Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pomůže někdo Stanislavu Pencovi po operaci mozku s prací na statku v Minkovicích Doporučený

Zkušenost je nepřenosná, i přesto vžít se do druhého je jedna ze základních rovin, co jednotlivce dělá člověkem. Jsem po sedmihodinové operaci mozku, při které jsem byl dvě hodiny v bdělém stavu. Část nádoru mně v mozku kvůli prorostlosti do důležitých funkcí musela zůstat. Teď odpočívám a dle lékařů, mám-li tu ještě nějaký čas být, ještě chvilku odpočívat musím. Kdyby mně náhodou chtěl někdo pomoci při starosti o pět oslíků, 38 koz a kozlíků, statkem s rozsáhlými pozemky a složenkami, budu moc rád. Toto platí nejen teď, ale během celého roku. Na jaře začnou sena, kydání stájí, sbírání větví a kamení a další důležitá práce. Jak totiž říkala moje babička: „líná huba, holé neštěstí“.

 Tyto řádky rozesílám na e-maily, kam jsem posílal informace o Kozích mejdanech a dalších aktivitách, co se mnou byly spojeny, s vědomím, že pro spoustu lidí je osobní sdělení nebo žádost o pomoc výzvou k výsměchu nebo nemístným radám. Vím ovšem, že jsou i dobří lidé a i takoví, co třeba uvítají možnost odpočinout si od tlaku velkoměsta a stresu všedního života v přírodě mezi zvířátky při smysluplné manuální práci.

Od jara uvítám i krátkodobé návštěvy na rozptýlení samoty. Vhodné pro rodiče s dětmi, víkendy kamarádů nebo například i hudební skupiny. Milkovice se hodí i pro stmelování pracovních kolektivů. Všichni si zde najdou své. Ostatně proto jsem statek před skoro 18 lety kupoval a tvořil.

Děkuji i za případné sdílení nebo přeposlání těm, co by se jim tato informace mohla hodit. V případě, že o informace ode mne již nemáte zájem, napište a já Vám již nic posílat nebudu.

P.S. Kulturně společenská slavnost Kozí mejdan pořádaná tradičně během srpnového úplňku na samotě Milkovice proběhne letos již po 17-té a to od čtvrtka 3. do pondělí 7. srpna 2017. Stanislav Penc

Tolik dopis Stanislava Pence, který pořádal mnoho let veselý Kozí mejdan a staral se na statku v Milkovicích o výše popsaná zvířata. Vím z nedávné doby jaký problém nastane jen s jedním pejskem, pokud jde člověk na operaci a je po ní několik měsíců ještě na rehabilitacích. Co stresů zažije nejen on, ale i to zvíře. Naše se z toho vzpamatovává již přes půl roku. Proto chápu jak hrozně musí tomuto milovníkovi zvířat být a byla bych moc ráda, kdyby se ozval někdo, kdo mu bude moci pomoci v této pro něho i bez zvířat velmi těžké životní situaci. 

Ivana Haslingerová, Fragmenty

Číst 10082 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 162 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %