Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Prezident Zeman má pravdu Doporučený

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Humpolce Prezident Miloš Zeman při návštěvě Humpolce
ČSSD pod vedením ordinérního kariéristy Hamáčka prohrála po fatálním neúspěchu v parlamentních volbách další volby a aby od tohoto propadu, za který by již každý lídr odstoupil, odvrátil pozornost, Hamáček postupuje podle poučky někdejšího cenzorního Úřadu pro tisk a informace ČUTI, že nejlepší možností na zapomenutí na skandál  je vyvolat skandál nový, kterého se  davy chytí a zapomenou na ten původní. Také se tomuto postoji nově říká "vrtěti psem". Jenže k tomu by musel alespoň trochu vědět, co si jeho voliči přejí a čím je zaujme. Kdyby  vyvolal něco, co je zajímá, například se pustil do cen piva, do nikým neřešené bytové politiky pro mladé rodiny, do žebráckých důchodů či  do ministerstva dopravy, na to by určitě socialisté slyšeli, ale on místo toho chce vyhodit ministra kultury, což v současné době nezajímá, bohužel, skoro nikoho, natož pak jeho voliče. Navíc to, že ministr kultury doc. Staněk odhalil, že si  ředitel Národní galerie Fajt si sám sobě předepsal milionovou odměnu, a chtěl ho za to vyhodit, je  pro voliče ČSSD pobírající několik desítek tisíc naprosto správné a zasluhuje spíš ocenění. Když naopak požaduje Hamáček pro doc. Staňka za toto odhalení vyhazov, je možné vysvětlit jen tím, že hodlá vládnout nadále nezákonně, že se u moci udrží jen za pomoci svých přátel Dolínků a Veselých, kteří chtějí na ministerstvo prosadit svého kamaráda  Šmardu.

 V situaci, kdy se původně silná ČSSD stala pod jeho taktovkou marginální pastraničkou, je to celkem pochopitelné. Nepochopitelné je to, že si to straníci neuvědomují a kromě hospod ho veřejně nezkritizují a nepostaví si do čela někoho jiného. Je to zřejmě způsobeno tím, co říká prezident Zeman:  „Nepřítel je uvnitř sociální demokracie. V její neschopnosti a v tom, že nedokáže najít přitažlivé lídry. Foldyna a Zimola jsou na okraji. Kdyby ČSSD vsadila na tento typ lidí, a ne na Dolínky a Veselé, tak by se z těch bažin mohla dostat."  

V současné době, kdy se blíží nejen krajské, ale dokonce parlamentní volby, by  si měla  ČSSD uvědomit, že taková politika nikoho nezaujme. Jejím voličům, kteří se o politiku nezajímají a na otázku, koho budete volit, odpoví bezelstně že nevědí, a bodou volit podle toho, kdo jim co nabídne, jsou tyto problémy naprosto vzdálené, vlastně je vůbec nesledují. A pokud se vedení nevzpamatuje a nezačne ubíjet konkurenci pouze hledáním pomluv místo nabídky lepšího programu, dopadnou jako Fialova ODS. Pan prezident je správně varuje: „Jestliže se sociální demokracie bude nadále domnívat, že nepřítel je v hnutí ANO, tak se ponoří do bažin a už se z nich nikdy nevynoří.“ 

Pro ty, kteří nerozumějí stále tomu oč ve sporu Hamáčka s doc. Staňkem jde, uvádím reakci prezidenta Zemana při nedávné návštěvě Humpolce, na níž jsem byla přítomna, na dotaz, proč  neodvolal ministra kultury docenta Antonína Staňka:

Je zřejmé, že nejdůležitějším důvodem je, že se doc. Staňka pan Hamáček  dlouho zastával a změnil názor, až když pan Staněk vyhodil Fajta, protože si sám podepsal smlouvu na jeden milion korun. "Opravdu si nepřeji, aby byl ministr vyhazován proto, že  se pokusil odhalit ekonomické nepravosti ve svém resortu,“ řekl Zeman s tím, že by Fajta také vyhodil být na Staňkově místě. Dalším důvodem je, že Staněk je vysokoškolský docent, který byl primátorem velkého kulturního města Olomouce, zatímco Hamáčkem navrhovaný Michal Šmarda má pouze maturitu a kulturou ani vedením velkých celků se nikdy nezabýval. Podle Zemana by se měl věnovat přípravě kampaně ČSSD na krajské volby. Bude to těžký úkol, protože některé krajské organizace sociální demokracie jsou podle prezidenta Zemana  v totálním rozkladu a je potřeba manažera, který by to dal dohromady. Tady by se prý pan Šmarda hodil.

 

Číst 7903 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %