Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Čím asi vyděsil Babiš Sobotku, že chtěl utéct okamžitě z vlády? Doporučený

Objasní konečně Sobotka co ho vedlo k tak okamžité změně v jeho chování vůči Babišovi?! Objasní konečně Sobotka co ho vedlo k tak okamžité změně v jeho chování vůči Babišovi?!

Zažila jsem od převratu již mnoho voleb, komentovala o mnoha podrazech v politice. Ty byly vždy předkládány občanům jako největší dobro, které pro ně "čestní" udavači dělají tím, že odhalují o svých úspěšnějších soupeřích nepodložené lži. Největším přeborníkem byl na počátku devadesátých let prezident Václav Havel podporovaný lidovci pod vedením Josefa Luxe. Vrcholem intrik byl jejich podpásový Sarajevský atentát na Václava Klause, díky jehož ekonomické reformě žijeme nyní v kapitalismu. Tato událost byla obrovskou tragédií pro náš stát, neboť od té doby už nikdy nevznikla čistě pravicová vláda, pouze rozhádané koaliční slepence, a podle toho to vypadalo s růstem státního dluhu a poklesy HDP. 

I přes velkou snahu těchto zakomplexovaných pánů dostat nenáviděného Klause na kolena však hrozilo, že se ODS opět vzchopí a vyřadí ve volbách Kalouska a jeho ministranu TOP09, která vznikla rozchodem s lidovci, kteří Kalouskovi nedokázali odpustit snahu spojit se s komunisty. Proto pustil její šéf do oběhu vymyšlenou kachnu o Klausově vile ve Švýcarsku. Co na tom, že se po volbách ukázalo, že to nebylo pravda. Účelu bylo dosaženo. Hlasy váhajících přešly pro TOP09. Také pan Topolánek se ukázal jako "charakter", když vyhodil z místa ministra financí Vlastimila Tlustého, který mu svou rovnou daní zajistil vítězství. Mohla bych pokračovat v dalších příkladech, kdy politické nuly nemající co nabídnout používají ve volební kampani nedůstojné útoky na úspěšnější soupeře.

Ovšem ještě se nestalo, aby premiéři  kvůli někomu, koho ve své vládě nesnášejí, podávali svou demisi či dokonce demisi celé své vlády, a to dokonce bez porady s kýmkoliv a bez ohledu na to, kolika kolegům tím ublíží. Babička mi vždy vtloukala do hlavy jednu poučku, která mi v životě pomohla distancovat se od bezcharakterních lidí hned po jejich prvním podrazu: "Kdo jednou zradí, zradí podruhé." A Bohuslav Sobotka je zářným příkladem, že tato poučka platí. Zopakoval podraz, který se svými 27 kumpány udělal na prezidenta Zemana při prezidentské volbě v roce 2003. Tentokrát však ještě ke všemu prozradil svou bezmyšlenkovitost a zbabělost. Po oznámení své nepromyšlené demise ji zbaběle odvolal po vysvětlení odborníky, že demise premiéra je něco jiného než demise vlády. Pak oznámil, že tedy podá raději demisi vlády, protože on sám je tak úžasně neschopný, že neumí sám odvolat jednoho ministra ze své vlády. Když mu pan prezident vysvětlil, že pokud má na mysli ministra jménem Babiš, pak toho podle Koaliční smlouvy, kterou Sobotka podepsal, může odvolat, jen když s tím Babiš jako předseda koaliční vládní strany bude souhlasit. Pan Sobotka si vše náhle a bez předchozího sdělení opět rozmyslel a na Hrad přišel s tím, že si chce jen se Zemanem popovídat. Není divu, že ho pan prezident po předchozím několikadenním hysterickém cirkusu hnal z Hradu holí.

Ale panu Sobotkovi ta ostuda před národem nestačila.

A ve svém rozzuření podal žádost k panu prezidentovi na odvolání svého nejschopnějšího ministra Babiše přesto, že dobře ví, že je to proti koaliční dohodě, která byla až do této doby pro vlády závazná. Není divu, že opoziční strany se smějí tomuto chování hodného čtyřletého dítěte, kterému rodiče odmítají splnit nerealistický požadavek. Strany se smějí a baví, neb to nahrává jejich hlasům. Kdo by volil stranu, jejíž předseda mění názory ze dne na den, nemá úctu ani k jím parafovaným dokumentům, nemluvě o naprosté bezohlednosti vůči svým kolegům. Nejen prezident, kterému kdysi se svými podobně bezohlednými kumpány tak ublížil, nejen opozice, ale i mnoho občanů si toto jeho bezradné a nezodpovědné počínání už se smíchem vychutnává.  Vážnou nezodpovězenou otázkou ale zůstává, proč to udělal.

Co tak neuvěřitelně vyděsilo premiéra, že bez konzultací svolal mimořádnou tiskovku s oznámením své demise?

To je vážnou otázkou. Čím ho musel pan Babiš tak vyděsit, že ho chce vyřadit okamžitě z politiky? Čemu chtěl Sobotka svou zbrklou demisí zabránit? Chtěl předejít odhalení něčeho ze své politické minulosti, něčeho co by ho jako politika stálo zbavení funkce? Hrozil mu Babiš, že nějaký jeho prohřešek jako bývalého financí už nebude dále tolerovat? Nebo provedl naopak pan Babiš tak obrovský skandál, že nad ním nelze přimhouřit oči, jako to dělal až dosud? 

Všichni přece pamatujeme, že před tím si Sobotka 3,5 let spokojeně pochvaloval ekonomické úspěchy své vlády oproti té Nečasově a na veřejnosti byl kladně  chápán jako člověk, který stmeluje vládu složenou z tak odlišných stran. Pamatujeme, že aby mohl s Babišem utvořit koalici, změnil dokonce během dvaceti dnů svůj postoj i k tomu, že do té doby požadoval aby se do vlády mohli dostat jen ti, co mají čisté lustrační osvědčení. Prohlásil dokonce, že "rozhodnutí bratislavského soudu v kauze Babiš dokazuje, jak je systém lustračního zákona absurdní a nespravedlivý tím, že je založen na evidenci komunistické StB a principu kolektivní viny  a on že je rád, že kauza lustrací už teď nemůže být používána jako nástroj kritiky vlády." A  toto by bylo bývalo vážnou překážkou pro vstup Babiše do vlády, kdyby ho do vlády nechtěl přijmout, protože veřejnost slovenskému soudu nevěřila a přijala by to.

Občan nemusí být proto právníkem, aby si uvědomil, že když odpustil pan Sobotka panu Babišovi temnou minulost agenta STB, je komické mu vyčítat emisi a nákup nedanitelných dluhopisů, který je u podnikatelů věcí normální a udělaly to podobně desítky dalších podnikatelů. (Za to, že podobné dluhopisy vydal Kalousek jako nezdanitelné za účelem zamáznutí svého špatného vedení rezortu - s ostatními politiky trojkoalice to dotáhl skoro na dva biliony státního dluhu - a tím způsobil obrovskou škodu státu, by měl být ovšem Kalousek postaven před soud. To byla machinace se státními penězi.) A to, že je Andrej Babiš miliardář vlastnící 240 podniků v ČR, dvoje mainstreamové noviny a radio Impuls, věděl přece pan Sobotka od počátku, přesto ho přibral do koaliční vlády, 3,5 roku s ním spolupracoval a chlubil se jeho ekonomickými výsledky jako svými.

Přitom sám pan Sobotka není vůbec nevinná lilie. Vzpomeňme jen, jak se svými kumpány z OKD, Pokorným a Bakalou, připravil ve funkci ministra financí 43 000 rodin horníků o střechu nad hlavou a zrušením celého hnědouhelného regionu způsobil ČR škodu 6 miliard. A což teprve kauza s obnovou elektrárny Počerady za státní peníze za Sobotkova panováni na Ministerstvu financí  a pak pokus o její prodej za hubičku panu Tykačovi, který se podařilo panu Babišovi zablokovat, a který proto nebyl nikdy prošetřen. To nehovořím o tom, že jen díky ovládnutí státních zástupců vedením ČSSD se zametly pod koberec mnohé kauzy této strany. 

Pokud bude tedy pan premiér koktat něco o akciích či Ptačích hnízdech, nikdo neuvěří, že by se tak ostřílený politický matador doopravdy pohoršoval nad takovými maličkostmi, jako je například koupě hezké manéže pro milovaného koně své milence. 

Nechci být obviněna z konspiračních teorií, ale chování pana Sobotky v jeho boji s panem Babišem tyto otázky prostě vyvolávají. Vypadá to, jakoby chtěl odvést pozornost podivným ústavním výkladem svých demisí od toho, aby vysvětlil občanům, o co v tom případě doopravdy jde. 

A protože prohavlovští redaktoři Radiožurnálu i ČT začali kauzu Sobotka-Babiš přehrávat na kauzu pomstychtivého Zemana údajně neznajícího své ústavní povinnosti a dovolávají se dokonce Ústavního soudu, napadá člověka ještě jedna myšlenka: Jakou musejí mít z tohoto přehrání Sobotkovy kauzy na Zemana radost páni Kocábové a Horáčkové, kteří chtějí být prezidenty místo něj. Ale to je na jiný článek.

Číst 12055 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %