Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Je rozhodnuto - Evropský vlak směřuje k válce. Maďarsko z něj vystoupí Doporučený

  • neděle, čec 21 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Chce opět komisařka Leyenová udělat z kvetoucí Waršavy a našich měst trosky? Nečetla nic o válce? Proč tak volá po válce. Važme si života, je i tak kratičký. Starejme se o současné lidi a ti budou budovat zase další generace.  Ukončeme zbytečné vraždění na Ukrajině i ve světě. Nebo se alespoň o to snažme. Chce opět komisařka Leyenová udělat z kvetoucí Waršavy a našich měst trosky? Nečetla nic o válce? Proč tak volá po válce. Važme si života, je i tak kratičký. Starejme se o současné lidi a ti budou budovat zase další generace. Ukončeme zbytečné vraždění na Ukrajině i ve světě. Nebo se alespoň o to snažme.

Maďarský premiér Viktor Orbán koncem června uvedl, že Evropský vlak směřuje k válce. On sám se dohodl s generálním tajemníkem NATO, že Maďarsko z tohoto vlaku vystoupí. NATO podle Orbána přistoupí na Ukrajině k vojenské misi, v níž nepůjde "pouze"o vyslání instruktorů nebo žoldnéřů, ale půjde o přímou invazi vojsk NATO na Ukrajinu. Potvrdil slova srbského prezidenta Alexandra Vučiče o nezbytném globálním konfliktu v článku “Vše nasvědčuje tomu, že se blíží III světová válka: srbský prezident Vučič o pochmurné současnosti“ uveřejněném ve  švýcarském vydání Die Weltwoche 8. června 2024. Nejen Srbsko, ale i Polsko dobrovolně směřují ke katastrofě. Píše o tom Eugeniusz Zinkiewicz v článku Smutná tvář Putina- je rozhodnuto v novinách Myśl Polska.

Abych nebyla obviněna, že pouze lovím články z hnízda Ruských švábů, kteří bojují za mír a nechápou, že ten můžeme mít pouze vybojovanou válkou, uvádím názor  předsedkyně Senátu Małgorzaty Kidawy Błońské, který uvedla v projevu na Nejvyšší radě Ukrajiny na konci května tohoto roku: "Musíme chránit naše přátelství před nedůvěrou, zvláště nyní, kdy se nám tato nedůvěra snaží vštípit našeho společného nepřítele – Rusko. Putin ví velmi dobře, stejně jako to věděl Stalin a ruští carové před ním, že Ukrajina a Polsko, pokud jednají společně, jsou neporazitelné. Teprve když se našemu společnému nepříteli podaří zasít do nás nedůvěru, čekají Polsko a Ukrajinau smrtelné zkoušky. Polsko-ukrajinské přátelství je však také výzvou pro naše školy a univerzity, pro učitele naší mládeže a také pro naše církve."

Na setkání s vojáky v Jasionce uvedl 1.7.2024 premiér  Polska Donald Tusk:"Ukrajina válku do značné míry vyhraje díky polským a americkým vojákům. Děláte skvělou věc." Americký velvyslanec Mark Brzeziński jeho nadšení mírnil tím, že  parafrázoval polský slogan ze září 1939 "Silný, kompaktní, připravený!" a pravil "Společně zůstáváme slintaví, nezávislí a v bezpečí." Poděkoval ale Polákům za nákup amerických zbraní a vyčlenění 4 % polského HDP na odstrašení Ruska za tímto účelem.  

Nechce se věřit, že si polští politici opravdu myslí, že Polsko zajistí na Ukrajině v současné době mír a tím zachrání celý svět před Rusy. Již nepamatují jak se v minulosti nechali přesvědčit aby se připojili k Napoleonovi v Moskvě, kterou Napoleon oficiálně nazval Druhou polskou válkou a jak to dopadlo. Ale ponechme zatím Poláky jejich nadšení. Důležité je to, co bude opravdu chtít celá EU. Ale to je na další článek.

©Kulturní komise České republiky. z.s. 29.7.2024

 

Číst 56 krát
Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %