Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

ZEMĚ ČESKÁ – DOMOV MŮJ Doporučený

  • čtvrtek, kvě 02 2024
  • Napsal(a)  MILAN KNÍŽÁK, generální ředitel NG v letech 1999-2011
Obraz prezidenta Masaryka od profesora Milana Knížáka Obraz prezidenta Masaryka od profesora Milana Knížáka snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

Prezident Petr Pavel sice dobře vypadá, jezdí na motorce a vodí ženu za ruku. To je pozitivní. Tak jak poslušně sloužil komunistům, sloužil i NATO. Jako prezident České republiky je trochu zmatený. Potácí se mezi pozicí a opozicí… Jeho výzvy k přijetí eura demonstrují jak málo mu záleží na národní identitě a tradicích České republiky. Hovoří o tom, že Češi mají být v první evropské lize. Nevím, co taková liga znamená, ani o ní nestojím. Nechci abychom závodili kdo bude první v plnění rozkazů EU. Měli bychom si zachovat samostatnost, pokračovat v tradicích a chránit demokracii.

 

Byli jsme mnoho let vazalem Sovětského svazu a je zbytečné, abychom se stali vazaly NATO nebo EU. Jsem zásadně pro nejužší spolupráci (nejen) evropských států, ale projekt Spojených států evropských, odmítám. Aby se v Bruselu (či jinde) rozhodovalo o všem a pro všechny je pro historicky diverzifikovanou Evropu absurdní a destruující.

Hradní tým Petra Pavla nefunguje. Napsal jsem po jeho zvolení dva dopisy, jejichž obsah jsem považoval za důležitý, ale ani na jeden nereagoval. (Dnes se již ukazuje, že moje varování bylo důvodné...) Možná, že mé dopisy ani neviděl, ale to ho neomlouvá, velitel zodpovídá za své vojáky.

© Kulturní komise České republiky, c.z.

Číst 163 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v UMĚNÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %