Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Nastala poslední zničující rána pro ODS Doporučený

Zachrání ODS Václav Klaus ml.? Zachrání ODS Václav Klaus ml.? snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

Ze strany hlásající svobodu a kapitalistickou tržní ekonomiku se ODS přeměnila ve stranu toužící po životě v protektorátu socialistické EU. Její předseda Petr Fiala to naplno přiznal 26. září 2016 v rozhovoru pro iDnes.cz. Oznámil, že nechce z EU odejít, ale chce ji reformovat zevnitř: "Politika ODS je jasná a jednotná. Z EU neodcházíme. Chceme ji reformovat. Bezpečnost je pro nás priorita."  Strana, jejíž předseda sice některé kroky bruselských nekompetentních úředníků kritizuje, ale v zápětí se přimlouvá za jejich další setrvání ve funkci, nemůže být pro pravicové voliče důvěryhodnou osobností. 

Stejně jako nikdy nemohli pravicoví občané přijmout po převratu v roce 1989 výmluvy podobných "hrdinů", kteří svůj vstup do KSČ zdůvodňovali tím, že tam nešli kvůli kariéře, ale proto, aby tuto zločineckou organizaci přeměnili na komunismus s lidskou tváří. Podobných "reformátorů" jsme zažili najednou mraky, ale komunismus zůstal komunismem, protože je neopravitelný, jak to správně řekl Donald Reagan. Komunisté nezměnili své postoje tím, že do jejich strany vstoupilo pár naivků. Pokud to ovšem vůbec naivkové byli. Rovněž tak se nezmění socialistická EU výměnou několika osob, i kdyby to se svými sliby myslely vážně. V EU by musela proběhnout systémová změna a tu nikdy bruselští mandaríni nedopustí. To vědí i běžní občané a z úst profesora politologie to zní jako výsměch občanům.

Není proto divu, že z takové europeistické ODS odcházejí již i ti nejtrpělivější členové, kteří stále doufali v zázrak, že se opět stane jejich strana tou vlajkovou modrou lodí, jakou byla pod vedením profesora Klause. Dokonce i něžná "barbie", jak ji kdysi nazývali v Parlamentu kolegové, krásná Kateřina Dostálová praštila do stolu a chování předsedy Fialy označila za připosranost a řekla DOST. 

 „Ta strašná připosranost a neodvaha jsou omračující. Vážím si politiků, kteří umějí jasně pojmenovávat věci a nebojí se jít proti mainstreamu. Ono se to totiž vždycky vrátí. Akorát to chce čas. Takže? Zlomila jsem hůl,“ vysvětlila svůj odchod z ODS členka strany, která se v Poslanecké sněmovně za myšlenky Klausovy ODS shrnuté v Modré šanci bila tak, že jí kolegové přezdívali Klausovou Filou. To nehovořím o jejím jasném a odvážném chování v Havlem vyprovokované televizní krizi.

Škoda, že ODS opouštějí takové osobnosti, právě o takové lidi se měl nový předseda opřít. Bylo jeho velkou chybou, že zůstali upozaděni a chybou největší bylo, že místo toho, aby se za furiantské nekompetentní chování Topolánků a Nečasů omluvil, distancoval se od nich a začal s normálními lidmi ODS vracet glanc, pohodlně se obklopil nevýraznými tleskači, kteří ho poslouchají, jak to činili kdysi jeho žáci na Masarykově universitě.

A odůvodnění pana profesora Fialy, že chce setrvat v EU, protože je jeho prioritou bezpečnost, zní diplomaticky řečeno neuvěřitelně naivně. V době, kdy do Německa je jen v Egyptě připraveno připlout dalších 5,5 milionů muslimských mladíků mezi nimiž je mnoho potenciálních vrahů a teroristů, a kdy je jasné, že Německo nebude moci takové množství lidí nekonečně vstřebávat, jen naivní hlupák může pokládat setrvání v područenství EU za záruku bezpečnosti. Kateřina Dostálová má pravdu, že "Říci něco tak naivního, z úst předsedy ODS, je pro mne až urážlivé".

A co víc, má pravdu v tom, že "zakladatel ODS Václav Klaus je politik s odvahou mající stále tah na branku". Je  jen obrovská škoda, že nesdruží lidi, jako je paní Kateřina Dostálová, do nového pravicového uskupení, aby měli pravicově cítící občané koho volit. Lidé, kteří zůstávají čtvrt století věrni svým postojům i proti názorům mainstreamových médií by neměli z politiky zmizet, ale využít svých zkušeností a postojů a pomoci opět náš národ vyvést ke svobodnému životu. A není jich málo a jak se zdá, bude jich přibývat.

Abych ale nezůstala jen u smutných zpráv a povzdechů a zakončila drama kolem ODS jako správné antické drama katarzí, nemohu nezmínit, že dobrá zpráva je, že o něco takového se pokouší nyní jeho syn Václav Klaus ml., ale bohužel tím, že je v ODS, působí na voliče nedůvěryhodně. Chápu, že nechce nechat zničit stranu, kterou jeho otec kdysi vybudoval, ale to by musel stanout v jejím čele on a ne zcela podprůměrný pan Fiala. Představme si na chvíli, že by se tento zázrak podařil:

Pravice u nás čeká na důvěryhodného vůdce a syn profesora Klause by byl pro voliče důvěryhodnou osobností. Tím naprosto nechci zlehčovat osobnost a schopnosti Mgr. Klause mladšího. Byla jsem na několika jeho přednáškách a pokládám ho za snad ještě energičtějšího a do boje za národ zapálenějšího, než jeho tatínka. Jen vím, že po těch třech obrovských zklamáních jinému člověku těžko občané uvěří, i kdyby byl sebelepší. 

Věřím, že kdyby se po svém zvolení předsedou Václav Klaus ml. explicite omluvil za chování Topolánků, Nečasů a Fialů (ani Nečas ani Fiala se za chování předchůdce neomluvil, což byla jejich snad největší chyba), vrátilo by se do ODS mnoho zklamaných a čestných politiků a s jejich pomocí by ji mohl ještě zachránit. Ale práce by to byla i tak obrovská.

Touha po přeměně naší země ze socialistické a zelené na kapitalistickou a svobodnou je ale obrovskou hnací silou. To, že by lidé mohli pod jeho vedením konečně začít prosazovat volební plán bývalé ODS "Modrou šanci", zavést jako vlajkovou loď rovnou daň a především zajistit bezpečnost občanů nevpuštěním do naší země hord vraždících muslimských mladíků, to by lidi, jako je Kateřina Dostálová, zmobilizovalo určitě naplno. A není jich málo, jen já jich znám dost.

Kéž by panu Václavu Klausovi ml. v tomto zatím donquijotském boji pomohl Bůh a my se znovu vrátili do šťastného období let devadesátých před zničující tehdejším prezidentem Havlem řízený Sarajevský atentát. Do dob, kdy vláda ODS nastolila zavedením Klausovy ekonomické reformy 6,5procentní růst HDP, kdy se rozjelo množství nadšených podnikatelů a byla neopakovatelně krásná činorodá tvůrčí atmosféra ve společnosti. Každý se tehdy snažil mít lepší a krásnější život a nikdo mu v tom nebránil...

Číst 9411 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %