Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Nemilý premiére Fialo, přestaňte lhát! Jednu kWh elektřiny vyrobíme za 25 hal a z Lipska ji překupujeme 64x dráž. Řekněte pravdu proč?! Doporučený

  • neděle, pro 18 2022
  • Napsal(a)  KERLESOVÁ IVANA
Vydělávat do rozpočtu peníze tím, že lidé musí platit podnikům aby měly zisky a platili daně he neskutečná ubohost Vydělávat do rozpočtu peníze tím, že lidé musí platit podnikům aby měly zisky a platili daně he neskutečná ubohost Warhoul -Dolar

Předsedkyně Spolku pro dostavbu Jaderné Elektrárny TEmelín (JETE) Ivana Kerlesová ukázala, jak nestydatě lže ve svých projevech českému národu premiér Fiala. Kritizovala ho především za jeho slova o energetice. „Nemilý  premiére Fialo, přestaňte lhát! Proč neříkáte ohledně cen energií pravdu?“ ptá se premiéra Fialy a pokračuje: „Není pravda, jak uvádíte, že stát nemůže nic dělat s rostoucími cenami energie. Pravdou je, že stát (vláda) může bránit rostoucím cenám energií a navíc musí! A to okamžitě. Pokud je pro ČEZ jako polostátní podnik problematické vystoupení z burzy, nechť to učiní samotný stát!" "Jste pokrytec, když tvrdíte, že naším hlavním cílem musí být energeticky suverénní Česká republika,“ nebere si servítky Kerlesová a pokračuje:

Pravdou je, že energeticky soběstační jsme už nyní! Takže pro zvyšování cen energií není jediný objektivní důvod. V republice máme dostatek elektřiny a v širším slova smyslu i energie. V její výrobě jsme soběstační.

Elektřinu nám zdražuje obchodování na německé burze, emisní povolenky a přenosová soustava. 

Jednu kilowatthodinu si vyrobíme za 25 haléřů. Přes energetickou burzu v Lipsku ji překupujeme za 16 korun, tedy 64 krát dráž!

Opravdu si myslíte, nemilý pane premiére Fialo, že Češi jsou tak naivní, aby vám věřili, když veřejně prohlašujete, že stát nemá dostatek peněz na to, aby plošně tento nárůst kompenzoval v plné výši a všem. Žádný evropský stát to podle vás nedělá. Pravdou je, že například Francie cenu elektřiny pro občany a firmy reguluje. Odběratelé za ni platí v přepočtu 2 koruny (za kWh). Proč se tak nechová ČR?“ pokračuje předsedkyně Spolku pro dostavbu JETE.

„A ještě něco, pane premiére, ve svém dnešním projevu jste zapomněl připomenout, že obchodování na burze prosadil tehdejší šéf ČEZ Martin Roman, který dostal 758 milionů korun, když končil ve funkci v ČEZu!!!. Za co asi?! A to vše se dělo s podporou Ministerstva průmyslu vedeného vaším stranickým kolegou Martinem Římanem (ODS). ČEZu to obrovsky pomohlo a výše uvedená odměna panu Romanovi se mu mnohonásobně vrátila a stále vrací. A státu zase tekou do rozpočtu daně  bohatého ČEZu. Od tohoto okamžiku totiž může ČEZ tvrdit: „My neurčujeme cenu elektřiny, vytváří ji poměr nabídky a poptávky na burze." "Stejně jako to dnes říkáte občanům vy. Styďte se!“ uzavřela předsedkyně Spolku pro dostavbu JETE.

  Země míří díky tomuto pokrytectví do zmaru a národ do zkázy.

Pozn. redakce revue Fragmenty: Takto nehorázně vydírat z lidí peníze jen proto, aby šly do rozpočtu větší ČEZu, on měl vysoké daně a vláda více v rozpočtu, když není za celý rok schopna rozběhnout průmysl a zvyšovat rozpočtové příjmy tak, jak to dělají vlády prosperujících států světa. To je již přímo národní genocida! 

Číst 345 krát
Ohodnotit tuto položku
(4 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 245 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %