Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Viktor Orbán: Dosáhli jsme vítězství viditelného z Měsíce a určitě i z Bruselu Doporučený

Viktor Orbán, symbol hrdiny nebojícího se postavit ani evropské Charibdě Viktor Orbán, symbol hrdiny nebojícího se postavit ani evropské Charibdě snímen z facebooku Viktora Orbána

Stal se zázrak. Přestože Orbánova strana Fidesz neměla snad nikdy najednou tolik nenávistných protivníků od bruselských byrokratů po domácí levici, mainstreamová média ve všech zemích EU až po Sörösovu organizaci a její obrovské peníze, zvítězila přesvědčivě s 53,1 procenty hlasů neboli 135 křesly v parlamentu majícího celkem 199 křesel. Sám prezident Orbán byl mile překvapen, jakou oblibu u občanů má a své vítězství přičítá tomu, že bránil se svojí stranou nezávislost a svobodu své země a nedopustil návrat neúspěšné minulosti.

K situaci na Ukrajině pouze podotkl, že jeho soupeři by Maďarsko zatáhli do války. Naštěstí pro Maďarsko nepomohlo opozičním stranám ani to, že se všechny spojily do šestikoalice. Pouze v Budapešti nepropadly a jejich lídr Péter Márki-Zay musel přiznat se 35,04 procenty a 56 křesly porážku. A co je zajímavé, že vstup do parlamentu obhájilo se ziskem 6,17 procent a sedmi mandáty i další autenticky pravicové Hnutí Naše vlast (Mi Hazánk).

A protože v maďarském parlamentu zasedá celkem 199 poslanců, z nich 93 je voleno poměrným způsobem a 106 většinovým, je jasné, že Fidesz má ústavní většinu a  spolu s Hnutím Naše vlast má vlastenecká pravice v Maďarsku absolutní moc se 142 hlasy v parlamentu.  I předtím již Orbánova strana Fidesz za posledních dvanáct let prosadila díky ústavní většině v parlamentu hluboké a pozitivní změny v politickém, společenském i ekonomickém životě země. 

A co je nejdůležitější pro nás a další země EU, že je známo, že prezident Orbán vede už mnoho let spory s úředníky Evropské komise a naprosto neohroženě jí vytýká, že omezuje principy demokracie, právního státu i svobodu médií a přesto  jsou na něj paní Merkelové i Leynové krátké. Jeho jasné a neohrožené postoje, pomocí nichž se zastává svých občanů, přináší od nich ocenění. Kéž by si to už konečně uvědomili i naši politici.

Kéž by se naši politici začali již konečně starat o nás a mezinárodní otázky ponechali na starosti OSN či jiným nadnárodním organizacím.  Kdyby se zvedli ze židlí a zeptali se v hospůdkách na vsích, koho budou hosté volit, zjistili by, že jim většina lidí odpoví - uvidíme, až co nám kdo nabídne a co z toho budeme mít. A rozhodně nebudou mít nic z finančně nedostupných elektroaut, ze zelené elektřiny, za niž eklektrobaronům platí již léta 500 miliard kvůli dotaci z nesmyslně vyráběného benzínu z řepky... Lidé se navíc děsí, že se do naší země přistěhují muslimští rádoby uprchlíci, když sledují, jaká zvěrstva provádějí mnozí z nich v okolních zemích. Najíždění auty do desítek lidí, znásilňování žen a dokonce ještě nezletilých, podřezávání kněží na bohoslužbách... 

Bohužel zatím nám nezbývá než závidět Maďarům pana Orbána a modlit se, aby se našel i u nás politik, který se postaví jako on bruselským úředníkům a vyvede naši zem zase do svobody, ve které jsme chvíli žili v devadesátých letech po pádu komunismu. Jinak Bůh ochraňuj naši zem ode všeho zlého.  

Číst 394 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 175 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %