Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Jurečka prosadil v Bruselu další zdražení bydlení, potravin a cest do práce Doporučený

  • pátek, pro 23 2022
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Jurečka prosadil v Bruselu další zdražení bydlení, potravin a cest do práce Kolik euro z nás ještě EU odčerpá za naši hloupost, že jsme do ní vstoupili?!

Pokud si někdo naivně myslí, že nový rok nám přinese zlepšení ekonomické situace, je na omylu. Drahota bude pokračovat i v příštím roce. Díky úsilí Mariána Jurečky dal Brusel pod stromeček 18. 12. 2022 všem obyvatelům EU další ďábelský dárek ve formě povinných plateb do jeho kasy odůvodněný zdražováním potravin, hnojiv, bydlení a dopravy. Od každého Čecha včetně dětí i důchodců bude vybírat 2 618 Kč ročně. Rodina se dvěma dětmi zaplatí ročně 10 472 Kč, dva důchodce okradou o 5 236 Kč. Není divu, že byl za prosazení tohoto bezohledného plánu pan Jurečka vyznamenán portrétní fotografií na titulní straně tohoto bruselského daňového výnosu. Zajímavé je, jak se toto bezohledné zdanění našemu zástupci podařilo v době ekonomické krize EU vůbec prosadit.

Když se člověk začte do jeho zdůvodnění, pochopí, proč představitelé EU, kteří jsou již po letech politicky korektního řádění kancléřky  Merkelové na leccos zvyklí, projevili takový obdiv k našemu panu ministrovi. Vymyslel totiž konstrukci plateb poplatků opravdu velerafinovaně. Budou se započítávat do růstu inflace a proto budou všem nebohým úředníkům Evropské unie zpětně propláceny se šestiměsíčním zpožděním. I čeští politici a vysocí státní úředníci je budou mít proplaceny na konci příštího roku.  (Naše vláda má totiž pro ně již předem nachystanou inflační doložku tak, že jim na konci příštího roku tyto poplatky předplatí v každoměsíčním platu.)

Taková rafinovanost, že občané budou pánům politikům platit za to, že vůbec mohou bydlet, jezdit do práce a vozit děti do škol, nenapadla žádného bruselského politika. Ale samozřejmě se jim líbí.  Brusel bude moci za jejich peníze plnit cíle v oblastech klimatu, protože vybere na Jurečkovném, jak se toto farizejské výpalné začalo nazývat, od občanů EU v letech 2023 až 2032 kolem 641 miliard EUR, z nichž zpětně rozdělí mezi potřebné jen 65 miliard EUR. To je pouhých 13,6 % vybraných poplatků neboli na jednoho chudáka vyplatí Brusel pouze 2500 Kč. 

Číst 418 krát
Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 297 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %