Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Senátoři ODS nepodpoří zákon o pedagogických pracovnících ani zákon o důchodovém pojištění Doporučený

  • čtvrtek, čen 01 2017
  • Napsal(a)  JANA HAVELKOVÁ
Rytířský sál Senátu Rytířský sál Senátu snímek Ivana Haslingerová Fragmenty

Senát má dnes, 31.května 2017, na programu několik novel, které si vláda předsevzala za své klíčové priority. Mezi ně mimo jiné patří zákon o pedagogických pracovnících zavádějící tzv. kariérní řád či zákon o důchodovém pojištění, který stanoví pevnou věkovou hranici odchodu do důchodu. Senátorský klub ODS považuje oba tyto zákony za špatné a rozhodl se hlasovat proti jejich přijetí. „Zákon o pedagogických pracovnících zvyšuje administrativní povinnosti učitelů a připravuje je tak o čas, který by mohli věnovat vzdělávací a výchovné činnosti. Zároveň je tento zákon nepřátelský a demotivační vůči čerstvým absolventům a začínajícím učitelům. Ministerstvo, bohužel, promarnilo svoji příležitost a nepřímo ředitelům a učitelům sděluje, že jim nevěří a to není dobře,“ vysvětlil hlavní důvody, proč občanští demokraté nepodpoří návrh ministryně Valachové, předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil.

 

 

K návrhu na stanovení pevné hranice odchodu do důchodu se pak na tiskové konferenci vyjádřila senátorka Daniela Filipiová: „Fixace věkové hranice 65 let odchodu do důchodu navržená paní ministryní Marksovou je pouhou mystifikací. Ve stávající úpravě by totiž příslušné ročníky odcházely do důchodu v 65 letech nejdříve v roce 2030. Jedná se o důchodovou reformu, která ve skutečnosti žádnou reformou není. Proto tento zákon považujeme za zbytečný a budeme hlasovat proti jeho přijetí.“

 

Místopředseda Senátu Jaroslav Kubera se pak závěrem tiskové konference znovu vyjádřil k absolutnímu zákazu kouření v restauracích, který vstupuje v účinnost. Zopakoval, že tento zákon není o ochraně zdraví, ani o dopadech kouření na zdravotní systém. „Jde o šikanu jedné skupiny občanů jinou skupinou, která podlehla dojmu, že má patent na to, co je správné. Jedná se o nakročení k dalším zákazům a kouřením to nekončí. Stát by se neměl chovat pokrytecky a jestli to myslí vážně, měl by kouření zakázat úplně,“ uvedl Jaroslav Kubera.

 

 

Číst 9260 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %