Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Místo počítání odpadků by měla EK legislativně přinutit šéfy hotelů, aby je nerozhazovali Doporučený

Poslanec za Svobodné v EP RNDr. Jiří Payne Poslanec za Svobodné v EP RNDr. Jiří Payne snímek Ivana Haslingerová, časopis Fragmenty

Evropská unie se pokouší řešit bezohledné zacházení s odpady zákazem prodeje těch výrobků, ze kterých nejčastěji pocházejí odpady na plážích. Mají být zakázány plastové lžičky, kelímky, vatové tyčinky do uší, brčka a další plastové výrobky. Jedná se o etický problém a každý pokus řešit etické problémy pomocí legislativních zákazů špatně dopadne. Nicméně EK provedla sčítání odpadků a zjistila, že plasty v EU tvoří 80 až 85 % odpadků v mořích, měřeno podle počtu odpadků vyplavených na pláže, přičemž plastové výrobky na jedno použití představují 50 % a výrobky spojené s rybolovem 27 %. [1] Poslanec europarlamentu RNDr. Jiří Payne našemu listu k tomuto problému sdělil následující: „Začneme-li po zákazu vyrábět brčka z aluminia, tyčinky do uší z oceli a kelímky na pití z gumy a nezměníme-li vlastní chování, může to mít na přírodu stejně negativní dopad, jako plasty. Turistického návštěvníka evropských pláží mohou leckde překvapit skládky odpadu hned za obvodovou zdí rekreačních rezortů. Téměř s jistotou si troufám tvrdit, že čeští turisté nejsou těmi, kdo nadšeně rozhazují po tisících vatové tyčinky na plážích. Smetiště s jistotou vytvořili šéfové hotelů. Je zcela jisté, že zákaz prodeje vatových tyčinek do uší tuto situaci vůbec nezmění.

Podle pana europoslance by členské státy bez ohledu na Evropskou unii měly věnovat pozornost především čističkám odpadních vod v tom smyslu, aby se do řek nedostávaly mikroplasty pocházející z plastových odpadů recyklovaných v Číně na mikiny a bundy.   

 

Číst 5902 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 249 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %