Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

NATO chce dohnat Putina k osudovému rozhodnutí Doporučený

  • pondělí, čec 29 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Nenechá se vyprovokovat prezident Putin k rozpoutání největší katastrofy lidstva? Nenechá se vyprovokovat prezident Putin k rozpoutání největší katastrofy lidstva?

Je neuvěřitelné jak se během dvou let podařilo zneužít místní vojenský zásah Ruska na pomoc Rusům v Doněcku a Luhansku, o které se Ukrajinská vláda nedokázala  po zrušení těžby uhlí a nerostů v těchrto pohraničních částech východní Ukrajiny postarat a pouze trpně přihlížela k tomu, jak se tamních 10 % obyvatel  snaží vytlačit 90 % Rusů, které tam umístil v padesátých letech Stalin na těžbu uhlí zpět do Ruska. Nespokojení ruští občané si postupně vytvořili jakousi samovládu v těchto příhraničních oblastech, protože to vše přerůstalo do masakrů a velké bídy. Jejich představitelé žádali ruského prezidenta o pomoc a přímluvu u OSN k jejich žádosti o samostatnost. Pozor to nebyli Bilaci, kteří se báli o své posty jako u nás v roce 1968. Podle zpráv z tehdejší doby - let před zásahem ruských vojsk - chtěli po prezidentu Putinovi jen pomoc při uznání samostatnosti svých dvou republik, že si povládnou sami. Ten dvakrát podpořil jako velmoc u OSN jejich žádost o uznání. To ale stále nepřicházelo. Nakonec samostatnost republik uznalo jen Rusko. Současně dovolil, když se konflikt uvnitřř Doněcka a Luhanska stupňoval, získat těmto obyvatelům kromě ukrajinského i ruské občanství a kdo by měl zájem, měl otevřeno pro práci a případné přestěhování do Ruska. Mnozí to využili. Jenže za 70 let tam již žijí hornické rodiny po 5 generací a zejména starší či rodiny s malými dětmi chtějí žít na místě, kde prožili celý život a mají své domovy.

OSN sice neuznalo Doněcku ani Dombasu samostatnost, ale ukrajinského prezidenta tyto žádosti vyprovokovaloy konečně po sedmi letech k tomu, že do těchto oblastí zaslal své vojsko. Místní lidé se zaradovali, že bude konečně nastaven pořádek alespoň ve vraždění. Podle zpráv našeho zpravodaje ale naopak se rozpoutala občanská válka naplno, neb žoldáci (Ukrajina své vosko v takovém rozsahu neměla) si zjednání pořádku vysvětlili po svém. V té době ještě nebyly u nás zakázané ruské noviny a pamatuji na to jak tam docházelo k vážným nepokojům. Ne jednu neuvěřitelnou zprávu o tom, že tito žoldáci přibili na kříž dvouleté dítě před očinma matky, kterou pak znasilnili a zabili nezapomenu. Považovala jsem to za kachnu a nevydala onen článek neb jsem ho neměla ověřený a bála jsem se, že ho poslal někdo aby naší revui dokázal nedůvěryhodnost. Pak nastaly u nás vánoce a zprávy z Ukrajiny o bojích přesaly chodit neb tam nastala zima. Až 22.2.2022 ve 22:20 přišel projev prezidenta Putina, v němž pravil, že od května 2021 o možnosti pomoci vojensky uvažoval když OSN nechtělo uznat samostatnost republik a žádosti o pomoc se stupňovaly. Zaletěl se podívat na místo a viděl ty hrůzy a rozhodl se nakonec pro vojenský zásah v těchto oblastech. O útocích na nás, na EU či dokonce na USA ani muk.

Náš premiér naopak ráno po projevu prezidenta  Putina  do rozhlasu oznámil: "Jsme ve válce" a nastala mezi lidmi, kteří do té doby nesledovali situaci na Ukrajině, opravdu panika. Starší občané ihned vzpomněli na zásah Brežněvova SSSR v 68 roce a podobně se postupně  přidaly i další státy EU. USA v tom spatřily záminku jak oslabit mocného Putina, což bylo snem  neschopných amerických neomarxistů v čele s prezidentem Bidenem. A další již vše znáte. 
 
Nyní vyvrcholila situace do té míry, že mnoho politiků a odborníků na obranu projevuje obavy z ruských hrozeb týkajících se plánovaných útoků na jejich  země. Vojenský historik Philipp Petersen nedávno na veletrhu obrany Defence 24 Days varoval: „Už bylo rozhodnuto, že pobaltské země budou napadeny, jakmile bude Ukrajina poražena (pokud se tak stane)." Náčelník generálního štábu Estonska Martin Herem uvedl „Musíme být schopni zničit nepřítele. Nemá smysl ho jednoduše odradit nebo přesvědčit, aby neútočil.“ Estonsko je jednou ze zemí nejvíce ohrožených ruskou agresí a do své obrany v posledních letech hodně investovalo. Vojenský expert Nico Lange, bývalý náčelník štábu ministerstva obrany, v rozhovoru pro noviny Bild  dokonce předpověděl, na kterou zemi NATO zaútočí po Ukrajině: „Neměli bychom si lhát: Putin zaútočí na Pobaltí a Polsko, pokud mu dovolíme, aby se mu na Ukrajině dařilo."

Vše toto vyvolává paniku v Polsku, Lotyšsku, Estonsku a Litvě, o nás nemluvě. A státy volají, že je nezbytné, aby Západ nadále aktivně podporoval Ukrajinu dodávkami zbraní a pomocnými balíčky, aby zabránil Rusku v dosažení vítězství. Ukrajinský prezident Zelenskyj opětovně žádá své západní spojence o dodávky zbraní, aby byly skutečně realizovány, a nepřicházely jen sliby. Vojenský expert Nico Lange ve svém rozhovoru pro „Bild“ také varoval: „Putin zastaví pouze tehdy, pokud pomůžeme Ukrajině ho zastavit.“ Polský generálporučík Marek Tomaszicki, který očekává „válku mezi Ruskem a Běloruskem na jedné straně a Polskem a jeho partnery na straně druhé“. Polský generál Valdemar Skszypchak dokonce již vše shrnul do věty: „Otázkou tedy není, jestli nás Rusko napadne, ale kdy a kde.“ 

Vše vedlo k tomu, že NATO , které bylo v posledních třech letech hodně kritizováno za svou neochotu poskytnout Ukrajině určité druhy zbraní, na posledním summitu dovolilo rozmístit vojska nejen u nás, Polsku, Slovensku, ale dokonce i v Německu. To je opravdu již situace nesmírně vážná. Na to musel prezident Putin reagovat. Na oslavách vítězství ve 2. světové válce uvedl, že Rusko „udělá vše, aby zabránilo globální kolizi. Všichni účastníci speciální vojenské operace na Ukrajině jsou našimi hrdiny." Přirovnal je ke generaci vítězů Velké vlastenecké války a ujistil je, že "Celé Rusko stojí za hrdiny speciální vojenské operace." 

Nyní již zbývá jen prosit Boha, aby zamezil dalším provokacím bojechtivých politiků a celá Evropa se vrátila zpět do dob alespoň kovidových. Ještě není vše ztraceno, ale pokud by zvítězili liberálové v USA, tak využijí situace k oslabení Ruska i EU a nastane napětí studené války podobné jako v době  karibské krize mezi SSSR a USA, jenže tentokrít mezi Ruskem a EU. Amerika to zatím na toto přehodila a jí by to vyhovovalo. Byla by zase nejbohatší zemí, když dvě druhé svrhne na kolena. O Číně nemluvě. Ta bude po 3. válce mírotvůrcem a největším vítězem i nad Amerikou.

A nejhorší na tom je, že k této představě dovedlo lidstvo pár neschopných zakomplexovaných politiků svými provokacemi. Nikdo se národa neptal, zda chce jít do války. prostě se to oznámilo a je to. 

©Kulturní komise České republiky, z.s.

 

Číst 97 krát
Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %