Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Nejméně dalších 33 let do Vašeho úspěšného boje za svobodu Doporučený

  • středa, čen 19 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Ať Vám nikdy nezmizí šťastný úsměv z tváře pane prezidente Ať Vám nikdy nezmizí šťastný úsměv z tváře pane prezidente snímek: Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Dnes se dožívá 83 let státník, díky němuž žijeme, i přes obrovský odpor kdysi disidentů a nyní vládnoucích neomarxistů, v moderní kapitalistické společnosti s volným trhem a se svobodou. I když poslední tři roky se snaží vláda zničit vše krásné co v devadesátých letech spolu se svými kolegy profesor Václav Klaus vybudoval. Snad se jí to během posledníh roku diktatury nepovede a zase se vrátíme k normálnímu tržnímu hospodářství se všemi státy světa a k životu bez strachu z cenzury a pro mnohé i celoživotního díla. V každém případě i kdyby se jí to podařilo, za těch 33 let života ve svobodě patří prezidentu Václavu Klausovi od nás všech velký dík.

A zejména za dobu před Sarajevským atentátem, kdy díky jeho ekonomické reformě naše komunisty zdevastovaná ekonomika rostla až o 6.4% ročně. Sarajevský atentát a následná Českou národní bankou uměle vyvolaná měnová krize její ekonomický rozvoj zabrzdila, ale přesto se zatím žádné vládě nepodařilo vrátit nás opět za železnou oponu a uzavřít nás před okolním světem. Stále existuje v naší zemi volný obchod a svoboda, i přes její snahy o zničení Klausova kapitalismu u nás.

Prezidentu Klausovi patří velký dík za to, že dokázal v roce 1991 prosadit i přes neuvěřitelný odpor tehdejších disidentů moderní reformu ekonomiky podle vzoru amerického profesora Miltona Friedmana.

Přejeme profesoru Václavu Klausovi aby ještě nejméně dalších 33 let pomáhal prosazovat svými přednáškami a knihami moderní kapitalismus a zůstal  stále  svěží a usměvavý, jako dosud.

Přejeme mu, aby měl dostatek energie a síly k tomu, aby byla co nejdříve vyvedena naše země z područí nebezpečného protektorátu neomarxistické Evropské unie. Nebo aby Unii vrátil do dob, kdy jsme do ní vstupovali, tj. do dob Evropského hospodářského (nikoliv politického) společenství uhlí a oceli a vyrval jí z nadvlády politicky a ekonomicky naprosto nevzdělaných komisařek.

I přesto, že víme jaký rok nás čeká s pomatenou vládou nevládou, přejeme panu prezidentovi aby ho prožil  ve zdraví a štěstí a s dostatečnou silou náš národ před ekonomickými nedomyšlenými excesy naší i unijní vlády uvarovat. 

Za redakci Kulturně hospodářské revue Fragmenty 

RNDr. Ivana Haslingerová, CSc., šéfredaktorka 

©Kulturní komise České republiky, z.s. 19. června 2024 

Číst 65 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %