Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Premiér Sobotka: Chci, aby vláda získala do posledního roku vládnutí větší dynamiku Doporučený

Premiér vlády Bohuslav Sobotka Premiér vlády Bohuslav Sobotka snímek Ivana HAslingerová

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se začal znedanání setkávat se všemi členy koaliční vlády formou tzv. bilančních schůzek, na nichž chce projednat dosavadní plnění závazků ministrů na jednotlivých resortech a stanovit priority vlády do posledního roku jejího funkčního období. Mezi ministry to vzbudilo velké napětí a mezi občany sledujícími média, zejména ČT, to vyvolalo mnoho otázek. Začne paranoicky vyhazovat ministry  jako Petr Nečas , který vyhodil celkem 13 ministrů a to i bez bilančních schůzek, ptají se ministři. Lidé se zase ptají, proč to z ničeho nic chce dělat,když právě u předchozího premiéra podobné chování odsuzoval a sliboval, že se bude snažit nevyvolávat nepřetržitě konflikty jako on, že lidé mají nepřetžitých hádekl už dost. A dosud se tohoto držel, dohady v koalici nezatěžoval občany a zdálo se, že dovládne v klidu a dokonce s dobrými ekonomickými výsledky.

 Ne že by si takový pan Dientsbier a podobní zbyteční ministři nezasloužili nastoupit někde do opravdové práce a dělat v ní něco užitečného, ale přesto je tato změna v chování pana premiéra zajímavá a stojí za dotaz, co ho k tomu najednou vede. Našemu listu vysvětlil své počínání následovně:

"Naše vláda má před sebou poslední rok funkčního období, tento čas je potřeba naplno ve všech resortech využít pro splnění všech klíčových úkolů a opatření. Proto se chci v následujících týdnech postupně sejít se všemi členy vlády, tedy jak zástupci sociální demokracie, tak Hnutí ANO a KDU-ČSL. S ministryněmi a ministry chci bilancovat jejich dosavadní působení, plnění programového prohlášení vlády a prosazování klíčových závazků, které vláda občanům dala. S ministryněmi a ministry chci proto probrat nejen dosavadní výsledky vládní práce, ale chci se rovněž zaměřit na priority jednotlivých resortů pro období, které nám ještě zbývá."

 Zřejmě pan premiér cítí, že jeho vláda nepracuje naplno. Jeho následující slova to potvrzují: 

"Mám za to, že vláda potřebuje v některých oblastech a na některých resortech nové impulsy a svěží energii pro úspěšné dokončení započaté práce. Platí, že jako předseda ČSSD jsem se rozhodl jít této věci naproti a přikročím ke změnám. Plánuji obměnit složení vládního týmu za sociální demokracii, abych mu do posledního roku dodal větší dynamiku. Každý z předsedů koaličních stran je na základě koaliční smlouvy primárně zodpovědný za svůj tým, jeho výsledky, efektivitu. Je tedy na Andreji Babišovi a Pavlovi Bělobrádkovi, aby rovněž vyhodnotili, zda stávající složení jejich týmů je stále optimální a to nejlepší, co mají k dispozici." 

Ani pan Babiš, ani pan Bělobrádek ale o změny nestojí. Koho rozumného by také do funkcí ministra na tu chvilku hledali. Přece žádný soudný ředitel nemocnice nebude hazardovat se svým stálým a skvělým místem kvůli několika měsícům, po nichž spadne klec. Než se zaběhne, budou volby. a pak již bude jeho místo dávno obsazené.

Ale nechme to na panu premiérovi a uvidíme, co tímto krokem docílí. Možná některá nesmyslná a zbytečná ministerstva přímo zruší a za to by skutečně získal body u voličů. Nehledě k nadšení pana ministra finací co by měl najednou před volbami peněz na rozdávání. A dva miliony hlasů důchodců nejsou vůbec k zahození. Rovněž opozide by to uvítala. Předseda ODS profesor Fiala našemu listu sdělil, že by vládu rozpustil rovnou celou: "Diskutované personální změny ve vládě nestačí, protože nemá stanoveny žádné priority. Premiér by udělal nejlépe, kdyby vládu rozpustil celou. Česká republika potřebuje vládu, která bude myslet na budoucnost, využije současný ekonomický růst k investicím a neprojí ho. Zasloužíme si vládu, která jasně pojmenuje své priority a vynaloží veškeré síly na jejich naplnění a která nebude komplikovat život slušným a aktivním lidem a jejich rodinám přílišnou byrokracií. "

"Kde jsou vládní priority ve zdravotnictví, školství, vědě a výzkumu, v dopravní síti? Neexistují, hlavně se ale neprojevují v rozpočtu. Vypadá to, že změny ve vládě jsou mediálním trikem Bohuslava Sobotky, jak předstírat, že něco mění, aniž se ve skutečnosti změní cokoliv. ODS nabízí dobrou alternativu pro Českou republiku založenou na kvalitním programu, realistické a poctivé politice. Jsme si samozřejmě vědomi naší současné síly na úrovni parlamentu. Neskrýváme ale, že naším dlouhodobým cílem je výměna současné socialisticko-populistické vlády,“ konstatuje předseda ODS Petr Fiala. 

Číst 9886 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %