Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Jiří Payne: černá díra v evropském rozpočtu - 130 mld Kč - se ztratí neznámo kam Doporučený

Zmizí 5 miliard eur z rozpočtu EU na podporu teroristů? Zmizí 5 miliard eur z rozpočtu EU na podporu teroristů?

Evropská Komise předložila rozpočet na rok 2019, podle kterého bude Evropská unie příští rok hospodařit s rozpočtem 148 675 473 588 EUR (3 853 miliard Kč). Olaf již v minulosti připustil, že přibližně jedna miliarda z ročního rozpočtu EU mizí za nejasných okolností. Europoslanec Jiří Payne k rozpočtu EU na rok 2019 sdělil našemu listu, že se jedná o černou díru v evropském rozpočtu: „V roce 2013 se evropským rozpočtem podrobně zabýval výbor horní sněmovny britského parlamentu a zjistil, že z rozpočtu  se každý rok ztrácí 3,1% neznámo kam. Účetní dvůr EU dokonce připustil až 3,9%.Situace se příliš nezlepšuje a procento ztracených peněz se patrně meziročně nemění, tedy příští rok se z evropského rozpočtu beze stopy pravděpodobně ztratí přibližně 5 miliard EUR. Přepočteno je to přibližně 130 miliard korun."  Co je snad ještě víc zarážející, že podle pana europoslance  Evropská komise neumí doložit doložit, kdo, kde, jak a proč peníze použil, ani kdo za ztrátu odpovídá.

Otázkou je, zda Eevropská komise je oravdu tak neschopná vést průhkledné účetnictví nebo úmyslně kryje na co jsou tyto miliardy eur  vydávány.  Tato úvaha napadne každého zejména když se stále více objevují články, které poukazují na to, že část evropských dotací na externí pomoc je ve skutečnosti používána na podporu teroristů. Pan europoslanec Jiří Payne nám na to odpověděl, že je "těžko posoudit, zda ztracené peníze mohou sloužit i na takovéto účely. Možná proudí peníze oběma kanály.  V Evropském parlamentu není opozice a proto není, kdo by zajistil dohled nad rozpočtovými prostředky.“ 

Výše uvedená tolerance k nejasnostem v rozpočtu je dalším dokladem toho, jak katastrofické důsledky má demokratický deficit EU. Na jednotky EUR přesně víme sice, jak vysoký bude příští rok rozpočet Unie, ale není možno zkontrolovat na co budou tyto obrovské prostředky použity. Je to nehorázná neúcta vedoucích pracovníků EU k obyvatelům jednotlivých států. 

Číst 6552 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 189 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %