Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Na svátek lásky 1 máje vyhlásili Svobodní na Petříně Chartu 24 Doporučený

  • čtvrtek, kvě 02 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Stínová ministryně financí Svobodných Markéta Šichtařová předčítá symbolicky na 1. máje 2024  na pražském Petříně  Chartu 24. Jejich předseda Libor Vondráček jí pomáhá udržet v rukou desky s jejím zněním protí větru, který se v té době zvedl. Stínová ministryně financí Svobodných Markéta Šichtařová předčítá symbolicky na 1. máje 2024 na pražském Petříně Chartu 24. Jejich předseda Libor Vondráček jí pomáhá udržet v rukou desky s jejím zněním protí větru, který se v té době zvedl. snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Letošní svátek lásky první máj byl natolik zalitý sluncem a vůní květů, že jsem se rozhodla projít a zavzpomínat k pomníku Karla Hynka Máchy v Praze na Petříně a nelituji toho. Nejenže jsem zjistila, že místo polibků pod rozkvetlou třešní si dělaly moderní dvojice selfíčka s pomíkem básníka a uviděla jsem nádherné a nezvyklé sluncem zalité pohledy na Hradčany a chrám sv. Mikuláše zkrze mohutné letité vonící stromy. Slyšela jsem zdáli melodie Pavla Bobka a kantry hudby a po prohlídce rozkvétající petřínské zahrady jsem za hvězdárnou spatřila povědomé vlajky a stánky strany Svobodných, které jsme  v troce 2009 svými podpisy pomáhali s manželem Jiřím Pancířem doktoru Petru Machovi zakládat. Po ničení tehdejší ODS Mirkem Topolánkem a díky tomu hrozícímu nástupu socialisty Jiřího Paroubka byl pro nás ekonomický poradce prezidenta Václava Klause Petr Mach světlem na konci oranžového tunelu kam jsme se řítili. Po jeho vynucenému odchodu z čela strany a také  vážnému onemocnění manžela jsem se o stranu přestala podrobně zajímat a najednou takové Déja' vu. Po přiblížení se ke stánkům nebyly žádné  vážné konflikty s Piráty a podobnými levicovými oponenty, pouze jsem viděla normální povídání si představitelů  Svobodných s nimi i dalšími lidmi a dětmi. Policie sice byla na druhém konci prostoru ve stínu stromů přítomna, ale nikde žádné zásahy a bitky. Předseda Mgr. Libor Vondráček vše ustál s úsměvem a vystupováním, které mi připomnělo chování jeho Jasnosti knížete Lichtenštějna při audienci u něj. Ale co víc, najednou hudba ustala a on spolu se stínovou ministryní financí Svobodných, vystudovanou ekonomkou na VŠE v obory hospodářská politika a finanční trhy a známou publicistkou Markétou Šichtařovou  vystoupili na pódium aby vyhlásili Chartu 24.  

 Tam již se stal Vondráček vážným vůdcem a kritikem současné situace. Odkaz na Plný text Charty 24 získáte kliknutím na:

https://www.epochtimes.cz/2024/05/01/nova-charta-24-kriticky-reaguje-na-soucasny-stav-svobod-v-eu-kdo-ji-iniciuje-a-proc/

Prosím zamyslete se vážně nad tímto textem.

Situace která vedla chartisty v roce 1977 k sepsání Charty 77 je známá. Nikoho tehdy ani v roce 1989 nenapadlo, že nastane něco podobného po téměř půl století, že stejnými slovy budou političtí oponenti vyzývat občany ke změně současné politické situace a volat po stejných právech jako chartisté v roce 1977. Je hanbou současné vlády, že je k tomu svým přezíravým postojem a pošlapáním práv, po nichž volali chartisté již v roce 1977, dohnala. 

Ale to je na další články. Dnes prosím pouze studujte text a co v něm podle Vás není pravdivého, radi zveřejníme. Já zatím nic nenašla. Pouze jsem si uvědomila  při tomto čtení, že bohužel jsme ve stavu nejen před listopadem 1989, ale dokonce v hluboké Husákově komunistické normalizaci let sedmdesátých a osmdesátých. A to je opravdu již na pováženou. Doufám, že se nevrátíme ještě do dalších opravdu hrozivých a bestiálních let padesátých. 

© Kulturní komise České republiky, z.s.

Číst 219 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %