Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

EK podpořila návrh na postupné ukončení drastických chemických testů na zvířatech Doporučený

  • čtvrtek, čec 27 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Zvířata cítí bolest a mučení stejně jako my lidé Zvířata cítí bolest a mučení stejně jako my lidé

Dnes mi přišel opravdu nádherný dopis. Dopis, který mně nejen potěšil kvůli týraným  zvířatům, ale dopis, který mi dodává v současné těžké životní situaci sílu do další práce, když vidím, že snad není úplně marná. Posuďte sami co v něm stojí:  "Dobrý den Ivano, konečně přišel ten moment, na který jsme Vy i já čekaly. Moment, kvůli kterému jsme se v minulém roce společně postavily za zvířata trpící v laboratořích. Náš společný sen o tom, že klece v laboratořích budou jednou provždy prázdné, bíglové budou mít láskyplné domovy a nikdo jim nebude strkat hadičky do žaludku a záměrně je trávit chemickými látkami, králíci nebudou mít rozpíchané uši od stovek odběrů krve atd. je nyní zas o kus blíž k naplnění! To by se bez Vás a Vašeho podpisu nikdy nestalo. Jste to Vy a Vaše činy a odhodlání, co mění svět. Vy jste tou hybnou silou, která zlepšuje práva zvířat. Za to Vám patří obrovské DÍKY! 

A co že se vlastně podařilo? Evropská komise se vyjádřila k iniciativě Za pokusy bez zvířat a výsledkem je, že EK podpořila návrh na postupné ukončení testování chemických látek na zvířatech. Sice se mi nelíbí to slovo postupné, ale přece jen to snad omezí strašlivá muka mnoha zvířat. 

Chápu, že musí některé závažné věci při operacích a objevech v medicíně lékaři provést nejdříve například na prasatech, určených stejně na jatka, a pak je již nebudí z narkózy. I profesor Petr Neužil tak postupoval při důkazu, že jeho metoda v boji s největším tichým zabijákem lidí, srdeční arytmií, je bezpečná než byla celosvětově používaná. Ale takové bestiální týrání zvířat jako jsme o něm publikovali  například v následujícím článku PODPOŘTE PROSÍM UKONČENÍ ZBYTEČNÝCH UTRPENÍ ZVÍŘAT V LABORATOŘÍCH, ZEJMÉNA KOSMETICKÝCH, KDE NEJDE O VÝVOJ LÉKŮ ZACHRAŇUJÍCÍCH ŽIVOTY je děsivé.

TISÍCE ZVÍŘAT TRPÍ PŘI TESTOVÁNÍ KOSMETIKY, NÁSLEDNĚ JSOU ZABITY A ROZŘEZÁNY...  Proto prosíme neprovádět na zvířatech zbytečně drastické pokusy ale jen v krajních případech jde-li o záchranu života novým lékem. Omezme toto mučení zvířat na minimum.

Ještě snad bych pochopila, že krémem natřou nejdřív kousek kůže na důkaz že je v pořádku než ho pustí do oběhu, ale ten zábal a vypálené oči, tak bestiální smrt už mohou dělat podle mne jen psychopati. A přitom takto trpí tisíce zvířat při testování kosmetiky a ještě jsou pak zabita a rozřezána. Proto jsme se zapojili v naší revui za prosbu neprovádět na zvířatech zbytečně takové drastické pokusy ale jen v krajních případech jde-li o záchranu života novým lékem a to ještě za omezení bolesti. A proto mi udělal dopis od předsedkyně Svobody zvířat, z.s. Barbory Bartuškové Večlové opravdu upřímnou radost. A děkuji jí za to s jakou láskou a důsledností za tato mušená stvoření bojuje.

Další podrobnosti se dozvíte na www.svobodazvirat.cz

© Kulturní komise, z.s., 27.7.2023

Číst 477 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 171 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %