Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Nord Stream zničili Ukrajinci na opileckém večírku Doporučený

  • čtvrtek, srp 15 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
To chce raději Zelenský takto zničit všechno kolem než zasednout  k jednacímu stolu? Každá válka nakonec končí jednáním. Jen pýcha vojevůdců kdo způsobil větší škody a víc vražd za oddalování jednání o míru nestojí. To chce raději Zelenský takto zničit všechno kolem než zasednout k jednacímu stolu? Každá válka nakonec končí jednáním. Jen pýcha vojevůdců kdo způsobil větší škody a víc vražd za oddalování jednání o míru nestojí.
Ukrajinští armádní důstojnící a  byznysmeni si pronajali si v německém Roztoku jachtu Andromedu a vypluli za zábavou. Na jejich bouřlivém večírku oslavy úspěšné obrany Kyjeva v květnu 2022 vznikl jejich šílený nápad zničit Ruský plynovod. Prezident Volodymyr Zelenskyj  plán odsouhlasil. Operace stála zhruba 300 tisíc dolarů. Takže to šlo zřejmě i z našich peněz na pomoc Ukrajině. 
Když se o plánu dozvěděla nizozemská vojenská rozvědka MIVD a od ní americká Ústřední zpravodajská služba (CIA), volali z Washingtonu Zelenskému, aby operaci odvolal. Podle zdrojů Wall Street Journal to učinil. Ale tehdejší náčelník generálního štábu ukrajinské armády Valerij Zalužnyj ho neuposlechl a sabotáž  se tedy úspěšně uskutečnila. Plynovod je mimo provoz, což dopadlo na nevinné občany EU zvýšením cen plynu a pomohlo to Číně, která obratem začala nakupovat od Ruska plyn. Zalužnyj, který neuposlechl rozkaž hlavního velitele ozbrojených sil nebyl postaven před vojenský soud, ale působí jako ukrajinský velvyslanec ve Velké Británii a vše popřel. Ukrajinci, kteří se na sabotáži podíleli plánováním či osobně ji naopak nepopřeli a hrdě konstatovali: "Byl to naprosto legitimní cíl v naší válce proti Rusku." Koho tím potrestali nejvíc to nedomysleli.

"Německá prokuratura vydala tento týden (12. srpen 2024) zatykač na ukrajinského občana, kterého podezřívá z umístění výbušnin pod hladinou Baltského moře. Dotyčný žil v Polsku, ale podle polských úřadů už zemi opustil. Němečtí vyšetřovatelé žádali od polských kolegů záběry průmyslové kamery z polského baltského přístavu Kolobřeh, kde jachta kotvila. Poláci nejdříve záběry odmítli vydat a pak sdělili německé straně, že byly zničeny," píše Wall Street Journal.

Samozřejmě, že sabotáž z května 2022 takového rozsahu dopadajícího na mnohé státy je trestuhodná. Ale mnohem důležitější je zjištění jak nedomyšlené akce schvaluje vrchní velitel  ozbrojených sil a jak ho navíc jeho podřízení neposlouchají. A takovému nezodpovědnému člověku bez respektu vlastních velitelů, kteří si z jeho rozkazů nic nedělají, posílá EU a USA do rukou nejmodernější zbraně. K tomu může člověk jen dodat:

Bože ochraňuj naší zem před těmito hordami opilců říkajícími si armádní důstojníci!

©Kulturní komise České republiky, z.s. 15.8.2024

Číst 32 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SVĚT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %