Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Planet Dark nabízí 12 filmů zdarma Doporučený

  • středa, pro 19 2018
  • Napsal(a)  Martina Chvojka Reková
Lesapan Lesapan snímek zaslala autorka článku

Fanoušky temných filmových žánrů potěší na přelomu roku filmaři z producentské společnosti Bionaut, kteří nabídnou prostřednictvím online kanálu Planet Dark ke zhlédnutí dvanáct filmových titulů zdarma. Planet Dark uvádí ve čtvrtek 20. prosince do online distribuce oceňovaný krátký horor Lesapán režiséra Pavla Soukupa. Každý následující den až do 31. prosince bude (zde) postupně zveřejněn další film, mezi nimi na Silvestra celovečerní film Vendeta s Oldřichem Kaiserem a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích nebo snímek Světlonoš Václava Švankmajera a i několik zahraničních filmů. Chybět nebude ani slovenský film M is for Malnutrition režiséra Petera Czikraie s Judit Bárdosovou či Gabrielou Marcinkovou o přežití posledních lidí mezi neživými, český mysteriózní thriller Ruchoth Raoth režiséra Emila Křížka, krátkometrážní americké filmy Knives, Son a The Maiden nebo španělský akční horor Fist of Jesus.

 

Několikrát oceněný snímek Lesapán, který otevře filmovou nadílku Planet Dark v online premiéře, byl uveden na více ne 40 filmových festivalech po celém světě. „Hororový film vzbudil mimořádnou pozornost nejen českého filmového prostředí a diváků. Jedná se o jeden z mála žánrových filmů, jehož kvalita vysoce převyšuje český standard,“ říká Vratislav Šlajer ze společnosti Bionaut, která je provozovatelem filmové Obrázekplatformy Planet Dark. Veškeré filmy zpřístupněné na Planet Dark mezi 20. prosincem až 31. lednem, budou k dispozici pro diváky z České republiky, Slovenska a Polska až do 6. ledna.

„Planet Dark je filmová platforma, která se věnuje propagaci temných žánrů. Divákům chceme dát možnost získávat informace o filmech z této kategorie, ale také jim chceme takové filmy postupně zpřístupňovat. Na konec roku jsme tedy připravili speciální akci, kdy se mohou filmoví fanoušci zadarmo na vybrané snímky podívat,“ dodává filmový producent Vratislav Šlajer. Více informací o temných žánrech a poskytnutých filmech je k dispozici také na filmové stránce Planet Dark (zde).

Více informací o temných žánrech a poskytnutých filmech je k dispozici také na filmové stránce Planet Dark (zde).

 

Číst 6405 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %