Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Zlatuška jen prská laciné pražsko-kavárenské sliny a urážky na prezidenta Zemana Doporučený

Ve včerejších Lidových novinách asi vědí, co je to za přelétavého ptáčka Prof. docent, RNDr. Jiří Zlatuška, CSc., když jeho elaborát „Hradní elementární neznalost“ určený patrně pro titulní stranu seškrtali do kurzívky na str. 9, vpravo dole, pro Dopisy čtenářů patrně z jeho původního článku: „Zeman už má náhradu za Bílý dům, Kreml“…Zlatuška, oplácaný tituly z falešného kočičího zlata, jen prská jedovaté sliny a laciné pražsko-kavárenské urážky na prezidenta Zemana, jemuž nesahá ani po kotníky, když se sám brodí v mrvě svého Augiášova chléva…  A pan emeritní ex rektor pokračuje: Prezident Zeman prý po setkání s prezidentem Putinem opět oživil informaci o údajném „pozvání do Bílého domu formulací o dohodě s Donaldem Trumpem, která se stále ještě nerealizovala…" Do Kremlu má prý "Zeman dveře otevřené trvale, ovšem u našeho partnera za Atlantikem se jedná jen o ťukání na dveře, na které nikdo nereaguje…“ http://paulczynski.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=81397

 

zl_na_zidl.jpgzlat-kampus.jpg

Jsem sice nevzdělatelný trouba, ale natolik jsem si New York zase oťukl osobně já, abych věděl, že i v jeho zdánlivém lidském chaosu tam mají všech pět pohromadě a váží si člověka ne dle Halíkovských cen a Zlatuškovských titulů, nýbrž podle reálných činů… Pan Zlatuška je zkrátka vskutku příkladný charakter, když s gustem plivá po prezidentu Zemanovi, který přitom paradoxně jako jediný hájí Andreje Babiše, bez něhož by byl Zlatuška jako poslanec za ANO nahraný; být na Babišově místě hnal bych toho servilního kulicha, až by mrkal na kvadrát…

Poprvé mně ctěný pan Zlatuška dodatečně utkvěl v paměti, když jsem si asi před dvěma roky přečetl verbální výlev, že „Miloš Zeman na lidi působí dojmem psychicky nemocného člověka a jako takového ho prý lituje, pokleslost jeho projevů mu přijde příliš neuvěřitelná. Velmi „citlivě a uctivě“ dodal, že onemocnět ale můžeme každý, to už je život… Až poté jsem s hrůzou zjistil, že tak nemluví popelář, nýbrž bývalý rektor Masarykovy univerzity v Brně...

Brzy jsem pochopil patrně psychickou poruchu tohoto člověka; došlo mi totiž, jak je to ubohé a trapné, když se necelé dva roky po přímé volbě prezidenta Miloše Zemana, jemuž dalo své hlasy přes dva miliony českých voličů, najdou lidé, včetně Jiřího Zlatušky, kteří hromadí petice, aby byl odvolán, jelikož není pro ně symbolem hlavy státu. To jen proto, že nechce podepisovat jmenování nových profesorů. Prezidenta republiky přitom vedly k odmítnutí jmenovat tři profesory mimořádně závažné důvody:Zl_kampus.jpg

V případě doc. Dr. et Ing. Jiřího Fajta, Ph.D. šlo o informace týkající se jeho návrhu na vyplácení odměn z komerční sféry generálnímu řediteli Národní galerie, tj. přímo doc. Fajtovi. Co se týká doc. PhDr. Jana Eichlera, CSc. šlo o údajné působení v pozici propagandisty útvarů ČSLA do roku 1979, dále pak v letech 1979 – 1983 na rezidentuře tehdejší Vojenské zpravodajské správy GŠ ČSLA v Paříži jako její kmenový příslušník a v letech 1984 – 1989 pak v pozici hlavního ideologa Hlavní politické správy ČSLA.

V kauze doc. RNDr. Ivana Ošťádala, CSc., který nyní po letech dokonce hlavu státu pro „nekonání v plnění svých povinnosti“ žaluje; u Ošťádala šlo o informace týkající se evidence „Agent“ u Státní bezpečnosti. Svazek, včetně vázacího aktu, se zachoval. Dále se u něj jednalo o poskytnutí adresy, v 80. letech jako „krycí“, pro zasílání korespondence pro Státní bezpečnost ze zahraničí.

Vrcholem úspěšnosti byl však pro Zemana výše dehonestovaný telefonát zpoza Atlantiku… Stalo se, co se muselo stát; Donald Trump, jenž je od ledna 2017 už 45. prezidentem USA, pozval prezidenta Miloše Zemana na návštěvu Bílého domu. Je třeba zdůraznit, že nevolal Zeman z Prahy do Washingtonu Trumpovi, ale obráceně.

Výsledek obrázku pro foto olser trump zeman

K Trumpovi sice Zeman zatím ještě nevyrazil, za to už byl v New Yorku dvakrát; poprvé před dvěma roky, když v březnu 2015 vystoupil před tisícovkami účastníků jako hlavní řečník na Americko-izraelském výboru pro veřejné záležitosti (AIPAC) ve Washingtonu. (veřejnoprávní ČT 24 věnovala v Událostech prezidentu ČR Miloši Zemanovi v USA od 19, 40 hod. patnáct vteřin z vysílacího času placeného daňovými poplatníky) "Teď si musíme všichni říci: Já jsem Žid - Ani jehudi!" prohlásil hebrejsky s odkazem na slavnou větu prezidenta Kennedyho ve studenou válkou rozděleném Berlíně "Ich bin ein Berliner".

Židé s povděkem kvitovali, že je Zeman pozdravil též hebrejsky „šalom“ a pronesl: ”Podstatné je, že svět už nikdy nesmí jít slepě na porážku, jako se to stalo v minulosti. Vaše diskriminace je naše diskriminace, vaše oběti, jsou naše oběti… Už nikdy,” uzavřel svůj proslov český prezident. Následoval opakovaný potlesk a vysloužil si další, k tomu standing ovation“ – potlesk vestoje. Proč? Jasná zpráva – Žid se blbcům zdaleka vyhne…

Proč je podle něj potřeba bojovat proti islamistům? "Už nikdy více nesmíme pochodovat dobrovolně jako ovce na porážku," prohlásil Zeman. Český prezident ve své řeči připomněl i historické spojitosti mezi oběma zeměmi, například dodávky československých zbraní do Izraele na konci čtyřicátých let minulého století, či výcviky izraelských pilotů jejich českými kolegy.

Výsledek obrázku pro foto netanjahu zeman

Chvíli po Zemanovi vystoupil na konferenci i izraelský premiér Benjamin Netanjahu. "Izrael nikdy nezapomíná na své přátele. A Češi byli vždy opravdovými přáteli Izraele a židovského lidu," uvedl. "Víte, pane prezidente, když jsem vstoupil v roce 1967 do izraelské armády, dostal jsem českou pušku. Byla to jedna z pušek, kterou jste nám dali vy, když jsme to v roce 1948 potřebovali. Takže děkuji vám, že jste dnes tady," dodal Netanjahu směrem k Zemanovi.

Moderátor se ho poté zeptal, proč Česká republika tak podporuje Izrael. "Velmi jednoduchá otázka a velmi jednoduchá odpověď. Protože máme stejnou historii. Byli jsme obklopeni nepřáteli, diktaturami. Bývalé Československo bylo jediným ostrovem demokracie v srdci Evropy," uvedl Zeman s tím, že Izrael je na tom podobně na Blízkém východě. A mezi těmito dvěma ostrovy tak musí existovat solidarita," dodal.


Prezident Zeman se v Palace hotelu v New Yorku vyfotil také s americkým prezidentem Barackem Obamou a první dámou Michelle Obamovou.

Následně se prezident Miloš Zeman při své druhé prezidentské návštěvě USA viděl v New Yorku s krajany, s nimiž plul kolem Manhattanu, a poté měl schůzku se zástupci českých firem působících v regionu. Ještě předtím však zhlédl představení žáků české školy v České národní budově. Děti v národních krojích mu k jeho narozeninám zazpívaly českou hymnu. V závěru dne se oslavenec sešel se zástupci dobročinné krajanské organizace Bohemian Citizens’ Benevolent Society of Astoria.

Prezident dooslavil své jednasedmdesáté narozeniny v ruské restauraci Mari Vanna nacházející se na  ulici1 East 20th Street, mezi Park Avenue a Broadway. Restaurace se vzácným hostem pochlubila na svých facebookových stránkách. „Happy Birthday Milos Zeman, President of Czech Republic!!!“ Na videu je vidět přání a sfouknutí svíček, jež doprovází potlesk stolovníků do rytmu a zvuk harmoniky a rolniček.

A pak byl v pražské kavárně opět oheň na střeše; „Podepsal jsem již jmenovací dekret, ale říkal jsem mu, že může odjet teprve tehdy, až bude pověřovací listiny předávat novému (americkému) prezidentovi,“ řekl Zeman zástupcům krajanských spolků, když jim představoval Hynka Kmoníčka.

Předvídavost Hradu si totiž dovolila již dopředu rozhodnout, že se šéf zahraničního odboru Hradu Hynek Kmoníček stane novým českým velvyslancem v USA. Při návštěvě krajanského domu v New Yorku to v říjnu oznámil prezident Miloš Zeman. Do funkce, ve které nahradil Petra Gandaloviče, Kmoníček nastoupil letos v březnu. http://www.rukojmi.cz/clanky/2506-jmenovani-kmonicka-velvyslancem-v-usa-neodpovida-etikete-mezinarodnich-vztahu-avsak-trafiky-v-duchu-neco-za-neco-predchazejicich-velvyslancu-do-washingtonu-byly-na-vysost-eticke

Je možné, že by USA odmítly nejkompetentnějšího českého diplomata, který již absolvoval sedm velvyslaneckých postů po celém světě? To by se potom museli lidé prát, za co tam byli Gandalovičové, Žantovští, Vondrové a další "kariérní diplomaté"... „Pan prezident to uspěchal, je to porušení zavedených pravidel. Dokud nevyjíždí velvyslanec na pozici, tak se jeho jméno neoznamuje,“ řekl Cyril Svoboda, někdejší ministr zahraničí ČR... „Nedělá to dobrou atmosféru, nepomáhá to dobrým mezilidským vztahům. Nedělá se to, ale nemá to žádný zásadní dopad,“ uvedl zaťatý lidovec.

Setkání s krajany mělo přívětivý nádech pro darovaných 400 milionů korun Česka na obnovu Národního domu na Manhattanu, který chtěli zbourat. Následně položil prezident Zeman květiny ke Ground Zero; je symbolické, že o boji proti terorismu mluvil právě v New Yorku.

Zdroj: Blesk…

Proto se setká i se zástupci městských hasičů, kterým přivezl jako dárek sošku svatého Floriána, patrona profesí souvisejících s ohněm. Spolu se soškou předal prezident Zeman hasičům také fotografie památníku, který hasiči z první pražské části odhalili na Kampě na památku svých 343 kolegů, kteří zahynuli při záchranných operacích v troskách zřícených dvojčat Světového obchodního centra.

Setkání s americkými krajany se uskutečnilo těsně před pracovní návštěvou Valného shromáždění OSN, kde prezident vystoupil s výzvou ke společnému boji proti radikálnímu hnutí Islámský stát. Český prezident rovněž při svém projevu v OSN navrhl vznik společné protiteroristické jednotky pod záštitou Rady bezpečnosti OSN.

Budova OSN v New Yorku…. Snímek Břetislav Olšer

Pro vytvoření takovéto jednotky Zeman vyzvat ke spolupráci Spojené státy, Evropskou unii, Rusko a Čínu, když s ruským prezidentem Vladimirem Putinem či čínskou hlavou státu Si Ťin-pchingem navíc bydleli ve stejném hotelu Waldorf Astoria. Po projevu ve všeobecné rozpravě 70. zasedání Valného shromáždění OSN se prezident Miloš Zeman setkal s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem.

Na střeše Rockefellerova centra ve výšce 260 metrů…

Co se line asi za podivnými pletichařskými kroky pana Zlatušky? Čuchněte si se mnou k těmto některým jeho konstatováním viz: S obavami, že běženci přinášejí jen násilí, kriminalitu, nemoci a islám, totiž Prof. docent, RNDr. Zlatuška, CSc. nesouhlasí. Podle něj imigranti nám naopak přinášejí nižší kriminalitu, také ekonomické přínosy, ze kterých se platí důchody místním lidem. Jsou prý také zdravější než místní populace. Negativní je dle emerita Zlatušky pouze to, že v mnohých xenofobech dochází k "bezdůvodnému" podněcování fašizujících a nenávistných nálad…

A ještě jedna perla: k vůdci nacistického Německa Adolfu Hitlerovi nepřímo přirovnal českého prezidenta Miloše Zemana, když loni řekl: „My jsme na cestě připomínající předválečné Německo (byť nehorázné proslovy nepocházejí od malíře s knírkem, nýbrž potácivého prognostika s hůlkou)…“

Trump není myslitel, ale ani blázen, utěšuje se poslanec Zlatuška. Zato u nás... Zemanova nehoráznost a sprostota

Inu, kdy mluvil Zlatuška v OSN, kdy ho zdravili Newyorčané potleskem vestoje, kdy s ním dělala rozhovor největší čínská televize…? Přesto si dovolil ve své kurzívce v rubrice: „Dopisy redakci“ napsat: …“Pozdravit se v češtině „Dobrý den“, i když zrovna prší a předpověď vypadá na potopu, nespouští úvahy o tom, zda ten, kdo nás pozdravil, vládne větru dešti a nabízí „dohodu“ zřídit slunečno…“ napsal emeritní rektor Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška v pokusu o urážlivou paralelu s Trumpovým pozváním prezidenta Zemana do Bílého domu

PS: Zatímco v ČT 24 byla na prvním místě reportáž z oslav 80. narozenin Mařenky ze Smíchova zvané Albrightové, o návštěvě prezidenta Zemana v Nankingu jen zlomek pozornosti, v novinách MAFRY byla jen v LN na str. 5  fotečka cca pět krát pět cm, jak pokládá věnec k památníku. A pokud se někdo o tom zmínil, tak se nemluvilo, proč by se měl poklonit památce obětí, ale zda to nebude pouze provokace vůči Japonsku... http://www.rukojmi.cz/clanky/1105-z-jakeho-lidskeho-organu-si-udela-albrightova-broz-na-setkani-s-kosovskym-hashimen-thacim

Výsledek obrázku pro foto nanking zeman

Ano, je to tak, vůči Japonsku, přičemž Mezinárodní vojenský tribunál odhadl počet Japonci zabitých Číňanů na 260 tisíc, Čína však tvrdí, že celkový počet obětí byl 300 tisíc. Tento údaj je také vryt do kamenné zdi Památníku obětí masakru v Nankingu, který stojí na jednom z masových hrobů. Odhady jsou i vyšší, mluví se i o půl milionu obyvatel. A těmto obětem letěl do Číny vzdát úctu prezident Miloš Zeman, který byl za to málem nazván vlastizrádcem. Schizofrenie politické svoloče, která hrabe jen pro Západ v čele s USA…

Foto: Reuters, ČTK...

http://svobodnenoviny.eu/kolik-maji-spojene-staty-ve-svete-vojenskych-zakladen-vysledek-by-asi-kazdeho-sokoval/

http://www.rukojmi.cz/clanky/1754-je-to-dvacet-let-kdy-americky-spisovatel-paul-berman-odhalil-pravdu-lasku-a-lzi-s-nenavisti-v-zivote-vaclava-havla

http://www.rukojmi.cz/clanky/1139-jak-se-stat-rychle-a-snadno-extremistou-aneb-ze-by-se-doba-estebackych-manyr-zase-k-tobe-navratila-lide-muj

https://www.youtube.com/watch?v=_ZsBa4mVafY

http://www.rukojmi.cz/clanky/1578-daniela-blechova-kam-zmizel-bretislav-olser

http://www.rukojmi.cz/clanky/1476-v-roce-1942-by-hajlovala-strachy-z-plynove-komory-ted-ji-nic-nehrozi-a-dela-ze-sebe-hrdinku-treba-se-stane-stazistkou-v-bilem-dome

 Izraelské osudy – Tisíc a jedna pravda ve Svaté zemi jako kniha v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osud

Číst 11238 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %