Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Příspěvky Daniela Hermana po naší kulturu hodnotit nelze - není totiž co

Nedávno se mne ptal jeden čtenář, co si myslím o působení ministra kultury Daniele Hermana v české kultuře. Překvapilo mne, že vlastně nevím o čem psát, protože jediné co se mi vybavilo o tomto pánovi byla jeho snaha vydobít svému strýci státní vyznamenání vydíráním prezidenta republiky. Rezort kultury pod jeho vedením jakoby se zastavil. Pamatuji, jak ministr Pavel Dostál snad každý měsíc bojoval tu za památky, tu za knihovny, tu za pravdivé informace v médiích... A i když některé jeho nápady, jako například vybírat z každé prodané knihy jednu korunu na provoz knihoven, byly až úsměvné, nešlo jim upřít, že se ministr Dostál snaží kultuře pomáhat a něco s médii, kulturou, památkami i četbou občanů dělat. Vydal dokonce sám knihu o Divadlech malých forem a účastnil se mnoha kulturních představení. Stále sháněl peníze pro kulturu až z něj ministr finací šílel.Z pana Hermana rozhodně nešílí.

Slibovanou alternativu k financování divadel a jiných kulturních institucí nepředložil, nezajímala ho ani krize v Národní knihovně a v celém kulturním rezortu nastala personální bída. Jen těch článků profesora Knížáka nad zoufalou situací v Národní galeri co člověk četl či publikoval! Pan ministr nereagoval a dokonce neodpovídal ani na jeho otevřené dopisy, v nichž ho Milan Knížák seznamoval s chybami a plýtváním s penězi ve vedení galerie. Pouze neustále šmudlalzákon o památkové péči, který nakonec rozumně vládní koaliční poslanci zamítli pro jeho špatnou podobu. 

Co je ale nejhorší, že Danile Hermen selhal nejen profesně, ale především morálně a to  tím, že hlasoval pro návrh rušící potřebu lustračního osvědčení pro členy vlády. Co na tom, že byl kdysi předsedou České biskupské konfeence a stavěl se hlasitě jako odpůrce komunistického režimu. Když se stal nyní jeho představeným Andrej Babiš, o němž nikdo nepochybuje, že s StB už díky svému postavení v Podniku zahraničního obchodu spolupracoval, najednou panu Hermanovi lustrační zákon vadí. Jen když bude čtyři roky chráněn jako nejbližší spojenec pana ministra Babiše, který fakticky vedle slabošského Bohuslava Sobotky vládne politikou ČR.

Sečteno a podtrženo, pan Herman pro kuturu ČR udělal velké NIC. A v politice se zachoval jako klasický bezpáteřný člověk, čímž straně lidové rozhodně neudělal žádnou slávu. Podobně jako on měnil své postoje kdysi jejich předseda Lux. Snaha pana Bělobrádka, aby lidovcům neříkali hadi na tři byla chováním pana Hermana velice otřesena. Ale to je věcí lidovců, že takový větrník mezi sebou snesou. To už je na jiný článek.

 

Číst 995 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %