Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Učitelé se mají mezi sebou udávat. Je to vůbec možné? Doporučený

  • středa, srp 30 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ , šéfredaktorka revue Fragmenty
Vládne nám ještě vůbec česká vláda? Vládne nám ještě vůbec česká vláda? obrázek Jiří Pancíř, předseda redakční rady revue Fragmenty od 1995-2023

Když přišel do redakce následující článek, nevěřila jsem v první chvíli svým očím a považovala ho fake. Protože ale vím z konferencí a seminářů, že již několik učitelů je ve vyšetřující vazbě či s nimi probíhá soudní proces za jejich postoj k Ukrajině a také jak dokáže současná vláda dávat v režimu legislativní nouze k urychlenému schválení Poslanecké sněmovně svá rozhodnutí, pak jsem si řekla, že možná tento dokument proběhl stejným způsobem a rozhodla jsem se ho zveřejnit. Pokud by byla pravdou jen setina toho co se v něm píše, pak by o tom měla veřejnost vědět, protože odebrat nezletilé dítě rodičům jen za to, že plácne něco ve škole, co se vládě nelíbí, to nedělali ani komunisté padesátých let a dokonce ani nacisté. A rodiče i učitelé by měli být informováni o tomto metodickém pokynu školám a brát ho vážně než bude pozdě. A pokud to je jen fake, pak by vysoce placené agentury hlídající každé slovo co píší či hlásí média měly toho, kdo ho napsal dostopovat a potrestat. A já se za zveřejnění okamžitě omluví. Zde je text:

 "Ministerstvo školství rozeslalo do škol metodické pokyny, jak jsou povinni učitelé o konfliktu na Ukrajině informovat žáky. Co se má stát s učitelem "neodsuzujícím Putina" a co s učitelem dokonce "podporujícím Putina.

Za podporu ruské invaze hrozí až tři roky vězení, varuje nejvyšší státní zástupce Stříž. A pokud si někdo myslí, že se to justice nedozví, je na omylu. Povinností ostatních učitelů totiž je na učitele "podporujícího Putina" podat trestní oznámení. A ředitel nesmí toto oznámení brát na lehkou váhu, protože  pokud bude učitele krýt, vymaže krajský úřad jeho školu z rejstříku škol. 

Povinností ředitele je podle metodických pokynů jednat a pokud to neudělá, je povinností zřizovatele školy ředitele odvolat. A když zřizovatel školy zůstane nečinný k výuce v rozporu s předpisem, pak ministerstvo školství nebo krajský úřad přistoupí k výmazu školy z rejstříku škol a školských zařízení.   

A co víc: nejen učitelé, ale dokonce i žáci neodsuzující útok na Ukrajinu budou trestáni

Z právního pohledu vyplývá pro žáka základní školy neodsuzujícího útok na Ukrajinu: napomenutí třídního učitele, důtka třídního učitele či dokonce důtka ředitele. Pokud žák již dokončil povinnou školní docházku, hrozí mu od podmíněného vyloučení až vyloučení ze vzdělávání vůbec. Uzná-li škola za vhodné, může dokonce na žáka staršího 15 let podat trestní oznámení s hrozbou nepodmíněného odnětí svobody. Je-li žák dopustivší se téhož mladší 15 let, má škola uvědomit orgán sociálněprávní ochrany dětí, tzv. OSPOD. Ten by měl žáka chránit před škodlivým vlivem jeho vlastní rodiny, která jej vychovává v rozporu s morálními hodnotami, diktovanými naší společností! Výsledkem může být odejmutí dítěte rodičům a jeho umístění na převýchovu do dětského domova. Vyhrožovat žákům, a dokonce nezletilým, to se neodvážili ani komunisti!"  

Čtu právě životopis Opata želivského kláštera Váta Tajovského, který ve svých vzpomínkách kromě bestiálních zákroků StB a hrůz které ho potkaly, jako profesor latiny, dějepisu a teologie na gymnáziu v Humpolci vzpomíná na to, jak musel vyučovat za nacizmu. "Museli jsme být opatrní a nedávat příliš zřetelně najevo své názory. Neustále hrozilo nebezpečí, že kvůli maličkosti zavřou gymnázium úplně. Za protektorátu bylo například omezeno o čem se při výuce smí a nesmí mluvit. Zákaz se týkal hlavně některých úseků českých dějin. Probíral se hlavně protektorát a Německá říše." Dále vzpomíná Vít Tajovský na to, že chtěl výuky nechat a odejít do klidu kláštera, ale ředitel gymnázia ho uprosil, aby to nedělal, protože hrozilo zrušení gymnázia pro nedostatek učitelů. V Humpolci bylo zatčeno a vězněno tehdy přes 30 učitelů.

Ano bylo to za německé diktatury podobné jako ve výše popsaném pokynu, ale o odnímání dětí rodičům za to co kde plácnou nebylo v celé knize jediné slovo a nikdy jsem neslyšela něco podobného dokonce ani o následující diktatuře komunistické. 

©Kulturní komise ČR, z.s., 30.8.2023

Číst 511 krát
Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %