešlý titul knihu vydalo nakladatelství Knihysúsměvem.cz. Křest knihy s autogramiádou proběhl před pardubickým knihkupectvím Mozaika na pardubickém hlavním nádraží. Kmotrem knihy byl česká astronom, astrofyzik a popularizátor české vědy Jiří Grygar. Dostavila se řada regionálních představitelů veřejného života a samosprávy. Autor dostal na křtu také mimo jiné dort s vlastní postavou a motivem Rychlých šípů. Fanoušci Jindry Hojera se sjeli nejen z blízkého okolí, ale třeba i z okolí Plzně. Příznivci Rychlých šípů neváhali a vážili i dlouho několikahodinovou cestu vlakem. Určitě ale nelitoval nikdo, kdo dorazil a setkal se tak se skutečným Jindrou Hojerem.

Číst 5797 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %