Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Skvělá zpráva: Senát schválil novelu zákona na zákaz bestiálních kožežinových farem Doporučený

Již jen život v takové kleci je nelidským mučením pro každé zvíře, nemluvě o tom jak bestiální smrt je čeká Již jen život v takové kleci je nelidským mučením pro každé zvíře, nemluvě o tom jak bestiální smrt je čeká převzato z wwww.protisrsti.cz

Den 20. červenec 2017 zařadil naši zemi mezi 13 evropských civilizovaných zemí 21. století. V tento den Senát naší republiky schválil novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zákaz bestiálních kožešinových farem v ČR. Je sice s podivem, že nad tak jasnou novelou senátoři a senátorky diskutovali do pozdních nočních hodin a že vyvolala u politiků bouřlivou debatu. Na štěstí pro mučená zvířata nakonec ale pro podporu zákazu hlasovalo 39 senátorů a senátorek, proti byli pouze 3. Od ledna 2019 přestane díky tomu u nás legálně probíhat bezcitný chov tzv. kožešinových zvířat v ČR.

 Zákon teď poputuje k prezidentu republiky, který má sám doma pejska a ví co  pro zvíře znamená pocit svobody a jak by trpěl bez pohybu v kleci, nemluvě o krutém zabíjení těchto zvířat. Takže všichni věří, že ho Sněmovně nevrátí a zákaz kožešinových farem vejde v platnost.

Život 20 000 norků a lišek tím sice již v devíti farmách u nás nezachrání,  ta budou krutě zabíjena elektrickým proudem zavedením elektrod do konečníku a do hubiček či udušena ve výfukových plynech, ale do budoucna jich bude zachráněno před tímto utrpením mnohonásobně víc. 

Lucie Moravcová ze Svobody našemu listu k tomuto sdělila:  Z dnešního rozhodnutí Senátu máme obrovskou radost. Přijetí zákona zakazujícího chov tzv. kožešinových zvířat je historický milník v ochraně zvířat u nás. Naše společnost se shodla na tom, že zvířata jsou nejen bytosti pociťující utrpení a bolest, ale že mají i právo na svůj život, který má hodnotu sám o sobě, a že toto právo je nadřazené naší potřebě zbytečné módy.Děkujeme senátorům a senátorkám, že nás přiblížili dál k zákazu chovu tzv. kožešinových zvířat. Jsme rádi, že stejně jako veřejnost, i oni považují zabíjení zvířat jen kvůli módním doplňkům za neetické a zastaralé. Věříme, že je to výsledkem vývoje hodnot v celé Evropě, že se společnost stává více uvědomělou a ohleduplnou k těm, kteří se sami nemohou bránit.”

Zákazem kožešinových farem se Česká republika postaví po boku dalších 13 evropských zemí, které již zákazy či různá legislativní omezení chovu tzv. kožešinových zvířat schválily. 

Co je ještě víc potěšitelné, že podle průzkumu veřejného mínění, který na jaře letošního roku provedla agentura Focus, se zákonem rušící kožešinové farmy souhlasí 83 % obyvatel ČRSchválení zákazu chovu tzv. kožešinových zvířat Parlamentem je tedy v souladu s veřejným míněním české společnosti. 

 

Více informací najdete na www.protisrsti.cz, resp. www.vesvekuzi.com. Informace k senátnímu hlasování jsou k nahlédnutí zde. Kontaktní osoba: Lucie Moravcová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 736 766 188

Číst 11970 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 204 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %