Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

"Svobodná Evropa" po letech opět na scéně Doporučený

  • čtvrtek, kvě 02 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Dokáže Markéta Šichtařová vyvést naší ekonomiku z propasti zeleného údělu? Na pražském Petříně byla spolu se Svobodnými plná energie. Dosud o tom mohla jen zajímavě psát. Všichni víme, co dokáže ekonomicky nevzdělaná vláda za několik let udělat s našimi životy. Dokáže Markéta Šichtařová vyvést naší ekonomiku z propasti zeleného údělu? Na pražském Petříně byla spolu se Svobodnými plná energie. Dosud o tom mohla jen zajímavě psát. Všichni víme, co dokáže ekonomicky nevzdělaná vláda za několik let udělat s našimi životy. snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Stalo se zvykem, že naši voliči volí pouze strany s jistým  umístěním v Parlamentě. Proto pravicoví voliči buď volby ignorují nebo dávají v mylné naději hlas levicové ODS, že snad se někdy  zase vrátí ke kořenům a potom jen lomí další 4 roky rukama, rvou si vlasy a omlouvají se za svou naivitu. Proto mne potěšily poslední průzkumy veřejného mínění, v nichž konečně zaznamenala růst pravicová strana Svobodných, protože budou mít možnost volit po mnoha letech autentickou pravici. Již jen název jejich volebních novin "Svobodná Evropa" hovoří za mnohé. 

Exkluzivní Kantar pro ČT už Svobodným opakovaně přiznal 2,5 až 3 % a podle serveru Politico získali dokonce 4 % , které atakují i u SANEPU.  Jejich usilovná kampaň, podpořená billboardy, přináší ovoce. A nejen ta. Mají skutečně realistickou nabídku jak se ze současného marasmu dostat mezi vůdčí státy EU a také jak se zbavit nadřazenosti  jejích nesmyslných zákonů našemu právu.

Svobodní přinášejí nejen kritiku, to umí každý, ale vysvětlují jak se dostat k nápravě

Kromě skvělého právníka Libora Vondráčka a známé ekonomky Markéty Šichtařové je ve straně Svobodných spousta zajímavých a vzdělaných lidí. Navíc přesvědčených o své pravdě a stojícíh za programem strany. Jinak by mohli určitě uspět v mnohé vládní straně s naprostým nadhledem. Snímek zachycuje bývalého prezidentského kandidáta, ekonoma, matematika  a experta pro digitalizaci a průmysl PhDr. et Mgr. Karla Diviše v rozhovoru s Pražany na Petříně, kde slavili Svobodní svátek lásky 1. máj 2024.

Proto šlapou na paty všem velký stranám hospodařícím s desítkami miliónů korun a vystačí si pokorně  se zlomkem takové částky. Jejich předseda Libor Vondráček, znalec na mezinárodní právo, objevil, že stačí vynechat v naší ústavě článek 10a, zrádně do ní zavedený soudruhem Rychetským. Tento přílepek staví Evropskou ústavu zvanou Lisabonská smlouva nad ústavu naší. Jakmile se ho zbavíme, nemusíme poslouchat nesmyslně vytvářené zákony právně nevzdělanými eurokomisařkami i když zůstaneme nadále členy EU. Budou šťasní i europeisté i svobodomyslní běžní lidé. 

Naši běžní občané již i tak ožebračení současnou ekonomicky neschopnou vládou nepříjdou o svá auta, naši lesníci budou moci začít opět rozumě pečovat o to co zbylo po ataku zelených záškolaček Gerd z našich hlubokých a voňavých lesů, nad našimi veřejnoprávními médii nebude viset kuratela, že příjdou o licenci když redaktoři plácnou něco, co se dotkne paní eurokomisařek, nebudeme muset příjímat pod miliardovými pohrůžkami laviny nebezpečných cizinců, které si v roce 2015 pozvala paní Merkelová a oni si to pamatují dodnes, naše hospody zase budou zdrojem pokecání si po práci u piva, nikoliv pouhým šepotem, kantoři se přestanou bát učit pravdivě zeměpis, matiku i další předměty, do zdravotnictví se vrátí setry, které znají česky a umějí dávat infuse, prostě budeme zase obyčejně normálně žít.

A začne k tomu všemu opět fungovat i naše ekonomika rozběhnutím průmyslu a výrobou levné energie podle osvědčeného vzoru nobelovského ekonoma Miltona Friedmana, ministra ekonomie Kalifornie za guvernérství Ronalda Reagana zdvojnásobivšího její roční rozpočet. Neboli se navrátíme k ekonomické reformě tržního hospodářství následovníka profesora Friedmana Václava Klause. Doufejme, že opět během jednoho roku vyvedou Svobodní  naší zeleným údělem poničenou ekonomiku k 6,4% růstu jako to dokázal profesor Klaus v roce 1991 z jejího poničení komunismem. 

Vzpomínám jak po návratu z USA vyprávěl jak po postesknutí si profesoru Friedmanovi při večeři, že přebral po komunismu ekonomiku v hrozném stavu, dostal odpověď "Tak snižte prudce daně a je to vyřešeno".  Říkal, že samozřejmě tuto poučku znal, ale celou cestu v letadle domu, že si říkal "ono se to hezky čte a říká, ale udělej to". To že byl hrozný pocit z obavy, aby to i u nás zafungovalo jako v Kalifornii a neublížilo to lidem. Ale nakonec to  provedl a nastal ten nikdy před tím zažitý 6,4% růst ekonomiky. 

Věřme, že paní Markéta Šichtařová, kterou představují Svobodní jako svou ministryni ekonomiky, bude mít stejnou odvahu. Minimálně za pokus to stojí. Nehledě na to, kdo se má pak 4 roky dívat na tolik lidí s vyrvanými vlasy na hlavách. 

Podrobněji se vše dočtete ve volebních novinách Svobodných:

Volební noviny Svobodná Evropa jsou tu! - Svobodní (svobodni.cz)

©Kulturní komise ČR, z.s. 4.5.2024

Číst 153 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 39 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %