Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Ideologie transgenderu na obzoru - osvícentsrví přivedlo Západ do doby temna Doporučený

  • pondělí, dub 02 2018
  • Napsal(a) 

Do České republiky zavítal konzervativně katolický publicista a spisovatel Rod Dreher (* 1967), jehož poslední kniha nazvaná Benediktova cesta vychází konečně také v češtině. Největším poselstvím jeho knihy je varováním před ideologií transgenderu, která je v USA na vzestupu a jenž brzy zastíní i takové ideové mantry, kterými jsou politická korektnost, boj proti reakcionářství a hnutí LGBT. Už boj za práva pro homosexuály tolik nefrčí... Nám dobře známá atmosféra panující ve společnosti, kde jsou nemilisrdně likvidováni všichni, kteří zastávají z jejich pohledu špatné názory, je momentálně na vzestupu také v USA. Zuřiví levičáci, neomarxisté, anarchisté, kavárenští povaleči, Sorosova mládež a modernisté se nezastaví před ničím, aby zničili svým odpůrcům nejen kariéru, ale též dobrou pověst. Dreher spatřuje řešení v obrodě celého Západu a zejména církve, která bude odstartována odspodu. Pro nadcházející boj je jako soli zapotřebí víry. Multi-kulti pieta nemá šanci Islám porazit a bez silného přesvědčení budeme prohrávat. V tom lze spatřovat největší poselství jeho ideového přínosu. Jeho doporučuji jako vhodný studijní materiál k duchovní posile a argumentačnímu přínosu pro každého vlastence a nositele křesťanských hodnot.

Rod Dreher (* 14. února 1967 Baton Rouge), je mladý a moderní americký novinář a spisovatel. Je redaktorem a bloggerem čtrnáctideníku The American Conservative a autorem několika knih. Píše o náboženství, politice, filmu a kultuře i do The Wall Street Journal, Los Angeles Times a mnoha dalších novin. Jeho komentáře byly vysílány na mnoha teelevizních stanicích - CNN, Fox News a mnoha dalších. V posledních letech je jeho ústředním tématem kniha "Benediktova cesta" v níž tvrdí, že křesťané by se měli do určité míry vyčleňovat z mainstreamové společnosti, aby si dokázali zachovat svou víru. Autor analyzuje v knize kulturu Západu spojeného s křesťanstvím, zkoumá vlivy klíčových událostí posledních sedmi století, které vyústily do "vyprahlé pustiny atomizace, roztříštěnosti a bezvěrectví". Pro současnou kulturu podle Drehera "Bůh sice není mrtev, ale leží na lůžku v hospici."  Přivedla ho do něj osvícenecká snaha nahradit Boha rozumem, čímž zahalila Západ do doby temna. K překonání nadcházejících běd křesťanů v 21. století navrhuje Dreher využít způsobu života, který stanovil sv. Benedikt z Nursie již v 6. století ve své řeholi pro život benediktinů.  Tato kniha je považovaná za nejdiskutovanější a nejdůležitější knihu o křesťanství za poslední desetiletí. 

Autor nezapře skvělého novináře znajícího dobře politické, právní a kulturní události současné Ameriky. Seznamuje čtenáře se světem velkého počtu amerických církví a jejich členů z různých generací, od katolíků, protestantů včetně konzervativních evangelikálů, pravoslavných až po téměř křesťanských mormonů, postupně ohrožovaných hnutím a politikou LGBT.

Dreher dospívá k závěru, že pokud si chce Západ uchránit svou křesťanskou kulturu, nesmí pominout, že nebude fungovat, dokud křesťané radikálně nezmění svůj pohled na dvě nejmocnější síly, které utvářejí a ovládají moderní život: na sex a techniku.

Číst 15461 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %