Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Vláda, bohužel se souhlasem té budoucí, zničila letošní vánoční atmosféru

Jediná strana SPD Tomia Okamury se postavila hrdinně proti vyhlášení výjimečného stavu, zákazu vánočních trhů a tím celkové atmosféry letošních Vánoc Jediná strana SPD Tomia Okamury se postavila hrdinně proti vyhlášení výjimečného stavu, zákazu vánočních trhů a tím celkové atmosféry letošních Vánoc snímek archiv Tomia Okamury
Vláda Andreje Babiše vyhlásila od půlnoci dnešního dne  26.11.2021 opět konec normálnímu životu občanů zvaný nouzový stav. Snad bylo ještě možno takové omezení pochopit v době, kdy nebyly k dispozici ověřené vakcíny proti této chřipkové epidemii. Nyní, kdy již přes polovinu národa je očkovaná a nic se jí nestalo, by člověk myslel, že vláda ve třetím tisíciletí vyhlásí povinné očkování zbývajících občanů (s výjimkou vážně nemocných nebo již 2x očkovaných) tak, jak se to ve všech civilizovaných zemích dělo v minulém století při mýcení tuberkulózy, černých neštovic, obrny a dalších nebezpečných nemocí. Místo toho se opět uchyluje k nošení hadrů před ústa jako za moru ve středověku a  nic proti rychlému zamezení infekce nedělá. Žádné testy nikoho neléčí, jen lidi děsí a vyvolávají paniku. Virus je a bude nadále ve vzduchu přítomen, občané se ale musí stát proti němu již konečně imunní. 
 To nehovořím o tom, že již je známo, že vyhlášení krizového stavu v minulosti nic nevyřešilo, pouze zničilo ekonomiku státu a znepříjemnilo život zdravých občanů, kteří chtěli pracovat, studovat, tančit, jezdit na dovolené... Prostě normálně žít. A jak známo, k potlačení Covidu to nevedlo, pouze to dovolilo zavedení plošných opatření na mnoho věcí znepříjemňující život všem občanům bez rozdílu. A také k obrovskému poklesu obliby vlády pana Babiše. Pozor, nemám na mysli jen procenta výsledná, vím z rozhovorů s lidmi, že jeho obliba díky počátečnímu růstu ekonomiky po předchozích dvou neschopných premiérech rostla a že by ho tentokrát bývalo volilo i mnoho nových voličů. To, že nedal na varování významných lékařských kapacit ani ekonomů a chaoticky podléhal vlivů mazaných lobistů, tyto voliče odradilo. A těžili z toho u voleb jiní. Například pan Fiala sliboval, že v žádném případě za jeho působení ve funkci premiéra nouzový stav nebude. Nyní, kdy očekává díky růstu preferencí ve volbách mj. i díky tomuto slibu, že vystřídá pana Babiše, jeho poslanci hlasovali jako jeden muž pro nastolení tohoto pro občany zejména před vánocemi velice nepříjemného nouzového stavu. Dokonce ani na vládě proti informaci Adama Vojtěcha, že vláda toto zamýšlí, nikdo z Fialova Antocovid týmu nevystoupil.

Petr Fiala se  snažil tuto zradu na svých voličích vysvětlit, když se dozvěděl, že hejtmani protestují proti nouzovému stavu, bezprecedentním sdělením, že nechtěl vládě obtížnou situaci komplikovat: „My jsme od začátku přesvědčeni, že se dalo postupovat bez nouzového stavu, nakonec takový byl i výsledek jednání vlády s hejtmany. Vláda se přesto rozhodla vyhlásit nouzový stav. Já teď to opravdu nebudu vládě komplikovat, jsme v nesmírně obtížné situaci. Vládne vláda Andreje Babiše. Jsme v naprosto zvláštní, unikátní situaci, jaká tu ještě v historii České republiky nebyla. Vím, že takhle se nedá postupovat, ale já teď opravdu nechci tu situaci komplikovat." 

A tuto jeho zbabělost chtěl jeho Anticovid tým složený z pěti stran budoucí vládní koalice zamluvit svedením všeho zla na Babišovu vládu, kterou právě jejich vůdce podpořil: „Teď bohužel sklízíme dopady toho, že vláda neudělala nutné a námi doporučované kroky na začátku podzimu. Vláda znovu přijímá opatření ve zmatku a nečekaně. Doufáme jen, že nouzový stav není cesta, jak opět rozjet nekontrolované nákupy mimo zákonný rámec. Budeme další kroky vlády bedlivě sledovat. Nicméně rozhodnutí budeme v zájmu přibrzdění epidemie respektovat."  Přitom o tom, že chce vláda toto opatření navrhnout, věděl již od čtvrtka, kdy to jeho Anticovid týmu před jednáním vlády oznámil ministr Adam  Vojtěch. Po jednání vlády pan ministr znovu médiím sdělil, že  nikdo z Anticovid Fialova týmu  nic proti návrhu neuvedl, dokonce ani nenaznačil, že by budoucí vládní koalice s nouzovým stavem nesouhlasila nebo že se ho pokusí zrušit. 

Občané, kterým tato vláda se souhlasem té budoucí zničila vánoční atmosféru a opět nastolila pokles ekonomiky státu, která ještě urychlí již tak prudký růst cen, by si měli do příštích voleb pamatovat, že  jediná strana, která  i přes námitky ministra zdravotnictví Vojtěcha  vyslovila námitky proti tomuto opatření, byla SPD Tomia Okamury. Pan Okamura vyvolal dokonce ve Sněmovně hlasování o nouzovém stavu. Bohužel proti návrhu hlasovalo jen 20 poslanců.

Podle názoru Tomia Okamury lze vše realizovat bez krajní možnosti vyhlášení  nouzového stavu, který vláda v minulosti zneužila pro plošná opatření a lockdowny, ale pouze  na základě zákona o ochraně veřejného zdraví a krizového zákona. Mělo by se zavést opět bezplatné testování a soustředit se poté na ochranu rizikových skupin.  V současné době to bude mj. i naprosto nic neřešící zákaz vánočních trhů na volném prostranství, kam chodí nakupovat a chodí na procházky lidé zdraví nebo mnohem zdravější, než na nákupy do supermarketů, kde jsou v uzavřeném prostoru a mnohem blíž k sobě. Proto s tímto zejména SPD nesouhlasí.  

Číst 1462 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v ZDRAVÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %